بازار؛ گروه بین الملل: با تشدید تنش جدی در خاورمیانه به دنبال ترور اسماعیل هنیه، یکی از رهبران جنبش حماس در تهران و قول قاطعانه ایران برای انجام حملات تلافی جویانه، وضعیت در بازارهای مالی بار دیگر وخیم شده است به پیچیدگی . از سوی دیگر، آخرین داده های مربوط به بخش تجاری آمریکا نیز به وضوح نشان دهنده خطر سقوط مجدد این کشور در دام رکود اقتصادی است که ریسک سرمایه گذاری را به شدت افزایش داده است.
بر اساس آخرین داده های مربوط به بخش کار ایالات متحده در ماه گذشته، دولت ایالات متحده تنها موفق به ایجاد 114 هزار شغل شده است، در حالی که هدف دولت برای تعداد مشاغل تولیدی 175 هزار شغل بوده است. از سوی دیگر، بر اساس ارزیابی نیازهای جمعیت آمریکا، تعداد مشاغل در حال تولید در این کشور باید حدود 200 هزار شغل در ماه باشد.
خطر موج جدید تورم در غرب
همانطور که در بالا ذکر شد، شکل گیری موج جدید تورم در غرب یکی از عوامل مهم تهدید کننده اقتصاد جهانی است. در حال حاضر و با بروز بحران جدید در خاورمیانه، دو موضوع مهم در اقتصاد غرب تحت تاثیر منفی قرار گرفته است که اولی بازار انرژی و قیمت نفت است و دیگری را باید در قیمت تمام شده جستجو کرد. حمل و نقل. و ترانزیت کالا از شرق به غرب و بالعکس.
بدی آب و هوا و محیط خطرناک در نهایت باعث کاهش حجم تردد دریایی در مسیر دریای سرخ و ترانزیت شرق و غرب شده است که احتمال تداوم آن در روزهای آینده وجود دارد.
در مورد بازار انرژی نیز باید گفت که در حال حاضر شوک ناشی از ترور اسماعیل هنیه در بازار نفت تا حدی از بین رفته و صبح شنبه قیمت هر بشکه نفت برنت به حدود 77 دلار کاهش یافت و نفت تگزاس غرب همچنین در کانال با قیمت 75 دلار. اما نگاهی به نمودار قیمت نشان از افزایش قیمت سبد نفتی اوپک بر خلاف نفت در سایر بازارها دارد. هر بشکه نفت اوپک در حال حاضر در محدوده 81 دلار قرار دارد که تفاوت قیمت زیادی با نفت در سایر بازارها دارد.
در مورد موضوع ترانزیت نیز باید گفت که حضور پررنگ ناوهای جنگی آمریکا در شرق مدیترانه، پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین و ورود جنگنده های جدید آمریکایی به پایگاه هوایی این کشور در قطر در کنار آماده سازی حوثی های یمن. نیروها برای مشارکت احتمالی در عملیات. تلافی نظامی ایران علیه اسرائیل فضای امنیتی سنگینی را در منطقه ایجاد کرده است. این جو سنگین و خطرناک در نهایت باعث کاهش حجم تردد دریایی در مسیر دریای سرخ و ترانزیت شرق و غرب شده است که احتمال تداوم آن در روزهای آینده وجود دارد.
موضوع افزایش قیمت و تورم انرژی ارتباط مستقیمی با موضوع ترانزیت نفت و سایر کالاها بین شرق و غرب دارد و تردد نفتکش های خطرناک در مسیر دریای سرخ همچنان ادامه دارد. اقتصاد غرب
به عنوان مثال، طبق آماری که دو هفته پیش توسط شرکت زنتا منتشر شد، هزینه حمل و نقل هر کانتینر 40 فوتی در مسیر دریای سرخ از 3223 دلار به 8461 دلار در ماه آوریل افزایش یافت که بیش از دو برابر هزینه حمل و نقل است. منجر به افزایش شدید قیمت کالاهای وارداتی از شرق و در نتیجه تورم شدید قیمت مصرف کننده در بازار اروپا شد. از سوی دیگر محصولات اروپایی به دلیل همین افزایش شدید قیمت ها تا حد زیادی توانایی خود را برای رقابت با محصولات چینی در آسیا از دست داده اند.
