افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
1

آیا وزیر صمت قیمت خودرو را اصلاح می کند؟| توسعه صنعت خودرو به سودآوری بستگی دارد.

  • کد خبر : 428724
آیا وزیر صمت قیمت خودرو را اصلاح می کند؟| توسعه صنعت خودرو به سودآوری بستگی دارد.

امید محمدی; بازار: اواخر هفته گذشته سید محمد اتابک، وزیر صمت تای در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از فروش خودرو در بورس خبر داد. در کجای دنیا خودرو در بورس عرضه می شود؟ سخنان اولین سیاست گذار صنعتی کشور، تغییر در سیاست قیمت گذاری فعلی خودروسازان را محتمل تر کرد. لازم به […]

امید محمدی; بازار: اواخر هفته گذشته سید محمد اتابک، وزیر صمت تای در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از فروش خودرو در بورس خبر داد. در کجای دنیا خودرو در بورس عرضه می شود؟ سخنان اولین سیاست گذار صنعتی کشور، تغییر در سیاست قیمت گذاری فعلی خودروسازان را محتمل تر کرد. لازم به ذکر است این اولین موضع گیری وزیر صمت در خصوص یکی از چالش های صنعت خودرو است. یعنی سیستم عرضه و قیمت گذاری. در اینجا باید از سید محمد اتابک وزیر صمت پرسید که اگر خودروسازان در بورس عرضه نمی کنند، چه سیاست فروش را پیش ببرند؟

قیمت خودروهای داخلی حدود 19 ماه است که تغییری نکرده و با احتساب رشد نرخ تولید، زیان دو غول بزرگ خودروسازی کشور افزایش یافته است.

آیا قیمت خودروها تعدیل می شود؟

مخالفت وزیر صمت با فروش خودرو در بورس، امکان اعمال دستورالعمل شورای رقابت برای اصلاح قیمت خودرو را تقویت کرده است. قیمت خودروهای داخلی حدود 19 ماه است که تغییری نکرده و با احتساب رشد نرخ تولید، زیان دو غول بزرگ خودروسازی کشور افزایش یافته است. همزمان با موضع گیری «سید محمد اتابک» در خصوص عدم فروش خودرو در بورس، خبرهایی از شکایت شورای رقابت از وزارت حراست به دلیل عدم اجرای اصلاح قیمت خودرو رسید. اتومبیل ها شورای رقابت اعلام می کند که تعیین قیمت خودرو بر اساس فرمول; هزینه واقعی تولید به اضافه 2.5 درصد سود به وزارت صمت واگذار شده است. اگر وزیر صمت بر اساس فرمول شورای رقابت قیمت خودرو را اصلاح کند، اگر وزیر صمت بر اساس فرمول شورای رقابت قیمت خودرو را اصلاح کند، می‌توان انتظار افزایش کیفیت و رقابت‌پذیری خودروسازان و افزایش بهره‌وری را داشت. دولت چهاردهم

قیمت گذاری اجباری باعث حذف شفافیت در محاسبه هزینه تولید خودرو و سودآوری خودروسازان بزرگ شده است.

دولت سهامداران را فراموش کرده است

طبق قانون، اگر دولت قیمت محصولی را تعیین کند که برای تولیدکننده ضرر داشته باشد. مابه التفاوت قیمت محصول از کارخانه تا بازار باید به سازنده پرداخت شود تا ضرر نشود. این قانون تاکنون در بزرگراه ویژه اعمال نشده است. بررسی های بازار نشان می دهد که خودروسازان بزرگ 10 میلیون سهامدار دارند که در سال های اخیر تنها به دلیل اعمال قیمت های دستوری متحمل ضرر شده اند. به عبارت دیگر دولت ها بدون در نظر گرفتن شرایط سهامداران قیمت خودرو را تعیین می کنند.

قیمت گذاری اجباری شفافیت در محاسبه هزینه های تولید خودرو و سودآوری خودروسازان بزرگ را از بین برده است. رشد نرخ نهاده تولید، تورم و نوسانات قیمت ارز، مدیریت منابع مالی را به دلیل کاهش جریان نقدی در صنعت خودرو منحل کرده است. به کارگیری فرمول شورای رقابت برای تعیین قیمت خودرو توسط وزیر صلح می تواند حامی سودآوری خودروسازان بزرگ، جلوگیری از کاهش ارزش سهام و افزایش اعتماد سرمایه گذاران و سهامداران در صنعت خودرو باشد.

بازار خودرو در بورس کشور هنوز در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارد، به طوری که مشتریان به دلیل ناآشنایی با روند خرید خودرو در بورس و عدم شفافیت فرآیند، تردید داشتند.

