افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
3

آیا زرگرها جدا تافته محسوب می شوند؟

  • کد خبر : 351324
آیا زرگرها جدا تافته محسوب می شوند؟

به گزارش صدای بورسرئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: چهار ماه از مهلت شش ماهه ای که به فعالان صنف طلا برای ثبت معاملات در سامانه جامع معاملات داده شده می گذرد اما هنوز با استقبال مواجه نشده اند و فعالان طلافروشی به توافق نرسیده اند. با سامانه جامع تجارت مقرر شد تا […]

به گزارش صدای بورسرئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: چهار ماه از مهلت شش ماهه ای که به فعالان صنف طلا برای ثبت معاملات در سامانه جامع معاملات داده شده می گذرد اما هنوز با استقبال مواجه نشده اند و فعالان طلافروشی به توافق نرسیده اند. با سامانه جامع تجارت مقرر شد تا دو ماه باقی مانده از این مدت جلسات تا حصول نتیجه واحد ادامه یابد.

از دی ماه سال گذشته ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت اجرایی شد اما با توجه به چالش ها و ابهاماتی که وجود داشت و از سوی دیگر موضوع سامانه مودیان در پی درخواست های طلا و اتحادیه طلا و جواهر، این موضوع به مدت سه ماه به تعویق افتاد تا سرانجام از ابتدای سال جاری، الزام اجرای آن رسما اعلام شد. اما باز هم فعالان این اتحادیه نه تنها از اجرای آن خودداری کردند، بلکه در اقدامی اعتراضی بازار را برای چند هفته تعطیل کردند.

در پی این اعتراض و تعطیلی بازار، جلسات اتحادیه طلا و وزارت حراست ادامه یافت تا سرانجام در 28 اردیبهشت ماه، وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب بخشنامه ای جدید، تسهیلات جدیدی را در نظر گرفت. برای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت یا سامانه مودیان. نکته مهم این بخشنامه این بود که دیگر در ثبت موجودی اولیه در سامانه جامع معاملات مربوط به کالاهای شخصی یا سرمایه ای که در جریان تولید و فروش قرار نگرفته اند، قرار نگرفت که به شدت مورد اعتراض فعالان قرار گرفت. در این زمینه؛ بر این اساس، طلافروشان دیگر ملزم به اعلام سرمایه (غیر جاری) خود نبودند، بلکه تنها باید اطلاعات معاملات را ثبت می کردند تا شفافیت در حوزه معاملات طلا افزایش یابد.

به این ترتیب فعالان صنعت طلا و جواهر دیگر نباید بهانه ای در این زمینه داشته باشند، اما همچنان بیش از چهار ماه از این موضوع می گذرد و فعالان صنعت طلا و جواهر معاملات خود را به طور کامل ثبت نمی کنند. و با سیستم جامع کسب و کار مشکل دارند و جلسات ادامه دارد.

در نهایت نادر بذرافشان – رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران – در آخرین جلسه ای که در پایان هفته گذشته در این خصوص برگزار شد در گفت وگو با ایسنا گفت: به درخواست اتحادیه جلسه مهمی برگزار شد. با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بررسی عملکرد چهار ماهه گذشته (از زمان اجرای ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت و بازه زمانی شش ماهه که متأسفانه داده شد). همکاران ما مورد استقبال قرار نگرفته اند.

وی افزود: در این جلسه گزارشی از شرایط بازار ارائه کردیم و با توجه به اینکه بازار در رکود کامل قرار دارد و کششی در این زمینه ندارد، مجدداً اعلام کردیم که دوره شش ماهه به پایان می رسد. از این رو در خصوص پیامدهای اجرای این الزام توضیحات لازم را ارائه می کنیم. هنوز دغدغه فعالان ما در این زمینه برطرف نشده و اعتمادسازی بین دولت و فعالان صورت نگرفته است و فعالان طلا و جواهر نسبت به این موضوع واکنش نشان می دهند و با سامانه جامع تجاری به توافق نرسیده اند. و آماری که مسئولان داشتند نیز درصد پایینی را ثبت کرده اند که می توان گفت در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است.

بذرافشان ادامه داد: اما در مورد سامانه مدیان در تهران ثبت نام بسیار خوب است و فعالان صنف طلا فاکتورهای الکترونیکی خود را ثبت کرده اند. آمارها در این زمینه حاکی از آن است که بیش از 60 درصد ثبت نام ها در تهران و حدود 20 درصد در کشور صورت گرفته است. بنابراین در خصوص شفاف سازی و پرداخت مالیات تقلب مشکلی نداریم، اما در مورد سامانه جامع معاملات حساسیت هایی وجود دارد و ممکن است اجرای آن دوباره باعث التهاب در بازار شود.

این رئیس اتحادیه تصریح کرد: واکنش مسئولان مربوطه برگزاری جلسات متعدد در این زمینه برای به نتیجه رسیدن قبل از پایان این دوره شش ماهه (که دو مورد آن مفقود است) بود.

آیا زرگرها جدا تافته محسوب می شوند؟

همانطور که گفته شد، پس از اجرایی شدن ثبت نام فعالان صنفی طلا و جواهر در سامانه جامع تجارت و ثبت معاملات، زمانی که فعالان صنفی اقدام به تعطیلی بازار کردند، وزارت صنعت، معدن و تجارت تسهیلاتی در نظر گرفت که بر اساس آن مواردی مانند طلا ثبت موجودی کالا یا معافیت از پرداخت هرگونه مالیات برای فروش طلا به واحدهای تجاری ثبت شده توسط این واحدها در نظام مالیاتی علاوه بر معافیت تا سقف 150 گرم تصویب شد.

با وجود این تسهیلات، هنوز مشخص نیست چرا تاجران طلا این دستورالعمل را رد کرده و تمایلی به انجام این اقدام ندارند. این در حالی است که تمامی واحدهای تولیدی و اصناف موظف به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع کسب و کار هستند و اصناف نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اما گویی طلافروشان خود را پارچه های جداگانه ای می دانند که نه تنها قانون را رعایت نمی کنند، بلکه تهدید به خروج سرمایه از کشور می کنند!

این خبرگزاری با اشاره به چند طلافروشی در سطح شهر از آنها پرسید که چرا اینقدر تمایلی به ثبت نام در سامانه جامع معاملات ندارند؟ متأسفانه هیچ پاسخی دریافت نشد و بسیاری حاضر به پاسخگویی نشدند. بر این اساس به نظر می رسد بهانه های بیشتری در این زمینه وجود دارد.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=351324

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.