افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
0

اختصاص یک سوم گاز کشور به نیروگاه ها

  • کد خبر : 418751
اختصاص یک سوم گاز کشور به نیروگاه ها

به گزارش بازار به نقل از وزارت نفت، هاشم اوری با بیان اینکه سالانه 79 میلیارد متر مکعب گاز به نیروگاه ها تحویل می شود، گفت: حدود 90 درصد تولید برق کشور به گاز بستگی دارد. وی بیان کرد: در روزهای سرد سال همراه با گاز، گازوئیل به کارخانه تحویل داده می شود که با […]

به گزارش بازار به نقل از وزارت نفت، هاشم اوری با بیان اینکه سالانه 79 میلیارد متر مکعب گاز به نیروگاه ها تحویل می شود، گفت: حدود 90 درصد تولید برق کشور به گاز بستگی دارد.

وی بیان کرد: در روزهای سرد سال همراه با گاز، گازوئیل به کارخانه تحویل داده می شود که با توجه به اینکه مصرف روزانه گازوئیل در کشور 110 میلیون لیتر و تقریباً برابر با تولید آن است، چالش برانگیز است. . برای تامین گازوئیل مورد نیاز نیروگاه ها.

رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران، برنامه ریزی نامناسب تامین برق کشور از نظر سبد برق یا امنیت برق را از مشکلات اساسی این حوزه برشمرد و افزود: در سال 1364 حدود سال 35 درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز بوده که در سال 1401 به 86 درصد رسیده است، این رقم در جهان به ترتیب 14 درصد و 23 درصد بوده است.

راندمان نیروگاه های حرارتی 38 درصد است.

اوری با بیان اینکه بر اساس اعلام وزارت نیرو میانگین راندمان نیروگاه ها بین 37 تا 38 درصد است، تصریح کرد: از 100 واحد انرژی اولیه که به نیروگاه های حرارتی تحویل داده می شود، حدود 38 واحد به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. فرآیند انتقال و توزیع برق، تقریباً 25 درصد ضایعات انرژی داریم.

وی طولانی بودن عمر نیروگاه های کشور را یکی دیگر از دلایل کم بازدهی آنها دانست و گفت: 18 درصد ظرفیت نیروگاهی کشور بیش از 30 سال قدمت دارد و با فناوری 30 ساله نمی توان برق تولید کرد. سال در شرایط فعلی در حال حاضر چند نیروگاه در اطراف تهران بازدهی 20 درصدی دارند، یعنی نیروگاه ها 80 درصد گاز و گازوئیل دریافتی خود را به گرما تبدیل می کنند و تنها 20 درصد آن به برق تبدیل می شود، بنابراین انرژی الکتریکی محصول جانبی آن است.

رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران با اشاره به اینکه حدود 14 درصد ظرفیت نیروگاهی کشور را برق آبی تشکیل می دهد، تصریح کرد: به دلیل خشکسالی های اخیر و کم آبی، درصد کمی از این نیروگاه ها توانایی تولید برق دارند.

اوره ای افزود: تیم های قدیمی، تحریم ها و بحث های مدیریتی باعث شده در این شرایط قرار بگیریم. ما باید در صنعت برق تغییراتی ایجاد کنیم و ذهن خود را برای ایجاد این تغییرات آماده کنیم.

وی با بیان اینکه برق در دنیا یک کالای تجاری است، گفت: در دهه های اخیر اتخاذ برخی تصمیمات در کشور برق را به کالای سیاسی تبدیل کرده است و روابط سیاسی اجازه نمی دهد بازار در مورد برق تصمیم گیری کند.

توزیع هوشمند یارانه ها بین دهک های مختلف

رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران تصریح کرد: اولین گام برای افزایش راندمان نیروگاه ها، تدوین برنامه 5 تا 10 ساله توسط کارشناسان و مدیران متخصص است. از سوی دیگر، وقتی یارانه به طور عادلانه بین همه تقسیم شود، به نفع مصرف کنندگان بالا خواهد بود.

اورعی تصریح کرد: طبق آمار تنها دهک دهم تقریباً 26 درصد یارانه انرژی مصرف می کند در حالی که در دهک های پایین این میزان تقریباً 4 درصد است بنابراین باید یارانه به صورت هوشمند تخصیص یابد.

بر اساس این گزارش، ایران با تولید روزانه حدود یک میلیارد متر مکعب گاز، سومین تولید کننده و چهارمین مصرف کننده گاز طبیعی در جهان است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=418751

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.