به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امارات متحده عربی یکی از کشورهای مهم منطقه است. زیرا بیشتر محصولات از طریق امارات وارد می شود. محصولاتی مانند موبایل و لپتاپ، قطعات خودرو، پارچه و پوشاک، دوربینهای دیجیتال و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از امارات وارد میشوند. با توجه به این موضوع، رابطه این کشور و امارات متحده عربی بسیار مهم است.
بارندگی شدید بی سابقه و جاری شدن سیل در این کشور مشکلات زیادی از جمله خسارات مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان ها و معابر و همچنین اختلال در عملکرد فرودگاه ها را به همراه داشته است. از آنجایی که امارات یکی از کشورهای مهم منطقه است، احتمال تاثیر این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور بسیار زیاد است.
آیا سیل در امارات متحده عربی بر عرضه ارز تاثیر می گذارد؟
محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه در گفت و گو با خبرنگار تجارت نیوز، درباره تامین ارز کشور در شرایط بحرانی امارات به دلیل سیل گفت: در حال حاضر بانک مرکزی واحد درهم پولی را برای یک درصد ارائه نمی کند. مدت طولانی است و در کشورهای دیگر مانند ترکیه و روسیه که بانک مرکزی آنها صاحب ارز آن است، معامله گران ارز و درهم را از طریق دلالان در امارات متحده عربی دریافت می کنند. بنابراین این سیل مشکلی برای تامین ارز امارات ایجاد نمی کند.
در ادامه این گفتگو به آثار بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: بر اساس این بخشنامه تجار باید 70 درصد محصولات خود را فروخته و در سامانه جامع معاملات ثبت نام کنند. خریدار در سامانه تایید کرده است که سکه خود را دریافت کند. ممکن است 4 تا 5 ماه در واردات کالا توقف داشته باشد و به این ترتیب کالایی در انبار ذخیره نشود.
نوسانات ارز تاثیری بر قیمت کالاها ندارد.
وی در خصوص افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله تلفن همراه و لپ تاپ گفت: در شرایط فعلی بازار در رکود است و اگر بازار در رکود نبود امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده است که فروشندگان قیمت کالاها را به دلیل سیل افزایش ندهند.
و افزود: این کالاها نیمی از ارز دریافت می کنند و نوسانات پولی تاثیری بر قیمت کالا ندارد. اگر فروشنده ای محصولی را با قیمت گذاری به مردم عرضه کند، مردم نباید از آن فروشندگان خرید کنند.
این فعال بخش خصوصی درباره تاخیر در ورود کالا از امارات به کشور اظهار داشت: برخی از انبارها در اثر سیل آسیب دیده و سفارش دهندگان ممکن است با تاخیر یک تا دو ماهه کالا را تحویل بگیرند و این قسمت مشکل این است که بازار را مختل نکنید.
آیا برای واردات کالا مشکلی پیش خواهد آمد؟
فرجی تهرانی در ادامه خاطرنشان کرد: پس از تعطیلات نوروزی تا زمانی که بازار به روال عادی خود بازگردد، تجار از واردات کالا به مقدار زیاد خودداری می کنند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد می کردند اما بعد از ایام نوروز ممکن است واردات به دلیل بخشنامه تخصیص ارز دچار مشکل شود.
وی در خصوص بازگشت شرایط امارات به حالت عادی و از سرگیری واردات کالا، گفت: در حال حاضر شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی بازگشته است و در صورت رفع مشکل خسارت وارده به کالا، واردات انجام می شود. .
بر اساس شرایط ذکر شده، سیل امارات نه مشکلی برای تامین ارز کشور ایجاد می کند و نه برای واردات کالا از امارات مشکل جدی ایجاد می کند.
223223