به گزارش رکنا، بی آبی باعث خشکی و آلودگی برخی از درختان تهران شده است تا جایی که دادسرا دستور قطع برخی از آنها را صادر کرد. امروز 18 شهریور 1403 مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران در جلسه علنی شورا به خشکسالی درختان شهر اشاره کرد و خواستار ورود جدی شهرداری به موضوع آبیاری درختان شد. با توجه به بودجه ای که در این زمینه دارند.
علی محمد مختاری، رئیس سازمان پارک ها و فضای سبز شهر تهران مدعی است که اداره آب و فاضلاب با حفر چاه های 300 متری «چاه های 90 متری شهرداری را که برای آبیاری درختان استفاده می شد، خشک کرد».
بیش از 10 سال است که به دلیل کمبود آب، بوق های پوست درختان پایتخت از جمله چیتگر، سرخهسار و غیره را می کشند. درختان آلوده را چکش می زنند و علامت گذاری می کنند، برخی از این درختان برداشت می شوند و بقیه بلاتکلیف رها می شوند. علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهر تهران می گوید تا پایان امسال 60 میلیون مترمکعب پساب برای آبیاری 40 درصد فضای سبز تهران مصرف می کنیم، اما برای پساب هم دستمزد دریافت می کنیم.
علاوه بر درختان تهران، کم آبی و آفات باعث از بین رفتن برخی از درختان جنگلهای هیرکانیه شده است، اگرچه تنها سه نمونه از جنگلهای هیرکانی در کل جهان، در آمریکای شمالی و شرق آسیا (ژاپن و کره) وجود دارد.
احمد نادریان کارشناس محیط زیست با بیان اینکه شهرداری به درختان آبیاری نمی کند، گفت: این مشکل باعث بیماری و خشک شدن درختان شده است. از سوی دیگر حسین دلیری نیا کارشناس مسائل شهری اظهار داشت: درختان باید به صورت مستمر آبیاری شوند. به گفته کارشناسان تمام فضای سبز شهر تهران باید با پساب آبیاری شود. و آب نیز باید بازیافت شود. با ایجاد تصفیه خانه های محلی می توان مشکل آبیاری فضای سبز را تا حدودی حل کرد.