افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 13 November , 2024
1

آیا پنیر زیاد شما را گنگ می کند؟

  • کد خبر : 429789
آیا پنیر زیاد شما را گنگ می کند؟

الهه جعفرزاده: شواهد اخیر نشان می دهد که تمرکز ضعیف، اختلال حافظه و اختلال در عملکرد شناختی ممکن است با مصرف انواع خاصی از پنیر مرتبط باشد. بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل و یک وضعیت دژنراتیو است. در طی آن افزایش احتمالی پروتئین های خاص در مغز می تواند باعث مرگ آهسته نورون […]

الهه جعفرزاده: شواهد اخیر نشان می دهد که تمرکز ضعیف، اختلال حافظه و اختلال در عملکرد شناختی ممکن است با مصرف انواع خاصی از پنیر مرتبط باشد.

بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل و یک وضعیت دژنراتیو است. در طی آن افزایش احتمالی پروتئین های خاص در مغز می تواند باعث مرگ آهسته نورون ها شود. این وضعیت در نهایت باعث بروز علائمی مانند از دست دادن حافظه، مشکل در تفکر یا حل مشکلات و تغییرات در خلق و خو و رفتار می شود.

برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف پنیر به دلیل وجود برخی ترکیبات می تواند در بهبود حافظه کوتاه مدت و پیشگیری از آلزایمر موثر باشد، اما نکته مهم در مورد این مطالعات این است که پنیر مورد استفاده در این مطالعات پنیر کم چرب و متعادل بود..

در عین حال، تحقیقات دیگری نیز انجام شده است که نشان می دهد مصرف طولانی مدت پنیر می تواند منجر به تضعیف حافظه و عملکرد شناختی شود. پنیر مورد استفاده در این مطالعات پنیر فرآوری شده و پرچرب بود..

پنیرهای فرآوری شده یا فرآوری شده از ضایعات پنیر معمولی تهیه می شوند و افزودنی هایی مانند ادویه، روغن و نمک به آن اضافه می شود. این نوع پنیر در مقایسه با سایر پنیرها ارزش غذایی کمتری دارد و از نظر کلسیم و خواص غذایی مواد نگهدارنده بیشتری دارد.

پنیر چه تاثیری بر سلامت مغز دارد؟

اگرچه پنیر به عنوان عضوی از خانواده لبنیات فواید زیادی دارد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند مشکل ساز باشد. پنیرهای پرچرب علاوه بر کالری بالا، حاوی چربی اشباع شده هستند و می توانند عملکرد حافظه را کاهش دهند و حتی با ایجاد اختلال در هیپوکامپ (محل شکل گیری حافظه کوتاه مدت و بلندمدت) باعث التهاب مغز شوند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که چربی‌های اشباع شده می‌توانند بر توانایی تفکر تأثیر بگذارند و توانایی تمرکز را از بین ببرند.

اخیراً کشف شده است که یکی از راه های جلوگیری از از دست دادن حافظه، اجتناب از برخی پنیرهای فرآوری شده است. زیرا پنیر فرآوری شده حاوی آنزیمی به نام «دی استیل» است. دی استیل یک ماده شیمیایی است و در پنیرهای فرآوری شده بافت پنیر را خامه‌تر و نرم‌تر می‌کند. تحقیقات نشان می دهد که دی استیل می تواند از سد خونی مغزی عبور کند و پلاک های خطرناکی در مغز ایجاد کند و در نتیجه باعث از دست دادن جدی حافظه شود.

پنیر خالی نخورید

مطالعات دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد مصرف پنیر به تنهایی عملکرد مغز را به شدت کاهش می دهد. پنیر نسبت به سایر لبنیات مانند شیر و ماست حالت فشرده تری دارد، بنابراین میزان کلسیم موجود در آن بسیار بالاست. هنگام خوردن پنیر مقدار زیادی کلسیم وارد بدن می شود که تعادل کلسیم بدن را به هم می زند. با افزایش کلسیم خون پس از مصرف پنیر، بدن برای حفظ تعادل، فسفر را از مغز قرض می گیرد و این باعث کاهش ذخیره فسفر مغز می شود، در حالی که فسفر برای عملکرد مغز ضروری است.

بنابراین در گذشته می گفتند پنیر عملکرد حافظه و سلول های مغز را کاهش می دهد و به عبارتی انسان را احمق می کند، تقریباً درست است. از سوی دیگر، آجیل منبع غنی از فسفر است و به همین دلیل می تواند تعادل کلسیم و فسفر را در بدن با پنیر حفظ کند.

آیا پنیر زیاد شما را گنگ می کند؟

منابع: لینکدین ، کارآفرین

۴۷۲۳۲

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=429789

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.