به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حزب اعتدال و توسعه چند روز پس از انتشار راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاح طلبان ایران و اعلام اینکه «اصلاح طلبان نمی توانند در انتخابات بی معنا، غیررقابتی، ناعادلانه و ناکارآمد در اداره کشور شرکت کنند» را منتشر کرد. به عنوان یک حزب اعتدال گرا دیروز نشست خبری با حضور محمدباقر نوبخت دبیرکل و جواد هاروی سخنگوی این حزب برگزار شد تا آخرین سمت انتخاباتی این حزب که نزدیک ترین جریان به حسن روحانی محسوب می شود توسط این حزب اعلام شود. دبیر کل آن
به گزارش روزنامه هم میهن، نوبخت در این نشست خبری همانطور که انتظار می رفت مسیری را برای حضور در انتخابات اسفندماه اعلام کرد که برخلاف سیاست جبهه اصلاحات (به عنوان سازمان ائتلاف اصلاح طلبان) است. به عبارت دیگر، علیرغم رد صلاحیت های گسترده در کشور، نوبخت با تکرار موضعی مشابه با موضعی که حسن روحانی پس از رد صلاحیت اتخاذ کرد، اعلام کرد که علیرغم رد صلاحیت های گسترده، این حزب به دنبال ارائه لیستی برای انتخابات 12 گانه از این طریق است. جلساتی با احزاب «کارگزاران سازندگی، نادای ایرانیان، اعتماد ملی و خانه کارگر» (برخی از احزاب اصلاح طلب منتقد تصمیم جبهه اصلاح طلبان) برگزار شد که قرار است پس از 19 بهمن لیست مشترکی را منتشر کنند.
اما مهمتر از همه این است که این پنج حزب برای ارائه لیست انتخاباتی خود از سایر اصولگرایان معتدل و طیف نزدیک به علی لاریجانی کمک خواهند گرفت تا شاید در مجلس دوازدهم خرداد 1403 فراکسیون حداقلی تشکیل دهند.
البته در این مسیر اگر نتوانند از بین نیروهای خود حق انتخاب داشته باشند، به افرادی روی میآورند که مانند آنها فکر میکنند و با پذیرش ریسک، آنها را انتخاب خود معرفی میکنند. دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در بخشی از این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار همهان در مورد لیست انتخاباتی این حزب و احتمال تشکیل لیست ائتلافی با احزاب دیگر گفت: ال اعتدال و توسعه حزب به عنوان حزبی با مانیفست و اساسنامه خاص خود اعلام حضور کرد و نظر خود را در مورد انتخابات به صراحت اعلام کرد اما در احزاب دوستان دیگری مانند حزب کارگزاران سازندگی، حزب ندای ایرانیان، حزب ملی وجود دارد. حزب و خانه کارگر که نظری مشابه با حزب اعتدال و توسعه در مورد انتخابات داشتند، از این حیث جلساتی را با این دوستان برگزار می کنیم و مقرر شد با هماهنگی و حتی با حضور اصولگرایان معتدل، هر کدام از این احزاب در هر زمینه افراد قابل اعتمادی خواهند داشت تا همه ما بتوانیم روی آن تمرکز کنیم و در این موضوع با همه توافق کردیم که با یکدیگر رقابت نکنیم. علاوه بر این، با افرادی که داریم، باید روی فردی تمرکز کنیم که بیشترین قدرت رای و محبوب ترین پایگاه را دارد. اگر این اتفاق نیفتاد، بیایید همه در موقعیتهای دفاعی جدید مستقر شویم و به عقب برگردیم، اما ترتیبی دهیم که کسی بتواند با ما همگرا شود. در حال حاضر منتظر اعلام رای قطعی شورای نگهبان در مورد اعتراض به عدم تایید صلاحیت هستیم تا 19 بهمن ماه این نتایج اعلام شود و بدانیم در تهران چند نفر و چند نفر هستیم. در کشور. شهرها.”
اداره یک فرد غیر حزبی ریسک دارد
وی در پاسخ به این سوال که «فرض که فردی خارج از این احزاب از سوی شما مطرح شده و می تواند به مجلس راه یابد، اما چه تضمینی وجود دارد که آن فرد زمانی که شما در مجلس هستید، در مقابل شما قرار نگیرد؟» ادامه داد: من خودم چهار دوره نماینده مجلس بودم و حال و هوای مجلس را میدانم، وقتی نمیتوانیم از بین اعضای رسمیمان نامزد کنیم و فردی خارج از عضویتمان را معرفی کنیم، همیشه این خطر وجود دارد که بعداً در کنار ما نباشند، البته اگر دوستان ما می توانند در مجلس حضور فعال داشته باشند، می توانند دیگران را جمع کنند و این برای ما بسیار مهم است، من می دانم که چند نفر در مجلس گاهی می توانند جهت مجلس را تغییر دهند، بنابراین با این توضیح وجود دارد. خطری که شما گفتید نتیجه گیری ما و دوستانمان چه در تهران و چه در همه جا همین است که من گفتم به شرطی که آنجا کاندیدا داشته باشیم یا بتوانیم در مورد کاندیدا به نتیجه برسیم اما در این مورد خطر وجود دارد و تلاشی برای به حداقل رساندن این خطر نیست.
6 نفر از 15 نفر واجد شرایط بودند
دبیرکل حزب اعتدال و توسعه درباره تعداد افراد مورد تایید این حزب برای حضور در انتخابات مجلس گفت: منطقی است که حزبی که دارای تاییدیه واجد شرایط نیست، با انگیزه در انتخابات شرکت نکند. اما برخی احزاب نظر صفر و صد ندارند برخی احزاب اصلا حضور ندارند امیدوارم شورای نگهبان شرمنده احزابی که در انتخابات ثبت نام کرده اند در مقابل احزابی که شرکت نکرده اند نکند. تهران 15 نفر از کادر اصلی اعتدال و توسعه ثبت نام کردند که تاکنون 6 نفر تایید صلاحیت شده اند و همانطور که گفتم منتظر اعلام نتایج صلاحیت هستیم.
ما باید تحریم را پایان دهیم
وی در خصوص اختلاف نظر این حزب با اصلاح طلبان در مورد انتخابات اسفند گفت: اصلاحات یک جبهه است و در آن اختلاف نظر وجود دارد. ما با برخی احزاب اصلاح طلب سازگار هستیم، اما برخی احزاب دیدگاه دیگری دارند. ما معتقدیم با اعتدال و توسعه در انتخابات شرکت کنیم. انتخابات مشارکتی یکی از مولفه های رشد قدرت ملی است. ما باید تحریم را پایان دهیم. آنهایی که نظر دیگری داشتند، باید الان آن را فهمیده باشند. برای رفع تحریم ها نیازمند مشارکت قوی در انتخابات هستیم تا قدرت ملی خود را افزایش دهیم. در طول مدت تصدی خود، شاهد تاثیر حضور 24 میلیون نفر در مذاکرات خارجی بودیم.
شاید شاهد غافلگیری باشیم.
نوبخت در بخشی دیگر از این نشست خبری در واکنش به تاثیر رد صلاحیت حسن روحانی بر کاهش مشارکت در انتخابات ۲۰ اسفند گفت: شاید این موضوع باعث کاهش مشارکت مردم شود، شاید مانند انتخابات ۹۲ که آقای هاشمی رد صلاحیت شد و آقای روحانی. انتخاب شد، شاید با رد صلاحیت، اگر روحانی شاهد شود، در این انتخابات شاهد شگفتی خواهیم بود».
۲۷۲۱۸