آیا اطمینانی برای خرید در بورس وجود دارد؟

طی یک ماه گذشته که شایعاتی مبنی بر عرضه احتمالی خودرو در بورس به گوش می رسید، اطمینان به خرید در این بازار به شدت افزایش یافت. زیرا چالش نوسانات قیمت خودرو در بازار سهام تحت تأثیر سیاست های قیمت گذاری دولت و اجباری وجود دارد. با توجه به تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار در زمان عرضه این محصول در بورس، با کاهش ارزش سهام خودروسازان، احتمال ضرر و زیان برای مشتریان و خودروسازان افزایش یافت. بازار خودرو در بورس کشور هنوز در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارد و به همین دلیل مشتریان به دلیل ناآشنایی با روند خرید خودرو در بورس و شفاف نبودن روند، تردید داشتند.

کارشناسان معتقدند عرضه خودرو در بورس می تواند تقلب در معاملات و واسطه گری را افزایش دهد. این در حالی است که عده ای می توانستند با دستکاری قیمت ها در بورس کالا برای خرید خودرو، حباب قیمتی و افزایش غیرواقعی قیمت ها را در بازار ایجاد کنند. نباید فراموش کرد که ساختار اقتصاد کشور به شدت متاثر از نوسانات پولی و تورم است، بنابراین هر نوع تغییر در دو مولفه مذکور می تواند روند عرضه خودرو در بورس و همچنین روند تولید آن را تغییر دهد.

اگر خودروسازان می خواستند محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند، به دنبال راهی جدید برای جلوگیری از ضرر بودند. بنابراین بهترین جایگزین برای عرضه خودرو در بورس که می تواند سودآوری صنعت خودرو را تضمین کند، اصلاح قیمت ها بر اساس فرمول شورای رقابت یا بر اساس شفافیت در محاسبه هزینه های تولید برای خودروسازان است. در چنین شرایطی می توان به کاهش ضرر و زیان خودروسازان و بهبود عرضه خودرو به بازار امیدوار بود.

سودآوری خودروسازان می تواند توسعه صنعت خودرو را به دنبال داشته باشد و رشد ایمنی را در کنار افزایش کیفیت تضمین کند.

سودآوری عامل توسعه صنعت خودرو است.

تزریق نقدینگی (تغییر سیاست‌های انقباضی بانک‌ها با اعطای تسهیلات مالی به صنعت خودرو) و اصلاح قیمت‌ها دو موتور محرک توسعه صنعت خودرو هستند. بر کسی پوشیده نیست که بهبود کیفیت خودروها یا انجام پروژه هایی با این اهمیت مستلزم حذف قیمت های اجباری یا تعیین نرخ بر اساس هزینه های واقعی تولید است. رشد گردش خودرو یا توسعه محصول مستلزم بهبود جریان نقدینگی در صنعت خودرو است. علاوه بر اطلاعات وزیر ایمنی، باید به این نکته اشاره کرد که سودآوری خودروسازان می تواند توسعه صنعت خودرو را دنبال کرده و رشد ایمنی را در کنار افزایش کیفیت تضمین کند. در صورتی که وزارت امنیت بتواند برنامه بلندمدت ارتقای نقدینگی خودروسازان را بر اساس بازنگری در قیمت محصولات خود اجرا کند، رضایت مشتریان و رقابت پذیری محصولات داخلی نسبت به خودرو مونتاژ یا وارد می شود.

آیا وزیر صمت قیمت خودرو را اصلاح می کند؟| توسعه صنعت خودرو به سودآوری بستگی دارد.

نگاهی به بهبود قیمت خودرو در کوتاه مدت و بلند مدت

تاکنون به اثرات اصلاح قیمت خودروهای داخلی اشاره کرده ایم; این موضوع می تواند اثرات مثبت بلندمدت و کوتاه مدتی بر جاده ویژه داشته باشد. اصلاح کوتاه مدت قیمت می تواند شامل قیمت ها در بازار باشد و هزینه های تولید را پوشش دهد. در این شرایط خودروسازان قادر خواهند بود رشد تیراژ تولید محصولات خود را منوط به پرداخت مطالبات زنجیره تامین برنامه ریزی کنند.

بهبود قیمت خودروسازان در بلندمدت می تواند در درجه اول با افزایش کیفیت و یا استفاده از فناوری های روز در خودروهای داخلی، رقابت پذیری ایجاد کند. در این شرایط افزایش تولید باعث تسریع و تنوع در سبد محصولات می شود. لازم به ذکر است که کاهش فاصله قیمت خودرو از کارخانه تا بازار باعث سرکوب تقاضای کاذب نیز خواهد شد.

در پایان شایان ذکر است که وزیر صمت می‌تواند برای بهبود قیمت‌ها تلاش کند، اما نظارت مستمر بر هزینه‌های تولید و نظارت بر قیمت‌ها را در اولویت سیاست‌های خودرویی خود قرار دهد. در کنار این موضوع، وزارت دفاع باید تحولات جهانی صنعت خودرو را بررسی کند و با بهره گیری از روندهای جهانی در توسعه صنعت خودرو، بستر توسعه صنعت خودرو را بر اساس سودآوری فراهم کند. از خودروسازان

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=428724

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.