افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
2

آیا شهرداری از خرید واگن های تولید ملی منصرف شد؟

  • کد خبر : 121040
آیا شهرداری از خرید واگن های تولید ملی منصرف شد؟

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: از مدت ها قبل تصمیم بر این بود که واگن های تولید داخل برای شهرداری تهران تولید شود اما به نظر می رسد سفر شهردار تهران به چین برای حضور در اجلاس جاده ابریشم مشکلات و تردیدهایی را در این زمینه ایجاد کرده است. در این سفر دو […]

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: از مدت ها قبل تصمیم بر این بود که واگن های تولید داخل برای شهرداری تهران تولید شود اما به نظر می رسد سفر شهردار تهران به چین برای حضور در اجلاس جاده ابریشم مشکلات و تردیدهایی را در این زمینه ایجاد کرده است.

در این سفر دو تفاهم نامه و دو قرارداد بین شرکت واگن سازی تهران و شرکای چینی منعقد شد. یکی از این دو تفاهم نامه استفاده از ظرفیت مجوز خرید 1050 واگن مترو برای شهر تهران است که با امضای آن 259 واگن تولید می شود که مشابه کنسرسیوم 630 واگنی پیش پرداخت شده است. انجام شده است.

رضا شیخ طاهری، مدیرعامل شرکت واگن سازی تهران در این باره می گوید: دومین موضوع تفاهم نامه با طرف چینی، ظرفیت سازی برای مجتمع واگن سازی تهران است، زیرا مجتمع واگن سازی تهران تنها واگن سازی مترو است. مجتمع در ایران.”

اظهارات این مقام مسئول این است که 49 درصد از سهام شرکت واگن سازی تهران متعلق به طرف مقابل (شرکت CRC چین) است. با فراموشی وعده ها و توافقات انجام شده از حدود 6 سال پیش، بر اساس برآورد نهادهای دولتی، نیاز کشور به 2 هزار واگن مترو اجتناب ناپذیر اعلام شد و با توجه به تاکید بر داخلی سازی و حمایت از محصولات و فناوری های ساخت داخل، در این پروژه سهم قابل توجهی برای مشارکت کارخانه های داخل ایران در نظر گرفته شد.

مقرر شد از مجموع 2000 واگن، 1500 واگن برای تامین نیازهای حمل و نقل پایتخت و 950 واگن برای کلان شهرها، برای تولید و عرضه 150 واگن به یکی از شرکت های ملی مهندسی و ساخت لکوموتیو و 144 واگن دیگر استفاده شود. واگن به این شرکت، ساخت دیگری از واگن به بهره برداری رسید و قرارداد خرید 630 دستگاه با شرکت چینی CRC منعقد شد.

همزمان مقرر شد 1500 واگن از مجموع 2000 دستگاه برای تامین نیازهای حمل و نقل پایتخت و 950 واگن برای کلان شهرها تامین شود. از این میزان برای تولید داخل واگن با شرکت ها و کارخانجات معتبر مقرر شد تولید و تامین 150 واگن به یکی از شرکت های ملی مهندسی و ساخت لکوموتیو و 144 واگن دیگر به شرکت دیگری واگذار شود. . شرکت سازنده و قرارداد خرید 630 خواهد بود این دستگاه نیز با شرکت چینی CRC بسته شد.

آیا شهرداری از خرید واگن های تولید ملی منصرف شد؟  |  چرا یکباره واردات زیاد شد!

حتی زمانی که «شهریار افندی زاده» معاون کنونی وزیر راه و شهرسازی و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در سال 1396 بود، عرضه 630 دستگاه خودرو برای مترو تهران را در دستور کار قرار داد که بر اساس گزارش 2016 مناقصه وزارت کشور، شرکت واگن سازی تهران و یک شرکت چینی به عنوان برندگان این مناقصه اعلام شدند.

