به گزارش بازار، عباس علی آبادی روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس جمهور و 10 نفر از اعضای هیئت دولت در تالار امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار داشت: این استان دارای امکانات فراوانی است. بالقوه است، اما مشکلات زیادی دارد. پروژه های زیادی در حال انجام است و باید بیشتر اجرا شود.
وی افزود: انتقال آب از تهلب به زاهدان پروژه بسیار بزرگی است که در زمان مدیریت رئیس جمهور شهید آغاز شد و پیشرفت آن 30 درصد است و باید در این مدیریت تکمیل و تکمیل شود.
وزیر نیرو ادامه داد: احداث 100 کیلومتر راه دسترسی به تهلب، حفاری 40 حلقه چاه، خط لوله 90 کیلومتری سیستم جمع آوری آب از چاه های دشت تهلب و مخازن مربوطه، احداث چهار مخزن مکش و پمپاژ، احداث از 164 کیلومتر خط انتقال اصلی از ایستگاه اصلی، انتقال چهار مجموعه پست برق و 218 کیلومتر خطوط انتقال برق باید انجام شود و نیاز است. یک سرمایه گذاری عالی
وی بیان کرد: تاکنون حدود هفت ساعت در پروژه انتقال آب از تهلاب به زاهدان سرمایه گذاری شده است و 130 میلیارد ریال دیگر باقی مانده که خوشبختانه پروژه ردیف دارد که ادامه کار تکمیل شد.
علی آبادی گفت: سال گذشته پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان های شمالی با کمک وزارت صلح آغاز شد که از زاهدان می گذرد.
وی افزود: پروژه آبرسانی ثابت به روستاهای سیستان و بلوچستان در حال انجام است که تاکنون 700 روستا از آب ثابت و 900 روستا از آب سیار برخوردار هستند.
وزیر نیرو گفت: ساخت نیروگاه های بادی و خورشیدی در دست اقدام است. امسال تولید 100 مگاوات برق در سیستان و بلوچستان به بهره برداری می رسد. 700 مگاوات با شرکت های مختلف قرارداد بسته شده است که امید است این طرح بزرگ بتواند گامی بلند برای رفع مشکلات کشور و رفع عدم تعادل سوخت باشد.
وی گفت: تعیین تکلیف نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی از دیگر مواردی است که از استاندار سیستان و بلوچستان درخواست می شود با توجه به اینکه زمین نیروگاه اختصاص یافته و کارهای انجام شده در آن در سال جاری تخصیص داده شده است. مجاورت ساخت نیروگاه و ساخت نیروگاه ادامه دارد و باید اقدامات دقیقی انجام شود تا در اجرای این طرح بزرگ مشکلی پیش نیاید.
علی آبادی ادامه داد: پیگیری و تسریع در عبور از خط سراوان به ایرانشهر یکی دیگر از موضوعاتی است که باید در اسرع وقت به آن رسیدگی شود و اجرای آن در سال آینده اجرایی می شود. همچنین خط نصرت آباد با کمک . استان و در مجموع 6 پروژه با جدیت پیگیری می شود. پروژه های انتقال خط و پست دیگری نیز در حال انجام است.
وی افزود: ظرفیت فعلی نیروگاه ها 1700 مگاوات است که با اجرای این طرح ها باید دو برابر شود و تحول بزرگی رخ خواهد داد.
وزیر نیرو تصریح کرد: موضوع بسیار مهمی که مسئولان سیستان و بلوچستان باید به آن توجه ویژه داشته باشند وضعیت توپوگرافی استان است. آب و نزولات جوی از این استان خارج می شود بنابراین باید برای جلوگیری از خروج آن تلاش کرد.
وی ادامه داد: ساخت سازه های ساحلی در سیستان و بلوچستان باید در دستور کار قرار گیرد و موضوع دیگر تشکیل کارگروهی با افغانستان است که هفته آینده در دستور کار قرار خواهد گرفت.