خبرگزاری مهر – گروه هنری معین – اهدا; «هفت روز سیما» عنوان بسته تحلیلی خبری است که در پایان هر هفته متن و حواشی اخبار صدا و سیما و شبکه تلویزیونی داخلی را مرور می کند. همچنین در این بسته نگاهی به شایعات و اخبار غیر رسمی می اندازیم و سعی می کنیم در کمترین زمان ممکن بزرگترین اخبار هفته شبکه تلویزیونی و نمایش های خانگی را برای شما بازگو کنیم.
امروز پنجشنبه 27 مردادماه می توانید با شماره 160 بسته خبری «سایت دیاس سیما» هماهنگ شوید.
چهره هفته؛ گلچاره سجادیه
این هفته فصل سوم سریال «سرزمین مادری» به پایان می رسد. سریالی که با چهره های ستاره ای و داستانی جذاب شروع شد اما ادامه پیدا کرد و در فصل گذشته کمتر توانست مخاطب خود را حفظ کند. شاید یکی از دلایل کاهش مخاطبان سریال، وقفه های مختلف در پخش بود. اما دلیل دیگر تفاوت فصل سوم با فصل اول و دوم در انتخاب بازیگران و داستان و کیفیت فنی و بصری سریال است.
فصل اول و دوم این سریال نقطه عطف و دستاوردی ویژه برای تلویزیون بود و حتی سال ها ممنوعیت و یک دهه تعلیق پخش نیز نتوانست سریال را پیر کند. حضور بازیگرانی که حالا به سختی می توانند ملاقات کنند، نکته دیگری بود که علاوه بر همه حواشی این 10 سال، باعث شد تا مردم در ابتدای پخش و حتی در دوم، این سریال را با علاقه تماشا کنند. فصل
فصل سوم اما با استقبال چندانی مواجه نشد، شاید این فصل به دلیل ممنوعیت 2 فصل قبل با کیفیت بالایی تولید نشد. این فصل در سال 95 و تقریبا با فاصله زیاد نسبت به 2 فصل قبل ساخته شد که باعث شد در ترکیب حضور برخی بازیگران و ایفای نقش شخصیت اصلی سریال شهاب حسینی در نقش رهی بیشتر به چشم می آمد.
البته این فصل هم جذابیت های خاص خودش را داشت اما در بین بازیگران برگ برنده و ستاره این فصل گلچهرا سجادیه بود. ورود او به فصل سوم و دیدارش با آرش مجیدی در نقش رهی با بازی فوق العاده ای همراه بود. او نقش میانسالی نامادری رهی را بازی می کرد و در صحنه های زندان اتفاقاتی که برایش افتاده را روایت می کرد و بازی او مورد توجه قرار می گرفت. شیوه بازی او بدون اغراق و اغراق در نقش های زن بار دیگر قابلیت های این بازیگر را تثبیت کرد.
او دیشب ظرافت های دیگری از بازی خود را نشان داد، با وجود گروگان گیری و یک موقعیت خشن که آن را برانگیخت، با خونسردی از پشت تلفن با شخصیت های دیگر صحبت کرد. آرامشی که سجادیه در اجرای خود دارد بر طوفان و وحشت این شخصیت می افزاید و بسیار فراتر از بسیاری از موقعیت های کلیشه ای است.
تبلیغات هفته؛ المپیک 2024
این روزها برنامه المپیک 2024 از شبکه سا سیما پخش می شود. برنامه ای که توسط شهاب قاسمی و پیمان اسعدیان پخش می شود و به تناوب بازی ها را گزارش می دهد.
نکته ای که بسیار تکرار می شود و به ویژه در برنامه های ویژه به چشم می خورد تبلیغاتی است که مجریان برنامه های مذکور برای اسپانسر برنامه انجام می دهند.
اگرچه بخشی از درآمد تلویزیون از این برنامه ها تامین می شود و مهمتر از همه خرید حق پخش این مسابقات هزینه های گزافی دارد که می توان با بخشی از این تبلیغات جبران کرد، اما شاید مراجعه مکرر به اسپانسر ، هدایای او و حمایت از برگزیدگان در مکانی برای عموم آزار دهنده است.
مخاطبی که دوست دارد مسابقات را تماشا کند و به تحلیل ها و جنبه های جانبی این مسابقات گوش دهد.
