افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
3

اختلالات خواب باعث ابتلا به آلزایمر می‌شود

  • کد خبر : 60798
اختلالات خواب باعث ابتلا به آلزایمر می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که اختلالات خواب مانند جت لگ می‌تواند باعث مشکلات حافظه مرتبط با بیماری آلزایمر شود. بیشتر بخوانید: سبک زندگی که خطر مرگ کاهش می‌دهد دانشمندان به خوبی می‌دانند که بین آلزایمر و خواب ارتباطی وجود دارد اما نمی‌دانند که چه چیزی باعث چه چیزی می‌شود. پروفسور […]

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که اختلالات خواب مانند جت لگ می‌تواند باعث مشکلات حافظه مرتبط با بیماری آلزایمر شود.

بیشتر بخوانید:

سبک زندگی که خطر مرگ کاهش می‌دهد

دانشمندان به خوبی می‌دانند که بین آلزایمر و خواب ارتباطی وجود دارد اما نمی‌دانند که چه چیزی باعث چه چیزی می‌شود.

پروفسور گرگوری بروئر، محقق این تحقیق گفت: مسئله این است که آیا خواب ضعیف باعث تسریع پیشرفت بیماری آلزایمر می‌شود یا بالعکس؛ نتایج تحقیقات ما به اختلال در خواب به عنوان تسریع کننده از دست دادن حافظه اشاره می‌کند.

این تحقیق در موش‌هایی که مهندسی ژنتیکی شده بودند تا از آلزایمر رنج ببرند، جت لگ ایجاد کردند؛ جت لگ به صورت اختلال در هوشیاری در زمان بیداری و مشکلات خواب بروز می‌کند. محققان این کار را با انتقال به دوره تاریکی هر سه روز بر اساس زمان متفاوت انجام دادند و این مورد همان چیزی است که باعث جت لگ می‌شود.

موش‌ها به دلیل جت لگ سطوح پایین‌تری از آنتی‌اکسیدان داشتند که به مبارزه با آسیب‌های سلولی مانند آلزایمر کمک می‌کند. این نتایج نشان می‌دهد که خواب اندک ممکن است در خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.

پروفسور بروئر گفت: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که پزشکان و مراقبان باید عادات خواب خوب را به ورزش منظم و  رژیم غذایی سالم برای به حداکثر رساندن حافظه خوب اضافه کنند.

بسیاری از مطالعات دیگر ارتباط بین زوال عقل و خواب را یافته‌اند. افرادی که خیلی کم یا بیش از حد طولانی می‌خوابند بیشتر در معرض خطر زوال شناختی و زوال عقل هستند.

در واقع، نتایج تحقیقی نشان داد افرادی که بیش از ۹ ساعت در شب می‌خوابند، دو برابر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند. با این حال، کسانی که بین ۵.۵ تا ۷.۵ ساعت در شب می‌خوابند، حتی زمانی که از عوارض اولیه بیماری آلزایمر رنج می‌برند، کاهشی در سلامت شناختی خود مشاهده نمی‌کنند و کسانی که بیشتر می‌خوابند حجم مغز کمتری نیز دارند.

همچنین، کاهش خواب رم (REM) مرحله‌ای که در آن خواب می‌بینیم، با زوال عقل مرتبط است.

در طول خواب، مغز بین دوره‌های خواب عمیق سپس به سمت دوره‌های کم‌عمق‌تر خواب می‌چرخد که در آن تمایل به دیدن خواب داریم، چه آن خواب‌ها را به خاطر بیاوریم یا به خاطر نیاوریم. در طول خواب رم چشم‌ها به سرعت از پهلو به پهلو حرکت می‌کنند (از این رو این خواب را خواب حرکت سریع چشم نامیدند).

آپنه خواب نیز با ایجاد بیماری آلزایمر مرتبط است. شایع‌ترین علائم آپنه خواب که ۳۰ درصد از افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد شامل خروپف بلند، نفس نفس زدن در هنگام خواب، توقف تنفس برای دوره‌های کوتاه در طول شب، سردرد صبحگاهی، خواب آلودگی و تحریک‌پذیری در طول روز است.

وقفه تنفسی در خواب یا آپنه خواب، نوعی اختلال خواب است که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه اما با تعداد دفعات زیاد در طول خواب می‌شود. هر توقف می‌تواند حدود چندین ثانیه طول کشیده و معمولا تعداد زیادی توقف (ده‌ها یا حتی صدها بار) در یک شب رخ دهد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=60798

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.