افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
2

ادامه کشتار زنجیره ای پلنگ در ایران/ خودداری دولت از حفظ گونه های در حال انقراض در کشور

  • کد خبر : 250489
ادامه کشتار زنجیره ای پلنگ در ایران/ خودداری دولت از حفظ گونه های در حال انقراض در کشور

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، صبح امروز 23 اردیبهشت 1403 خبر کشف یک جسد رسید. پلنگ در فریمن اعلام شد. اداره محیط زیست فریمان اعلام کرد: محیط بانان لاشه یک قلاده پلنگ را در ارتفاعات کیلیلاگ فریمان کشف کردند. علت مرگ این پلنگ هنوز مشخص نیست. مرگ این پلنگ بر تعداد تلفات سریالی این گونه […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، صبح امروز 23 اردیبهشت 1403 خبر کشف یک جسد رسید. پلنگ در فریمن اعلام شد. اداره محیط زیست فریمان اعلام کرد: محیط بانان لاشه یک قلاده پلنگ را در ارتفاعات کیلیلاگ فریمان کشف کردند. علت مرگ این پلنگ هنوز مشخص نیست.

مرگ این پلنگ بر تعداد تلفات سریالی این گونه پلنگ در حال انقراض در کشور افزود. با یک جست و جوی ساده در موتورهای جستجوی خبری، چشم اندازی از بی دقتی و بی برنامگی سازمان محیط زیست کشور در نگهداری و مراقبت از این گونه در خطر انقراض را خواهید دید.

جمعیت پلنگ ایرانی

شمردن پلنگ ایرانی تخمین زده می شود که بین 871 تا 1290 یقه بزرگسال در تمام کشورهایی که در آن زندگی می کند وجود دارد. در ایران 850-550 تخمین زده می شود (طبق برآورد 2002) و 200-300 در افغانستان، 78-90 در ترکمنستان، حداکثر 10-13 در ارمنستان، حداکثر 10-13 در آذربایجان، بین 3 تا 4 در قره باغ، در گرجستان حداکثر 5، در قفقاز شمالی فدراسیون روسیه حداکثر 10 و در ترکیه حداکثر 5 گردنبند که با توجه به وضعیت تحریم و تغییرات سیاسی در منطقه، این تعداد را می توان بسیار در نظر گرفت. کوچکتر بود و خطر انقراض این گونه ارزشمند حیات وحش در موقعیت خطرناک تری تصور می شد.

پلنگ ایرانی در فهرست حیوانات در خطر انقراض

پلنگ ایرانی همچنین در فهرست حیوانات «در خطر انقراض» IUCN قرار دارد، اما جامعه ایران هنوز حساسیت جدی برای مطالبه حفظ این گونه ارزشمند پیدا نکرده است. از سوی دیگر سازمان محیط زیست اقدامات لازم را برای حفاظت از این نوع محیط زیست انجام نداده و یا اعلام نکرده است. به این ترتیب خیلی زود این وضعیت پلنگ ایرانی به سرنوشت یوزپلنگ ایرانی هم نزدیک می شود.

یک قلاده پلنگ در منطقه دانا کشته شد. قلاده پلنگ در روستای قوچان کشته شد. یک قلاده پلنگ در قائم شهر کشته شد. پلنگ در رودسر کشته شد. پلنگی در جنگل های سیاکال کشته شد. یک پلنگ در خراسان رضوی کشته شد… و اخبار این تلفات ادامه دارد!

در ماه های اخیر به صورت هفتگی اخباری مبنی بر کشته شدن و مرگ پلنگ ایرانی منتشر می شود که زنگ خطری جدی است.

پلنگ بیشترین پراکندگی را در بین گربه سانان بزرگ دنیا دارد و به دلیل سازگاری بالایی که دارد در انواع زیستگاه های کوهستانی، استپی، جنگلی و بیابانی در تمامی استان های کشور با تراکم نسبتاً بالایی زندگی می کند. اطراف استان تهران به دلیل دارا بودن مناطق کوهستانی فراوان می تواند زیستگاه مناسبی برای پلنگ باشد. مناطق فیروزکوه، خجیر و سرخه حصار، لار و دماوند از جمله زیستگاه های ارزشمند این گونه هستند که احتمال حضور پلنگ نیز در آنها به ثبت رسیده است.