اخبار هفته؛ محتوای پلتفرم ها در تلویزیون
ساترا در این هفته با تلبیون مذاکره کرد و اخباری مبنی بر آپلود مطالب از بستر شبکه های تلویزیونی داخلی در تلبیون منتشر شد. یکی از مسئولان ذیربط در گفتگو با خبرگزاری مهر به تحلیل جزئیات این همکاری پرداخت و اظهار داشت: صاحبان سکوها نیز بسته به محتوایی که از تلویزیون پخش می کنند، طبق قرارداد منتفع خواهند شد.
بیش از 400 پلتفرم شبکه تلویزیونی داخلی از ساترا مجوز دریافت کرده اند که شاید برای اکثر مخاطبان بیشتر آشنا باشد، فقط نام چند تریبون حتی به انگشتان دو دست هم نمی رسد. به نظر می رسد این همکاری با TVBion برای پلتفرم های معروف خوشایند نیست زیرا هر پلتفرمی ترجیح می دهد مخاطب را به یک کاربر موقت یا حتی دائمی تبدیل کند. اما در میان پلتفرمهایی که هر روز مجوز دریافت میکنند، برخی آنقدر ناشناخته هستند که با توجه به قابلیتهای بالقوه تلبیون و کاربران بالای آن، نیاز دارند محتوای آنها برای دیده شدن اولیه در این سرویس قرار گیرد.
Telebion بیش از 20 میلیون کاربر دارد و قطعاً یک قابلیت مهم برای مخاطبان خود علاوه بر پخش و آرشیو شبکه ها است. اگرچه گاهی اوقات برنامهریزیهایی از این دست انجام میشود، اما از سوی دیگر، شبکه نمایش خانگی نیز مخاطب بالایی دارد، مخاطبی که تاثیرگذار است و واکنش آن در شبکههای مجازی به سریالها و نمایشهای واقعی، معیاری برای بازخورد تولیدکنندگان است سازندگان.
آماری که این هفته به نقل از حسین زارعی، مدیرکل صدور مجوز و امور رسانه ساترا منتشر شد، تعداد مخاطبان شبکه تلویزیونی داخلی را 17 میلیون نفر اعلام کرد. از آنجایی که این تعداد بیننده اشتراک پرداخت می کنند و رفتار انتخابی تری نسبت به بینندگان تلویزیون دارند و ممکن است ناخواسته در مقابل شبکه های سیما قرار بگیرند، قطعا تاثیر رفتار آنها در آینده بیشتر خواهد بود و دیگر قابل توضیح نیست. صرفا به خاطر مخاطب زیاد و کامل تلویزیون که هنوز پربیننده ترین آثار شبکه داخلی به دست مخاطبان تلویزیون نمی رسد!
بررسی هفتگی رادیو؛ نیاز به رادیو اربعین
رادیو اربعین سال ها در آغاز ماه صفر راه اندازی شد. صداوسیماهای گاه و بیگاه در سال های اخیر از سرمایه های بخش صدا بوده اند که گاه به کانال های شعاری با محتوای گاه تکراری و غیرجذاب تبدیل شده اند و گاه کارکرد گاه و بیگاه ارزش افزوده ای بوده است تا مخاطب با سهولت بیشتری بتواند کانال مورد نظر را انتخاب کند. دسترسی به محتوا و گوش دادن به آن رادیو محرم و رادیو اربعین در این زمینه اهمیت یافته اند.
به ویژه اینکه بخشی از محتوای این رادیوها مخاطبانی است که می خواهند به کربلا بروند و در حین پخش سخنرانی ها و مجالس به زائران کربلا می گویند که چه نیازی دارند، چه کار کنند و … اربعین. رادیو به راهنمای زائران تبدیل شده است.
این شبکه ها مخاطبان بیشتری دارند و برخی از افرادی که توانسته اند به عراق بروند با این شبکه های رادیویی ارتباط برقرار می کنند. این رویکرد در رادیو اربعین امسال نیز وجود دارد و جواد تشکری مدیر رادیو اربعین با اشاره به آغاز فعالیت این شبکه از 24 مردادماه، اظهار داشت که رادیو اربعین در تلاش است تا وحدت، همبستگی و همدلی جامعه عظیم مردمی را منعکس کند. در مسیر رادیو اربعین به جهان. لذا با اطلاع رسانی مناسب از آخرین وضعیت سفر کربلا و پیاده روی اربعین توسط هیات های مختلف، زائران اربعین حسینی (ع) را اطلاع رسانی نمایید.