انکار علی_ ابراهیم رئیسی صبح امروز در مراسم افتتاحیه طرح ملی رساندن الیاف به منازل، مشاغل و مدارس استان گلستان سخنرانی کرد که مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. وی گفت: “جوانان را ملاقات کنید و گلایه های آنها را در مورد توسعه پلت فرم و سرعت اینترنت برطرف کنید. من شکایت مردم را به آقای وزیر رساندم که سرعت اتصال به اینترنت کند و کم است. و همچنین به دنبال حل صحیح این مشکل با سرعت و تلاش هستند.»
بیشتر بخوانید:
زنگ خطر برای استارلینک به صدا درآمد/ ورود رقیب جدید به مسابقه اینترنتی ماهواره ای
رئیس جمهور با تایید ادعای کاربران مبنی بر پایین بودن سرعت اینترنت، به گفته وزیر ارتباطات، بخشی از تجربه ناکافی هموطنان در استفاده از اینترنت را به فعال سازی فیلترشکن ها برمی گرداند که سرعت آن را کاهش می دهند. و حتی استفاده از خدمات داخلی را قطع کند. حالا سوال اینجاست. آیا رئیس جمهور وقتی سرعت اینترنتش کند و کم است از فیلترشکن هم استفاده می کند؟
به گفته عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات، دولت مسئول فیلتر فضای مجازی نیست و این حوزه کارفرما و کارگروه خاصی دارد.در نتیجه برخورد با کندی اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن نیز از وظایف وزارت ارتباطات خارج است. واقعیت این است که وزیر ارتباطات دولت سیزدهم نتوانست آن را به رئیس جمهور ابلاغ کند.
اظهارات رئیس جمهور درباره سرعت پایین اینترنت تنها چند هفته پس از ادعای عجیب وزیر ارتباطات درباره سرعت اینترنت در ایران می گذرد. وزیر ارتباطات ۲۶ آذر گفت: سرعت اینترنت در ایران به ۱ گیگابیت بر ثانیه می رسد. ارائه آمار ضد و نقیض از کیفیت و سرعت اینترنت توسط بالاترین مقامات کشور در درجه اول از عدم هماهنگی در دستگاه دولتی حکایت دارد. ثانیاً نشان از بی مسئولیتی دولت سیزدهم است.
دولتي كه وزير ارتباطات آن بايد بر اساس وظايف ماده 4 كه در پايه نامه هم آمده است پيگيري كند ولي رسيدگي به شكايات كاربران را از عهده خود و حتي مجموعه هايش مانند سازمان فناوري اطلاعات کشور، در امور دخالت نکنید… از سوی دیگر، رئیس جمهور نیز مسئولیت رسیدگی به شکایات مردم را بر دوش وزیری می سپارد که به عنوان اولویت اصلی، نوعی راه فرار را مطرح کرده است.
سکوت؛ مهر تایید عدم اجرای طرح فیلترینگ.
بی مسئولیتی مقامات دولتی در قبال کاهش کیفیت و سرعت اینترنت و شرایط بحرانی تر اینترنت در ایران را می توان نتیجه پذیرش وجود بازار سیاه خرید و فروش دانست. سوئیچ فیلتر توسط مقامات از این رو نمایندگان مجلس روزانه گزارش هایی از بازار سیاه خرید و فروش فیلترشکن منتشر می کنند اما نه تنها گوش هشیاری برای بحث در این مورد وجود ندارد، بلکه یکی از نمایندگان مجلس پیشنهاد می کند که خود وزارت ارتباطات بدون واسطه فیلترشکن را به مردم بفروشد. !
فیلترینگ به صورت جدی اعمال شد که به آن حالت اضطراری می گفتند. ظاهراً پس از آرام شدن اوضاع باید محدودیت های اینترنت نیز برداشته شود، همانطور که رشیدی کوچی در مصاحبه اخیر خود گفته است: «اعمال حکومت نظامی ممنوع است، در شرایط جنگی و اضطراری مانند آن، دولت حق دارد موقتاً برقرار کند. محدودیت های لازم با تصویب شورای اسلامی، البته مدت آنها نمی تواند بیش از 30 روز باشد، در صورت تداوم نیاز، دولت موظف است مجدداً از مجلس مجوز بگیرد، اصل 79 می گوید نه ما در جمهوری اسلامی حکومت نظامی داریم.
در حال حاضر اعتقاد بر این است که در شرایطی که مسئولان هیچ اقدامی برای بهبود کیفیت اینترنت انجام نمی دهند، همانقدر که اعمال محدودیت و سانسور در اینترنت برای مقامات مهم بود، پاسخ به این موضوع مهم نیست. خواسته های مردم شکایات و حتی نظارت بر بازار سیاه که در نتیجه نشت شکل گرفته است. هیچ نهادی مسئولیتی بر عهده نمی گیرد و دقیقاً مشخص نیست که کدام نهاد باید پاسخگو باشد. شاید آسیبی که فیلترینگ به اینترنت وارد کرده برای عده ای سود خالص باشد!
بیشتر بخوانید:
استفاده از فیبر نوری فقط با پرداخت هزینه مودم
از اولین اینترنت ماهواره ای ایران چه می دانیم؟
آیا فیلتر کردن برای محافظت از پیشگامان غیرممکن است؟ / آمازون به Starlink / اینترنت ماهواره ای در دورافتاده ترین نقاط جهان ضربه می زند!
۲۲۷۲۲۷