با توجه به میزان بقای نسبتاً پایین توله پلنگ های باقی مانده و میزان بقای پلنگ های بالغ زنده ناشی از فعالیت های انسانی، بقای درازمدت جمعیت به دلیل اهمیت حیات آن در خطر جدی قرار دارد. تجزیه و تحلیل توزیع فضایی و نسبت جنسی. مرگ و میر غیرطبیعی پلنگ ایرانی نشان می دهد که مرگ و میر پلنگ ایرانی در ایران طی بیست سال افزایش یافته است.

تاثیر تحریم و عدم فرهنگ سازی و راه سازی بر حیات وحش ایران

اگرچه تحریم ها قطعاً علت اصلی مشکلات زیست محیطی ایران نیستند، اما تأثیر غیرقابل انکاری بر محیط زیست ایران گذاشته اند. محدود کردن دسترسی کشور به فناوری، خدمات و دانش؛ مسدود شدن کمک‌های بین‌المللی زیست‌محیطی و افزایش شدت استفاده از منابع طبیعی برای مدیریت اقتصاد تأثیرات منفی بر حیات وحش ایران گذاشته است. تحریم ها عملاً رشد اقتصادی ایران و توانایی آن را برای جداسازی اقتصاد از منابع طبیعی محدود کرده است. نقش منابع طبیعی افزایش یافته است. در اقتصاد سیاسی ایران

بدون شک توسعه راه ها در مناطق روستایی و به ویژه در مناطق شکننده کوهستانی بدون ارزیابی جامع اثرات زیست محیطی چالشی جدی برای بقای جمعیت پلنگ در سراسر کشور است. فرصت های آموزشی باید به عنوان راهی برای افزایش مشارکت مردم روستایی و محلی در آموزش محیط زیست و افزایش آگاهی آنها از ارزش و اهمیت حیات وحش ترویج شود.

مردم محلی باید از مزایای حفاظت از گوشتخواران بزرگ آگاه باشند. در این میان لازم است تفاهم متقابلی بین اداره محیط زیست و پلیس راهنمایی و رانندگی ایران ایجاد شود تا علاوه بر نصب دوربین های کنترل سرعت و گذرگاه های حیات وحش، محدودیت سرعت بیشتری در مناطق حفاظت شده و جاده هایی که از نزدیک این مناطق عبور می کنند، اعمال شود. مناطق. اعمال می شود.

اهمیت پلنگ ایرانی برای محیط زیست ایران و حتی جهان

پلنگ ایرانی یکی از مهم ترین گونه های وحشی جهان است و در چرخه زیست محیطی ایران و جهان اهمیت زیادی دارد. این حیوان با نقش مهمی که در برقراری تعادل در زنجیره غذایی، کنترل جمعیت سایر حیوانات و ثبات اکولوژیکی مناطق خود دارد، به عنوان یک موجود بسیار حیاتی در اکوسیستم ها شناخته می شود. همچنین پلنگ ایرانی به عنوان نمادی فرهنگی و تاریخی برای مردم ایران و جهان از اهمیت فرهنگی و پژوهشی بالایی برخوردار است. از این رو حفاظت از پلنگ ایرانی و حفظ زیستگاه های آن وظیفه مشترک دولت ها، سازمان های زیست محیطی و جامعه جهانی تلقی می شود.

علت اصلی مرگ تعداد زیادی پلنگ در ایران عمدتاً به دلیل فراوانی عوامل انسانی است. این عوامل عبارتند از: شکار غیرمجاز، تخریب محیط زیست، تغییر کاربری اراضی و تخریب زیستگاه، آتش سوزی های عمدی و تصادفی، تصادفات رانندگی و جاده سازی ناکافی. علاوه بر این، کمبود غذا و تغذیه نامناسب نیز می تواند منجر به مرگ پلنگ شود.

راهکارهای دولتی برای حفاظت از پلنگ در ایران

برای حفاظت از پلنگ ایرانی، راهکارهای دولت باید شامل اقداماتی از قبیل تشویق به کاهش شکار غیرمجاز و کمک به اجرای قوانین حفاظت از حیات وحش، تدوین برنامه‌های حفاظت از محیط زیست و زیستگاه پلنگ، بهسازی و احداث جاده‌های جدید متناسب با شرایط محیطی، توسعه آموزشی باشد. برنامه ها و کارگاه های آموزشی برای افزایش آگاهی جامعه در مورد حفاظت از پلنگ و ارتقای اطلاعات عمومی در مورد این حیوان به منظور کمک به پایداری اکولوژیکی مناطق پلنگ. علاوه بر این، تحقیقات علمی و پایش پلنگ باید برای بهبود حفاظت و مدیریت آنها انجام شود.

خبرنگار: آزاده مختاری

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=250489

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.