آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار مبلغان اعزامی به مساجد و مراکز مذهبی مازندران در ماه مبارک رمضان توصیه هایی را ارائه کرد.
به گزارش جماران، متن سخنان وی به شرح زیر است:
نام خدای مهربان
بسیار خوشحالم که همه ساله در ماه مبارک رمضان و مناسبت های دیگر، شما بزرگواران گرد هم می آیید و در مورد مسائل تبلیغی به تبادل نظر و تبادل نظر می پردازید. شما که امروز به قول خودشان پیشتاز تبلیغات هستید، شاید راه حلی برای رفع آسیب ها، آفات و مشکلات تبلیغات پیدا کنید.
البته بخشی از مشکلات ناشی از برنامه ریزی دشمن برای دور نگه داشتن مردم از روحانیت است. به حدی که برخی از مردم حتی در مراسم تدفین و تدفین نیز آلات موسیقی می نوازند و آواز می خوانند. حتی دشمن تا اینجا نفوذ کرده که یک روحانی چه نیازی دارد که بیاید و مردم را موعظه کند؟
به سراغ شعرها و گروه های موسیقی بروید و به شعری از بافقی هم اشاره می کنند که «واعظی را که مرده بیاورید» و… معلوم می شود که دشمن همیشه کار می کند و بیکار نیست.
حضور و دفاع روحانیت باعث شده است که همه مشکلات را به چشم روحانیت ببینند.
مورد دوم اینکه مردم مشکلات زیادی دارند، حضور و دفاع از نظام توسط روحانیت باعث شده است که همه مشکلات را از چشم روحانیت ببینند، این وضعیت بسیار بد اقتصادی که متاسفانه در کشور ما حاکم است قابل توجیه نیست و با تحمل مردم، طبیعی است که از روحانیت به خاطر بودنش ناراحت باشد
اما همه اینها نباید باعث عقب نشینی ما شود، به نظر من باید انگیزه ما را برای ارتباط با مردم و حضور در بین آنها افزایش دهد. بنابراین ارتباط خود را با مردم محترم و بزرگان مناطق تقویت کنید. در گذشته موسفیدها برای هر روحانی احترام زیادی قائل بودند و در جماعت به آنها توجه می کردند و همین باعث می شد که بقیه افراد نیز همین کار را انجام دهند. البته بحث جوانی و ارتباط با جوانان بسیار ضروری و خوب است، اما سنت هایی هم وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. این که در احادیث می گویند «علیکم بلاحده» به این معنا نیست که بزرگان را نادیده بگیرید و بگویید بزرگان هستند و کاری به آنها ندارید.
علیکم در همه شرایط به موارد فوق توجه کنید. یکی از شروط این است که ابتدا ریش سفیدهای قابل قبول و محترمی را با خود ببرید، به خانه آنها بروید و با آنها رابطه و دوستی برقرار کنید، وقتی چنین رابطه ای برقرار شد شما را به عروسی و عزا دعوت کنند. متأسفانه در این حدود چهل سال ارتباط علمی، عاطفی، معنوی و دینی روحانیت و مردم تا حدودی کم شده است و این دلایل زیادی دارد، البته بد رفتاری خودمان هم یکی از علل آن است. ، برخی به امور روحانیت احترام نمی گذارند.
روحانی برای خرید قسطی ماشین رفت، با همسرش ایستاده بود، دختری با حجاب گفت: کی ثبت نام کردی؟ این شأن روحانیت نیست که در آنجا توقف کند، حتی اگر هزار تا از این ماشین را مجانی بدهند یا حرکات نمایشی که طلبه ها با این لباس انجام می دهند، یک جاهایی قداست این لباس را شکسته ایم.
انتقاد از حادثه درمانگاه قم: قانون حتی با این لباس نمی تواند شما را برای انجام کار حرام تعیین کند.
از جمله همان موردی که این روزها در یک درمانگاه اتفاق افتاد، اگر دانشجو واقعاً فیلمبرداری می کرد که برخی می گویند اینطور نبوده است، عکس و فیلم گرفتن از فردی که کار اشتباهی انجام می دهد نیز اشتباه است. هم زنی که حجابش را برداشته حرام کرد و هم تو.
قانون نمی تواند شما را به کار حرام محول کند، حتی با این لباس که لباس پند و موعظه است، بلافاصله ماموری که آنجا نشسته این فیلم را به خبرگزاری های خارجی می دهد تا در دنیا پخش شود.
این چه ضرری برای روحانیت دارد؟
این روحانی به این نکته توجه نمی کند که محیط درمانگاه با محیط خیابان فرق می کند، فردی که بیمار است و دچار بحران روحی می شود وضعیت متفاوتی با دیگران دارد حتی اگر بی حجاب زشت باشد. .
