بهادری جهرمی سخنگوی دولت رئیسی گفت: مردم می گویند افتتاحیه قبلی فرودگاه سقز واقعی بود یا کیک!
داوود حشمتی نوشت:
بسیاری این جمله را که «قدرت در دست مردم است» باور نمی کنند. نظر او این است که قدرت را باید در نهادها و در میان مسئولان جستجو کرد. آنها در این راه تلاش زیادی می کنند، اما در نهایت مجبور می شوند در برابر قدرت مردم سر تعظیم فرود آورند و از جنگ با آنها دست بردارند. نمونه اخیر را در دو خبر می بینیم.
خبر اول: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال 1403 دو آیین ایرانی شب یلدا در آخرین شب آذرماه به عنوان «روز ترویج فرهنگ میهمان نوازی و پیوند با اقوام» و آخرین سهشنبه سال که در آن آیین باستانی چهاربانسوری برگزار میشود، بهعنوان «روز تکریم همسایهها» در تقویم رسمی کشور ثبت شده است.
خبر دوم: بهادری جهرمی سخنگوی دولت رئیسی گفت: مردم می گویند افتتاح قبلی فرودگاه سقز واقعی بوده یا کیک!
برای کسانی که نمی دانند، قابل توضیح است که سخنگوی دولت قصد دارد جمله ای را که اخیراً در اینستاگرام مد شده است، مورد تمسخر قرار دهد. سخنرانی ای که در آن کودکی با لهجه قوی آذری می گوید: این تصویر کیک است یا شی واقعی؟ این سخنرانی به «واگیه یا ککه» معروف شد. اما رابطه این دو خبر چیست؟
در اخبار اولیه، یک هیئت حاکمه تصمیم گرفته است تا نام روزهایی را که هزاران سال پشتوانه تاریخی دارند، با یک بخشنامه تغییر دهد. خبر دوم اما به وضوح بی نتیجه بودن تلاش های نهاد انقلاب فرهنگی را نشان داده است.
در خبر دوم سخنگوی دولت نه تنها ادبیاتی را خلق نکرد که بتواند مردم را جذب کند، بلکه نشان می دهد اسیر ادبیاتی است که در حوزه مردمی تولید شده است. همچنین در درخواستی که خود دولت که بهادری جهرمی سخنگوی آن است لو رفته است.
به عبارت واضح تر، اظهارات سخنگوی دولت نشان داد که نمی توان با فیلتر کردن و تدوین مصوبه، نحوه عملکرد مردم را تغییر داد. این تلاشها مانند تلاشها برای کنترل ویدئو، ماهواره و اینترنت با شکست مواجه خواهند شد. مثل امروز با وجود لو رفتن، بیشتر مردم به تلگرام و اینستاگرام بازگشتند و حتی ادبیات خودشان را به حاکمان تحمیل کردند، در آینده تغییر نام اعیاد ملی با شکست سختی مواجه خواهد شد که فقط یک پیام خواهد داشت. اینکه: آیا کسی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی فکر نمی کند؟