بازار؛ گروه استان ها: دامداری یکی از توانمندی های مهم اقتصادی استان ایلام است زیرا این استان با مراتع در شهرهای مختلف و فعالیت 17 میلیون و 443 هزار و 335 راس دام سبک و 34 هزار و 740 راس دام سنگین نقش مهمی در تولید محصولات دامی ایفا می کند. جایگاه بالایی در زمینه دامپروری کشور دارد.
لازم به ذکر است که اکثر مناطق استان ایلام به دلیل وجود اقلیم های مختلف از ظرفیت کافی برای پرورش و پرورش دام بویژه در مناطق روستایی و عشایری برخوردار هستند که سهم بسزایی در تامین گوشت و لبنیات دارند. مورد نیاز جمعیت استان و حتی به استان های همجوار نیز صادر می شود.
از طرفی دام و دامپروری بخش مهم و مهمی از اشتغال و تولید استان را تشکیل می دهد و با توجه به اهمیت این بخش، تامین نیازهای آن باید یکی از اولویت های اصلی مسئولان دستگاه ها باشد. مدیران اجرایی .
این در حالی است که دامداران ایلامی این روزها با مشکلات ریز و درشتی ناراضی هستند و در صورت عدم توجه به رفع مشکلات، شاهد تخریب یکی از بخش های استراتژیک تامین گوشت و شیر استان در منطقه 12 خواهیم بود. -آینده ای خیلی دور
مشکل کمبود نهاده های دامی در استان
کمبود و گرانی نهاده های دامی یکی از مشکلات دامداران استان است چرا که صنعت دامپروری ایلام این روزها به دلیل خشکسالی، کمبود خوراک دام و خشک شدن علف با چالش های فراوانی مواجه است.
مشکل تامین نهاده های دامی که به دلیل پدیده خشکسالی و گرانی با مشکل مواجه شده است، مشکلات فزاینده ای را برای تولیدکنندگان دام و طیور کشور به ویژه طی سال گذشته ایجاد کرده است.
مجید احمدی یکی از دامداران ایلامی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: در سال های اخیر خشکسالی، بحران آب، از بین رفتن مراتع، افزایش هزینه های نگهداری دام و … آسیب زیادی به حوزه دام و دامداران وارد کرده است.
یکی از دامداران ایلامی: کمبود علوفه به دلیل خشکسالی و افزایش قیمت نهاده ها و هزینه های پرورش دام در نهایت باعث شده بسیاری از دامداران دام های مولد خود را بکشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر چشم انداز روشنی برای دامداران وجود ندارد، تصریح کرد: با وجود اینکه مسئولان امر دامداری اقدامات خوبی برای تقویت و ساماندهی امور دام انجام داده اند، اما برخی مشکلات نیازمند برنامه ریزی بهتر و انسجام بیشتر نسبت به فعالیت ها است. در ایلام ادامه دهید.
اصغر محبی یکی دیگر از دامداران ایلامی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: در سال های اخیر تامین نهاده های دام و طیور در استان با مشکل مواجه شده و همین امر باعث شده تا شاهد افزایش قیمت محصولات پروتئینی در استان باشیم. بازار.
وی افزود: از سوی دیگر کمبود علوفه به دلیل خشکسالی و افزایش قیمت نهاده ها و هزینه های دامداری در نهایت باعث شده بسیاری از دامداران دام های مولد خود را بکشند.
لزوم نظارت بر توزیع نهاده های دامی
مینا مرادی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بازار اظهار داشت: دامپروری منبع درآمدی برای گروه های مختلف اجتماعی، افزایش حاصلخیزی خاک و تولید محصولات دامی (شیر، گوشت، پشم و …) است. اهداف فرهنگی و دلایل اجتماعی خانوارهای روستایی و عشایری. مهم بوده و همواره مورد توجه این قشر از جامعه بوده و به نوعی دامپروری به عنوان سرمایه اصلی خانواده های این مناطق محسوب می شود که می توانند از طریق این فعالیت درآمد نسبتا خوبی کسب کنند.
وی افزود: امروزه صنعت دامپروری استان ایلام با چالش های بزرگی از جمله اثرات زیست محیطی از جمله کمبود و گرانی نهاده های دامی مواجه است که در نهایت می تواند منجر به ضرر و زیان دامداران، افزایش قاچاق دام و افزایش کشتار دام شود. . به ویژه دامداران و در نهایت افزایش قیمت گوشت در استان.
این کارشناس ادامه داد: کمبود نهاده های دامی و کمبود هزینه های تولید یکی از مشکلات اساسی استان است. فارغ از مشکل، شاهد مشکلات زیادی در استان خواهیم بود.
موسسات ارائه دهنده استان
حسن بهرام نیا استاندار ایلام در خصوص اعطای تسهیلات دامی چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار برسانه اظهار داشت: موضوع اعطای تسهیلات دامی در تماس ها و جلساتی با مسئولان کشور و همچنین استان ایلام مطرح شده است. تحت نظارت استحکامات است.
سرپرست اداره کل پشتیبانی امور دام استان ایلام: امسال 24 هزار تن نهاده های دامی در استان ایلام توزیع شده است.
وی ضمن خواستار تامین تسهیلات دامی برای دامداران استان افزود: دامداران استان از نظر تامین نهاده های دام با مشکل مواجه هستند و با توجه به خشکسالی های بی سابقه اخیر و مشکلات مالی این قشر زحمتکش، دولت باید برای تامین نهاده های دامی به دامداران برنامه ریزی کند.
احمد محمدی سرپرست اداره کل پشتیبانی امور دام استان ایلام نیز روز گذشته در گفت و گو با رسانه های استان اظهار داشت: اداره کل پشتیبانی امور دام استان ایلام از تولیدکنندگان ملی (اتحادیه های عشایری، دامداران) حمایت می کند. و مرغداران) استان بیش از 15 تن ذرت و 5200 تن کنجاله سویا و همچنین 3132 تن جو دوسر به ذینفعان و مرتبط با حوزه دام و طیور استان تحویل و توزیع کرده اند. استان
مشکل تامین نهاده های دامی که پدیده خشکسالی و گرانی آن را پیچیده کرده است، مشکلات فزاینده ای را برای تولیدکنندگان دام و طیور استان ایجاد کرده است که در صورت تداوم می تواند ریشه این صنعت را قطع کند. در استان از این نظر بهتر است با حمایت از دامداران و رفع موانع مذکور از گسترش جدی این معضل جلوگیری شود.