برخورد شدید کاملا اشتباه است
یک نکته بسیار مهم که به خودم و همه شما توصیه می کنم صبر در برابر توهین هاست. واکنش و واکنش تند کاملا اشتباه است. بیایید به فکر یافتن راه حل مناسب باشیم. شما باید با هر فردی به روش خاصی ارتباط برقرار کنید. بخشی از سخنان مرحوم والد ما برای داشتن اخلاق نیکو و خوش اخلاقی منتشر شده است، ایشان با اشاره به آیه شریفه «لو فصیح القلب کله لا یغیر الدنیا». می گوید: آیا در دنیا کسی هست که بالاتر از پیامبر اکرم (ص) باشد که رحمت جهانیان باشد؟ اما خداوند متعال به همین پیامبر می فرماید: اگر مهربان نبودی مردم تو را رها می کردند. باید اخلاق خود را تقویت کنیم تا بتوانیم پیام دین را برسانیم. افراد این عصر بیش از هر عصر دیگری به سوالات دینی نیاز دارند.
رئیس جمهور با فساد چای دباش چه کرده اند؟
نکته دوم این است که سعی کنید در حوزه های تبلیغی دچار اختلاف نشوید مگر اینکه بخواهند شما را قضاوت کنند. اما به تنهایی وارد نشوید و اجازه دهید خود را به دادگاه معرفی کنند. در نهایت، یکی از طرفین احساس می کند از شما رنجیده شده است.
نکته سوم این است که ما حکومت را قبول داریم، حکومت اسلامی است، مقام رهبری کاملا محفوظ است و ولایت فقیه را هم قبول داریم، اما مردم از ما توقع ندارند که مثلاً کارهای اشتباه مسئولان را توجیه کنیم. ، در مورد مصرف بی رویه چای عسل باید مسئولان را ملزم به مراجعه به روحانیت کرد. آیا مردم می خواهند بدانند که چه کسانی بودند؟ این که رئیس جمهور بگوید ما از یک سال پیش اطلاع داشتیم کافی نیست. بعد از آن چه کردند؟
آیا این مجلس قابل دفاع است؟ مدام مالیات ها را افزایش می دهند و قیمت ها را افزایش می دهند.
کارهای بد را توجیه نکنید، کارهای اساسی و اساسی حکومت را بشمارید و تقویت کنید و دعا کنید. واقعاً ظلم بزرگی است که بگوییم در این 40 سال هیچ کاری انجام نشده است، کشور در این 40 سال با همه مشکلات داخلی و خارجی پیشرفت زیادی داشته است. قاطعانه به حق بایستید، اما جاهایی را هم مطرح کنید که خطا و اختلاس وجود دارد، مجلس مشکل دارد، خیلی بد است که نماینده اصولگرای مردم بگوید مجلس قانونی به نفع مردم تصویب نکرده است. . !
آیا این کارنامه مجلس است؟ آیا این مجلس قابل دفاع است؟ مگر اینکه بگویند این شخص دروغ می گوید یا اشتباهی می کند که انکارش نکردند، مدام مالیات را بالا می برند و قیمت ها را بالا می برند، چرا؟ مردم واقعا درمانده هستند، ما باید در این موارد مردم را همراهی کنیم. از کارهای نادرست دفاع نکنید و اگر از آن دفاع کنید، خود دین و حاکمیت و روحانیت آسیب می بیند.
از اشتباهات لباس خودمان دفاع نکنیم.
اگر یک آخوند اشتباه کرد، نباید بگویم چون لباس من را پوشیده است، باید از او دفاع کنم، این اشتباه است و با مبانی دینی ما سازگاری ندارد.
مردم وقتی ببینند آنچه از دهان من بیرون میآید زبان دین است به حرف من گوش میدهند، اما اگر ببینند من به دنبال مقامی هستم یا برای استقبال از مقامی حرفی میزنم، از من متنفر میشوند و حق دارند و باید از من متنفر باشد من این لباس را می پوشم تا برای دین کار کنم و خادم دین باشم، اما اگر بخواهم خادم فلان قدرت باشم مردم قبول نمی کنند. حضور سه بار در روز در مساجد بسیار مهم است، مخصوصاً در ماه رمضان، تمام تلاش خود را بکنید و مردم را به حضور در مسجد دعوت کنید. بررسی کنید چرا بعضی ها نمی آیند، دلیلش چیست؟ برو دعوتشان کن و آثار حضور در خانه خدا و مسجد را برایشان توضیح بده، مخصوصاً در ماه مبارک رمضان، آهسته آهسته می آیند چون فطرتشان به این موضوعات متمایل است. امیدوارم ماه رمضان خیلی خوبی داشته باشید و واقعا بتوانید در جهت تقویت دین اهل بیت تلاش کنید. سعی کنید به مسائل دینی عمل کنید، منبر را محدود به خواب و افتخارات دروغین نکنید. هر منبری باید شامل آیات، روایات و زندگی ائمه اطهار علیهم السلام و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله باشد. در کنار این موضوع مردم باید به مسائل مهم روز نیز توجه داشته باشند. که آنهایی که منبر می نشینند اصول را نمی دانند و من هم همین را برایشان تکرار می کنم. این بد است. در هر منبری یک بعد از اسلام را توضیح دهید. از صد نفر حاضر در مجلس، اگر پنج نفر پیام شما را بفهمند، برای شما کافی است.