با وجود توافقات و مدارهای متعدد شهرداری تهران با شرکت های مختلف کشور، به نظر می رسد شهرداری تصمیم خود را از خرید 630 واگن از چین به خرید حدود 800 دستگاه واگن افزایش داده و از برنامه تولید ملی واگن منصرف شده است. در کشور

اما امروزه پس از گذشت سال ها و فراز و نشیب های فراوان در روند واردات واگن و افزایش قدرت و سرعت سیستم ریلی کشور و با وجود توافقات و مدارهای متعدد شهرداری تهران با شرکت های مختلف کشور، به نظر می رسد شهرداری تصمیم به خرید 630 دستگاه واگن، حدود 800 دستگاه از چین خریده و از تولید ملی واگن در کشور صرف نظر کرده است.

سوال اینجاست که با وجود تاکید مکرر مسئولان بر استفاده از ظرفیت های تولید داخلی و افزایش آن، بهره گیری از دانش و مهارت جوانان ایرانی و ایجاد اشتغال، چنین تصمیمی چگونه توجیه می شود؟

حال سوال اینجاست که با وجود تاکید مکرر مسئولان بر استفاده از ظرفیت های تولید داخلی و افزایش آن، بهره گیری از دانش و مهارت جوانان ایرانی و ایجاد اشتغال، چنین تصمیمی چگونه توجیه می شود؟ در این میان عجیب ترین موضوع تکذیب وجود کارخانه های مجهز تولید واگن در کشور از سوی مدیرعامل شرکت واگن سازی تهران است.

قوانین استفاده حداکثری از ظرفیت تولید کشور، همانطور که در قانون حداکثر استفاده از ظرفیت تولید و خدمات کشور و حمایت از محصولات ایرانی (مصوب 1397/02/15 شورای اسلامی شهر) تاکید شده است. وزارت امنیت نیز با اعتماد به ظرفیت تولید ملی و تولیدات ملی مجبور به تعریف فرآیندهایی برای اقدام در این زمینه و نظارت بر اجرای آن در کشور شده است.

بر اساس ماده 54 قانون برنامه ششم توسعه، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانه های کشور و کشور از سازندگان داخلی حمایت کند. بزرگراه و شهرسازی.

بر اساس ماده 54 قانون برنامه ششم توسعه، وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی به عنوان سند مقدم. با حمایت تولیدکنندگان داخلی، ملزم به تهیه تجهیزات لازم برای صنعت حمل و نقل ریلی شهری است و بین شهری، خرید تجهیزات مورد نیاز در خارج از کشور را به گونه ای ساماندهی می کند که با رعایت قانون حداکثر استفاده از ظرفیت تولید و خدمات، تامین نیازهای کشور و تقویت آنها از نظر صادرات و اصلاح ماده 104 قانون مالیات های مستقیم (مصوب 10 مرداد 1394) با اصلاحات و الحاقات آتی در ازای خرید خارج از کشور، انتقال فناوری به کشور به آن در پایان اجرای قانون برنامه پنج ساله ششم حداقل 85 درصد دانش طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت حمل و نقل ریلی شهری و بین شهری با استفاده از علم و فناوری. نهادهای ملی باید اقداماتی مانند جهاد دانشگاهی، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان ملی انجام شود.

آیا شهرداری از خرید واگن های تولید ملی منصرف شد؟  |  چرا یکباره واردات زیاد شد!

در همین راستا «محسن صالحی نیا» معاون وقت وزیر صنعت در سال 1398 تاکید کرد: «ایدرو» متولی پروژه تامین 2000 واگن مترو مورد نیاز 9 کلانشهر کشور است.

وی تصریح کرد: در این طرح تا 56 درصد تولید ملی تولید می شود و تحقق بسیاری از اهداف از طریق مهندسی، طراحی و تولید ملی انجام می شود. آثار بی اعتمادی به تولید ملی عدم اعتماد به تولید ملی می تواند اثرات عمیق و بلندمدتی بر توسعه پایدار، رشد اقتصادی و اشتغال زایی کشور داشته باشد.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا برنامه واردات واگن بر خلاف اصل 54 قانون برنامه ششم توسعه اجرا می شود یا دولت و مجلس وارد عمل می شوند و تصمیم جدی در این زمینه اتخاذ می کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=121040

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.