به گزارش خبرنگار مهر، چند روز پیش علی فروغی مدیر شبکه سه سیما در نشست دانشجویی درباره آغوش باز این شبکه و استقبال از حضور چهره ها صحبت کرد. این سخنان در برخی رسانه ها تحریف شد و سعی شد صحبت های وی بهانه ای برای ایجاد فاصله بیشتر بین چهره ها و تلویزیون شود.
حتی برخی با نقل قول از فروغی موضوع «توبه سلبریتی ها» را مطرح کردند و برخی دیگر این روایت نادرست را مبنای ایجاد شکاف اجتماعی بیشتر قرار دادند. اما چرا سخنان مدیر شبکه سه این واکنش ها را به همراه داشت و چرا شبکه سه ظرفیت میزبانی از سلبریتی ها را دارد؟
آنچه مشخص است این است که در دوره هایی که صداوسیما به دلایل بیرونی یا درونی با چالش مخاطب و سرمایه اجتماعی مواجه است. دو گروه بر افزایش تصاعدی خسارت وارده تمرکز می کنند. اولاً کسانی که صدا و سیما را ابزار قوی رسانه ای کشور، مانعی جدی برای پیشبرد اهداف فرهنگی و رسانه ای خود در ایجاد شکاف اجتماعی می دانند و این ایام را بهترین زمان برای تضعیف و کاهش فضای اجتماعی می دانند. تأثیر تلویزیون ایجاد یک مارپیچ سکوت و هژمونی قوی اجتماعی به گونه ای است که فاصله گرفتن و طرد تلویزیون به یک ارزش حرفه ای در عرصه هنر و رسانه تبدیل شود و مخاطب نتواند در تعامل با تلویزیون لحظات خوشی را سپری کند. رادیو و تلویزیون دچار افول حرفه ای می شود. و شکست.
متأسفانه علاوه بر چالش های بیرونی، گاهی رقابت های درون سازمانی نیز در این فضا تشدید می شود; به گونه ای که برخی از شبکه ها در رقابت نادرست در تکذیب یکدیگر قرار می گیرند و برای جذب مخاطب بیشتر شبکه های دیگر را تخریب می کنند. اگرچه رقابت در شبکه ها به ویژه بین شبکه های دارای مأموریت عمومی امری رایج و تا حدودی ضروری است، اما باید از هرگونه رقابت مخرب درون سازمانی پرهیز کرد و نسبت به این موضوع حساس بود. شبکههای سازمانها هرکدام بر اساس مأموریتها، هویت و سبک مدیریتی خود دارای ظرفیتی هستند که در هر بازتعریفی از مدیریت و خطمشی محتوای جدید باید مورد توجه قرار گیرد.
کانال 3 از ابتدای ایجاد خود و به طور مشخص در 10 سال اخیر همواره یکی از پرمخاطب ترین کانال ها بوده و پذیرای طیف وسیعی از چهره های هنری و رسانه ای بوده است. ضمن اینکه ارائه این تصویر مبنی بر عدم استقبال شبکه از حضور چهره ها در دوران مدیریت علی فروغی، استدلال درستی نیست. شاید در زمانی که نوآوری در برنامه های تلویزیونی دشوار به نظر می رسید، ایده های جذابی مانند عصر جدید، پانتولیگ، هیرو، عجوبه ها، سیم آخر، مهفیل و معلی در این شبکه با حضور چهره هایی از طیف های مختلف شکل گرفته اند. با این حال، اگر فضایی برای بازگشت چهره ها وجود داشته باشد، شبکه سه ظرفیت کافی برای آن را دارد. شاید به همین دلیل است که این روزها Red Tres هدف حملات و ساختن روایت های دروغین قرار گرفته است.