به گزارش بازار، نزدیک به دو سال از حذف برخی از بسته های ارائه شده توسط اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی می گذرد و این موضوع باعث شکایت برخی از کاربران شده است. اگرچه در دولت های گذشته موضوع ثابت بودن بسته های اینترنت مطرح شده بود، اما با شروع کار عیسی زارع پور در وزارت ارتباطات این موضوع را مطرح کرد که نرخ های ثابت در حوزه ارتباطات، امکان توسعه در این حوزه را سلب کرده است.
وزیر ارتباطات معتقد است: نیازها نسبت به گذشته بیشتر شده و هزینه ها افزایش یافته و طبیعتاً زمانی که درآمد ثابت بماند یا حتی کاهش یابد، توسعه دشوار می شود، در حالی که حوزه ارتباطات باید مسیر تخصصی خود را ادامه دهد و وضعیت ارتباطات متفاوت است. از چیزی که هر روز هست روز به روز کیفیت آن کاهش می یابد، تغییر می کند. وی البته تاکید کرد که اپراتورها بدون هماهنگی با رگولاتوری حق افزایش نرخ را ندارند.
همزمان با حذف برخی از بسته های اینترنتی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در فروردین 1401 در اطلاعیه ای اعلام کرد که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به عنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری وزارت ارتباطات و اطلاعات فناوری اطلاعات، در آنجا وجود دارد. در رابطه با نرخ اینترنت مصوبه جدیدی وجود نداشت و آخرین نرخ های مصوب برای اینترنت همراه برای سال 1394 و برای دسترسی ثابت برای سال 1395 است که طی آن حداکثر و حداقل قیمت ها برای اپراتورهای بخش خصوصی تعیین می شود که می توانند قیمت خدمات و بسته های اینترنت را در داخل تعیین کنند. حداکثر و حداقل محدودیت پرونده افزایش قیمت اینترنت ثابت در برخی اپراتورها در دست بررسی است، بنابراین در صورت خارج شدن از چارچوب قانونی (مصوبات سال 95 و 96)، اصلاحات صریح و جریمه قانونی متخلفان اعمال می شود.
با ادامه این روند در شهریورماه سال گذشته وزیر ارتباطات از کار بر روی مدلی خبر داد که توسعه همزمان اتفاق بیفتد و مشکلات جدی برای کاربران ایجاد نکند و مقرر شد یک مدل بلندمدت تعریف شود. طرح.مدت مدت بسته 60 گیگابایتی و ظرف 10 روز پس از تفاهم اپراتورها در اختیار مشترکین و مصرف کنندگان قرار می گیرد.
اما به دلیل عدم تحقق این وعده، مسئولان دلیل این مشکل را اینگونه بیان کردند که چنین وعده ای باید با جدیت بیشتری محقق می شد که پس از گذشت مدت زمان ذکر شده برای ارائه بسته های 60 گیگابایتی، با محدودیت مواجه شدند و در نتیجه درآمد اپراتورها در ابتدا بین 10 و 15 درصد کاهش داشته است. بنابراین با وجود اینکه چنین کاهشی جبران شد و درآمد برخی از اپراتورها در 10 ماهه اول به درآمد سال 1400 رسید، با توجه به محدودیتهای مذکور درخواست به تعویق انداختن این موضوع را داشتند، اما نتیجه این است که این مشکل قطعاً در سال 1402 رخ خواهد داد.
حالا پس از چند ماه صحبت، اخیراً اعلام شد که اپراتورهای تلفن همراه باید بسته های مختلف اینترنتی ارائه دهند. سپهر دادجوی توکلی، سخنگوی شورای رقابت در گفت وگو با ایسنا، با اعلام این موضوع، با تاکید بر اینکه این شورا در اعتراض به این اقدام شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی (بر اساس شکایات واصله از مردم) مصوبه ای صادر کرده و از اپراتورهایی که ارائه خواهند کرد، خواستار شد. بسته های اینترنتی متنوع تر و حجم زیادی را ارائه می دهد که واقعاً به سلیقه مصرف کننده پاسخ می دهد.
بر این اساس شورای رقابت در شصت و بیست و سومین جلسه خود که در تاریخ 16 آذرماه برگزار شد، با ارائه بسته های پرتیراژ با مدت استفاده کوتاه که در واقع نوعی انحصار در ارائه خدمات بسته های اینترنتی است، مخالفت کرد و تصویب کرد. که این اپراتورها موظف به ارائه انواع پکیج های با حجم بالا در زمان عادی هستند.
همچنین اپراتورها موظف به ارائه بستههایی با حجم مناسب و زمان مناسب (مانند سابق اما متنوعتر) بودند و تعرفه قیمت نیز در چارچوب مصوبات قانون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی بود. بنابراین، نرخ نباید افزایش یابد.