در حالی که آقای مرندی برای ایجاد فاصله میان «ادبیات و هنر» در دانشگاه مادر ایران، خط پیاده نظام استکبار را دنبال کرده است، انتظار می رفت که نه به عنوان یک فرد آمریکایی تبار، بلکه به عنوان شهروندی که از فضای ایران عزیز دمیده است، قدردان این نعمت بیشتر باشد.
آقای مرندی! درست 4 روز پس از برکناری جناب عالی، دانشگاه تهران این فرصت را داشت که با افتخار از معاونت آموزشی حشدالشعبی و هیئت همراه وی به عنوان یکی از گروه های مرجع در عراق با پایگاه گسترده مردمی استقبال کند. امید دانشگاه ما این است که با رعایت تمامی موازین علمی از تمام ظرفیت دانشگاه برای خدمت به توانمندی جهان اسلام و مسلمانان فداکار استفاده کنیم و در این راه از تلقین، نمایندگی و سرمایه گذاری هراسی نداشته باشیم. تا کنون هیچکس جز منافقین مردمی، سلطنت طلبان، گروهک ها و رسانه های لندنی، خشم خود را از برادران ایثارگر عراقی در دانشگاه تهران ابراز نکرده بود. متأسفانه «سید محمد مرندی» اولین برادری است که با این حرکت انقلابی و همیشگی تلخ شده است.
آقای مرندی! اختلافات با جناب عالی در دیدار رهبر شیعیان هند با رئیس دانشگاه بالا گرفت، شما با این موضوع برخورد تهاجمی نداشتید و مخالفت خود را با این دیدار اعلام کردید. جدی چرا اینجوری با خودت مقابله کردی؟
آقای مرندی! ما فقط از تابعیت دوگانه او می شنویم. زمانی که به عنوان نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هیات امنای دانشگاه غیرانتفاعی صدرا حضور پیدا کردم، وی را به عنوان یکی از اعضای هیات موسس این دانشگاه یافتم. بد نیست بدانید در دوره ای به سر می بریم که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است هیچ یک از مدیران ارشد آموزش عالی نباید درگیر تضاد منافع باشند.
آقای مرندی! سفرهای مکرر جناب عالی به روسیه که بدون اطلاع و کسب مجوز از دانشگاه تهران انجام می شد، در واقع سند بی اعتنایی است که ایشان به عنوان ابزاری برای متهم کردن برخی مدیران دانشگاه به سفر بدون هماهنگی به عراق استفاده کردند. تجارت آقازاده در روسیه چطور؟!
اما در خصوص انتشار اسنادی در خبرگزاری فارس که به موضوع نهاد عراقی «القلم» پرداخته است، ذکر این نکته را ضروری می داند:
مؤسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران طی نامه ای به شماره 9281114 مورخ 2 اسفند 1401 خطاب به مدیر مؤسسه تعلیم وترجمه القلم خاطرنشان کرده است که نماینده این مؤسسه تا این تاریخ کان لام یکن است.
آقای مرندی! در صورت شهادت، صدور وکالت در تاریخ 16 اسفند 1401 قبل از تایید نهایی و امضای موافقتنامه بین دانشگاه و مؤسسه مذکور و صرفاً در پاسخ به درخواست رئیس وقت بین الملل دانشگاه به منظور تسریع در امور اجرایی مد نظر رئیس مذکور صورت گرفته است. روزها گذشت و ما همچنان منتظر امضای موافقتنامه بودیم، اما از آنجایی که متن موافقتنامه برای حفظ منافع مادی و معنوی دانشگاه تهران به تایید معاونت حقوقی دانشگاه تهران نرسیده بود و این اداره کل اشتباهات متعددی را از بندهای متن استخراج کرد که تصحیح آن مغایر با رهنمودهای دانشگاه القلم بود که عملاً توسط این موافقت نامه محترم دانشگاه امضا نشد. موسسه دهخدا گواهینامه صادر شده قبلی را در اسرع وقت لغو کرد. جناب عالی تا آخرین روز حضور خود در معاونت بین الملل همچنان بر اعطای نمایندگی بدون توافق به «القلم» اصرار داشتند.
باید به خاطر داشت و در حافظه تاریخی دانشگاه ماند تا دیگران در آینده به خود اجازه سوء استفاده از مناصب و سمت های کسب شده در دانشگاه را ندهند. همچنین برخی از اقدامات و عملکرد ایشان در دوران تصدی در دانشکده مطالعات جهان در دوران ریاست جناب آقای دکتر نیلی متعاقباً گزارش خواهد شد.
۲۱۶۲۱۷