در واقع موضوع افزایش قیمت و تورم قیمت انرژی با موضوع ترانزیت نفت و سایر کالاهای اساسی بین شرق و غرب ارتباط مستقیم دارد و تردد خطرناک نفتکش ها در مسیر دریایی قرمز همچنان بزرگترین تردد نفتکش ها محسوب می شود. عامل تهدید کننده اقتصاد غرب
روی چه دارایی هایی سرمایه گذاری کنیم؟
وخامت اوضاع امنیتی در خاورمیانه و سقوط ایالات متحده در رکود اقتصادی در نهایت باعث کاهش شدید برخی از بازارهای جهانی شده است. در 48 ساعت گذشته بسیاری از بازارهای پرریسک مانند بازار سهام آمریکا، ارزهای دیجیتال و حتی بازار فلزات به دلیل انتشار همزمان آمار از بخش تجاری این کشور و افزایش قیمت، دچار افت شدید شده اند. تنش در خاورمیانه
توصیه اکید فعالان بازار این است که حتی در صورت امکان در چنین شرایطی سرمایه گذاران بازارهای کم ریسک را هدف قرار دهند و از ورود به بازارهای پرریسک مانند ارزهای دیجیتال خودداری کنند.
اساساً در زمان وقوع هر بحرانی در محیط ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک جهانی، دارایی های ریسکی بیشترین ضرر را متحمل خواهند شد. زیرا بی ثباتی اقتصاد جهانی باعث شده است که سرمایه گذاران به طور طبیعی به سمت دارایی های کم ریسک مانند طلا و نقره حرکت کنند و برعکس، آنها را از بازار سهام، ارزهای دیجیتال و فلزات اساسی دور کند. این کاهش پذیرش و تقاضا برای دارایی های پرریسک در نهایت منجر به کاهش ارزش دارایی های پرریسک در بازارهای جهانی خواهد شد.
اما برعکس، همانطور که در گزارش های قبلی آژانس تحلیل بازار اشاره شده است، دارایی هایی مانند طلا و نقره در آخر هفته گذشته با رشد قیمت قابل توجهی روبرو بوده اند. توصیه اکید فعالان بازار این است که حتی در صورت امکان در چنین شرایطی سرمایه گذاران بازارهای کم ریسک را هدف قرار دهند و از ورود به بازارهای پرریسک مانند ارزهای دیجیتال خودداری کنند. البته ما در مورد سرمایه گذارانی صحبت می کنیم که قصد دارند دارایی های خود را در میان مدت یا بلندمدت سرمایه گذاری کنند و از طریق معاملات نقدی کسب درآمد نمی کنند.
مراقب نوسانات ارز در ایران باشید
اما در مورد طلا باید گفت که یک خطای بزرگ در بازار طلای داخل ایران وجود دارد که همان قیمت دلار است. در حال حاضر قیمت دلار پس از چند هفته بار دیگر در کانال 62 هزار تومانی رخنه کرده و حباب ناشی از قیمت دلار به شدت ناشی از حاشیه های تحمیل شده به بازار از تنش های جدید خاورمیانه است. از آنجایی که قیمت طلا بر اساس ارزش جهانی آن از جمله قیمت دلار محاسبه می شود، بدیهی است که قیمت طلا در روزهای اخیر با افزایش چشمگیری مواجه بوده است.
بنابراین، اگرچه پیشنهاد می شود دارایی های خود را در قالب طلا به عنوان ابزاری نسبتا مطمئن و کم ریسک نگهدارید و از سرمایه گذاری زیاد در بازارهای پر ریسک خودداری کنید. اما توجه داشته باشید که در شرایط فعلی بازار، خرید نکنید و در صورت خرید، با در نظر گرفتن نتایج تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به تدریج وارد بازار نشوید تا بیش از حد در معرض خطر The Bubble قرار نگیرید. قیمت دلار در بازار ارز لحاظ نشده است.