افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
3

آیا کمبود دارو کار مافیاست یا محصول بی احتیاطی؟

  • کد خبر : 331245
آیا کمبود دارو کار مافیاست یا محصول بی احتیاطی؟

به گزارش آنلاین روزنامه اعتماد، وی نوشت: سوابق شما چیست؟ در مقطعی، سیاستگذار تصمیم گرفت که طرح برند را نه به طور کامل، بلکه به طور نسبی ایجاد کند. نتیجه تفاوت قیمت نسبی داروها بود که تا آن زمان در یک دارو برای مصرف کننده قیمت یکسانی داشت. این طرح علیرغم ایراداتی مانند ایجاد دوزهای […]

به گزارش آنلاین روزنامه اعتماد، وی نوشت: سوابق شما چیست؟ در مقطعی، سیاستگذار تصمیم گرفت که طرح برند را نه به طور کامل، بلکه به طور نسبی ایجاد کند. نتیجه تفاوت قیمت نسبی داروها بود که تا آن زمان در یک دارو برای مصرف کننده قیمت یکسانی داشت.

این طرح علیرغم ایراداتی مانند ایجاد دوزهای مختلف غیر موثر و تبلیغات سوداگرانه گسترده در بین پزشکان، باعث افزایش نسبی کیفیت داروهای تولیدی در کشور شد. هر چند در جریان همان تبلیغات نه چندان سالم، گاهی به عنوان داروهای خارجی به مردم ارائه می شد.

در سال 1402 بر اساس آمارهای دارویی منتشر شده، کل گردش مالی بخش دارویی کشور بالغ بر 159 همات بوده که نسبت به بودجه کل کشور در این سال که تقریباً 5 هزار همات بوده، حدود 3.18 درصد است. بدیهی است که رشته پزشکی ترکیبی از اقتصاد، بازار، صنعت و فناوری های نوین و علم پزشکی است. همان ویژگی هایی که مدیران دارو و داروسازان را با اشراف نسبی در همه این زمینه ها می پذیرد و پرورش می دهد.

با این حال، کمبود دارو که ممکن است در تعداد اقلام افزایش یا کاهش یافته باشد، برای بخش مراقبت های بهداشتی و مردم ما رنج می برد. انتخاب بیماری با ما نیست و بنابراین هر کسی می تواند در این چرخه رنج بیفتد.

آنچه برای سیاستگذاران ضروری است این است که حوزه دارو را به عنوان یک بازار و یک حوزه اقتصادی در نظر بگیرند. در یک مورد، کمبود دارو برای مدت نسبتاً طولانی بر جامعه و بیماران فشار آورد: قطره های چشمی و داروها وجود نداشت. از آنجایی که قیمت دارو سفارشی است و توسط سازمان غذا و دارو تعیین می شود، در صورتی که این قیمت واقعی نباشد و با توجه به مولفه های اقتصادی و بازاری، قطعا با واکنش منفی صنعت در قالب کاهش یا تولید ظاهر می شود. وقفه .

یک نکته را در نظر بگیرید؛ برخلاف آنچه برای سیاستگذاران به نظر می رسد، احترام به منافع عمومی و مردم، با کاهش و توقف تولید، باعث آسیب بیشتر و عدم منفعت مردم می شود.

به عنوان مثال، کمبود طولانی مدت داروهای چشمی به دلیل قیمت های بسیار پایین تعیین شده که گاه حتی از قیمت ظرف و بسته بندی نیز کمتر بود، بیمارانی را که در جستجوی دارو بودند، گیج و آزار می داد. زیرا تولید دارو با قیمت مشخص در اختیار تولیدکننده نیست. بنابراین به عنوان یک رفتار اقتصادی باعث توقف تولید دارو می شود. علاوه بر این، اگر حاشیه سود و حاشیه کم دارو را نیز اضافه کنیم، شاید مشکلات و پیچیدگی های بازار دارو بیشتر قابل درک شود.

مواردی مانند گردش نامناسب و نامتناسب پول از جمله بی اثر بودن طرح دروار که منجر به انباشته شدن بدهی های سنگین در داروخانه ها و توزیع کنندگان و چک های برگشتی در صنعت داروسازی، سوء مدیریت، طلا امضا، رانت و عدم شفافیت، افزایش بی رویه قیمت ها شده است. پذیرش داروسازان، اعطای مجوزهای غیراصولی و افزایش شدید داروخانه ها که با ایجاد انبارهای متعدد دپوی دارو، به نوبه خود باعث کمبود بیشتر دارو می شود، می تواند دریچه ای برای رفع موارد ذکر شده باشد.

علاوه بر این، از جمله راهکارهایی که می توان به طور گسترده مورد بحث قرار داد، می توان به رفع ناکارآمدی و سن سیستم توزیع دارو، قابل پیش بینی بودن بازار برای جذاب کردن صنعت داروسازی و سرمایه گذاری بخش خصوصی اشاره کرد. در پایان باید بدانیم که بهبود و مدیریت بهینه بخش دارویی جز با همکاری بین بخشی و اختصاص سهم بزرگتری از پای اقتصادی به این حوزه مانند سرمایه گذاری خارجی و امکان صادرات امکان پذیر نیست. تولید داروهای با کیفیت به طوری که در سال های اخیر حتی عراق و افغانستان نیز از ثبت داروهای ایرانی خودداری می کنند.

23302

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=331245

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.