مسیحای مهاجر:
به رد صلاحیت آن دسته از نامزدهای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم که در حال حاضر در مجلس یازدهم حضور دارند، اما از عملکرد دولت و دست اندرکاران دولت فعلی انتقاد می کنند، نگاه کنید. این عجیب ترین نوع اجرای قانون است.
گفتن فردا | در انتخابات گذشته هیات های اجرایی که کارگزاران وزارت کشور و دولت هستند تا حدودی باز بودند و رد صلاحیت ها به هزینه شورای نگهبان تمام شد. آن شرایط مربوط به زمانی بود که دولت یکدست نبود و دولت یک نظر داشت و شورای نگهبان یا برخی ارگان ها و نهادها نظر دیگری داشتند. حالا که همه نظرشان یکسان است، از همان ابتدا فیلتر را تنگ می کنند تا مراحل بعدی آسان تر شود. نمی دانیم این کارکردها را چطور می گوییم، شورای نگهبان را سفید کنیم یا کار این شورا را کم کنیم؟
به رد صلاحیت آن دسته از نامزدهای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم که در حال حاضر در مجلس یازدهم حضور دارند، اما از عملکرد دولت و دست اندرکاران دولت فعلی انتقاد می کنند، نگاه کنید. این عجیب ترین نوع اجرای قانون است. قانون به هیچ وجه اعم از قانون اساسی و قوانین عادی، ممنوعیت انتقاد از دولت و حاکمان و رد صلاحیت نامزدها را از ورود به مجلس تعیین نکرده است. نکته قابل توجه این است که نمایندگان مجلس یازدهم از فیلترهای باریک و سفت و سخت دوره گذشته عبور کرده و به عنوان افراد دولت و خود دولت رد صلاحیت شده اند!
این روش به معنای اجبار مردم به سکوت در برابر عملکرد حاکمان است، اجباری که حتی نمایندگان شورای اسلامی، یعنی کسانی که بر اساس قانون اساسی حق کنترل اعمال حاکمان را دارند، شامل می شود. چنین روشی را فقط در جایی مانند کره شمالی می توان یافت که مستبدترین حکومت را دارد. در نظام جمهوری اسلامی ایران که قانون اساسی آن در بسیاری از اصول بر آزادی بیان و قلم، اجتماعات و بیان عقیده تاکید دارد و تحدید آنها جرم محسوب می شود، چنین روشی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. و اقدامات هیأت های اجرایی در رد صلاحیت منتقدان اعم از حاضر در مجلس و غیر مجلس قطعا خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی است.
بیشتر بخوانید: رد صلاحیت ها برای انتخابات مجلس دوازدهم و یک سوال بزرگ: چه کسانی متعهد به جمهوری اسلامی هستند؟
از سوی دیگر، بر اساس اطلاعاتی که خود نمایندگان رد صلاحیت شده در اختیار رسانه ها قرار داده اند، هیأت های اجرایی این افراد به دلیل انتقاد پذیری، آنها را به اقدام علیه امنیت ملی داخلی و خارجی متهم کرده اند! در نظام حقوقی و مردمی مبتنی بر تعالیم اسلامی، باید افراد منتقد را تشویق کرد و حاکمان روش انتقادی خود را برتری بر دیگران بدانند. رد صلاحیت نمایندگان منتقد توسط هیات های اجرایی دقیقا برعکس آن چیزی است که باید باشد. قطعاً نمی توان این اقدام را به جمهوری اسلامی ایران نسبت داد.
ضایعه بزرگی که بستن راه انتقاد برای نمایندگان مجلس به همراه دارد، دوری مردم از نظام و کاهش شدید مشارکت مردمی در انتخابات است. وقتی مردم احساس میکنند که دست اندرکاران انتخابات تلاش میکنند از ورود افراد منتقد به رقابتهای انتخاباتی جلوگیری کنند، این اقدام را تلاشی از سوی دولت برای یکنواختتر کردن حکومتداری میدانند، در حالی که حکمرانی مال این و آن نیست. افراد با سلایق مختلف حق شرکت در انتخابات را دارند و هیچکس حق ندارد آنها را محدود کند. این خطرناک است که آن خانم بگوید کشور مال حزب الله است، آن امام جمعه بگوید من امام جمعه هستم و اعضای هیئت های اجرایی بگویند هرکس از دولت انتقاد می کند خلاف است. امنیت داخلی و ملی خارجی و صلاحیت برای شرکت در رقابت های انتخاباتی خطرناک است. صاحبان این تفکر، نظام جمهوری اسلامی را به بدترین ورطه می برند و پشتوانه مردمی آن را از بین می برند. مملکت مال همه است، اگر ائمه جمعه هنر دارند، غیرمؤمنان را به دین تبدیل کنند و کسانی که در انتخابات شرکت می کنند باید بفهمند که با انتقاد است که کشور رشد می کند و از فساد و فساد مصون می ماند.
اگر صاحبان این تفکر خطرناک نتوانند سریعاً خود را اصلاح کنند، باید از زیر بار مسئولیت برداشته شوند و افرادی جایگزین شوند که عقل، منطق و قانون را محور گفتار، مواضع و اعمال خود قرار می دهند. نظام جمهوری اسلامی، نظام عقل و منطق و قانون است و هرکس خارج از این مقوله باشد، شایسته حضور در پست های مدیریتی و اجرایی این نظام نیست.