افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
1

آیا تناقض آشکار در آمارهای قاچاق/قاچاق پوشاک کاهش یافته یا افزایش یافته است؟ – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 118384
آیا تناقض آشکار در آمارهای قاچاق/قاچاق پوشاک کاهش یافته یا افزایش یافته است؟  – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

گزارش کردن خبرنگار بیشتر، متر بدبختی ها صنعت پوشاک ایران حجم بالایی از کالاهای قاچاق است. مسئولان مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز همواره تاکید می کنند که توانسته اند قاچاق پوشاک را تا حدودی کنترل و تقریباً به نصف کاهش دهند، اما رصدهای لحظه ای از بازار پوشاک کشور و به تبع آن […]

گزارش کردن خبرنگار بیشتر، متر بدبختی ها صنعت پوشاک ایران حجم بالایی از کالاهای قاچاق است. مسئولان مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز همواره تاکید می کنند که توانسته اند قاچاق پوشاک را تا حدودی کنترل و تقریباً به نصف کاهش دهند، اما رصدهای لحظه ای از بازار پوشاک کشور و به تبع آن البته اظهارات سران اتحادیه نشان می دهد که هر روز کشورهای جدیدی وارد بازار پوشاک ایران می شوند و این در حالی است که واردات پوشاک از سال 1397 ممنوع بوده و در آبان ماه 1397 آخرین مجوز برند منقضی شده است.

آمارهای متعدد از قاچاق پوشاک

بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد که طی سال ها در گذشته، قاچاق پوشاک در ایران از مرز 2.6 میلیارد دلار گذشت، به طوری که در سال 1395 ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با قاچاق پوشاک را آغاز کرد. البته این طرح چندین بار متوقف شد اما مسئولان مرکز مبارزه با قاچاق انسان معتقدند پس از اجرای طرح، قاچاق پوشاک کاهش یافته است.

حمیدرضا دهقانی نیا، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این باره می گوید: زمانی که طرح مبارزه با قاچاق پوشاک را در سال 1395 آغاز کردیم، حجم قاچاق پوشاک حدود 2.6 میلیارد دلار حتی در بسیاری از پوشاک برآورد شد. کارخانه ها. و تامین کنندگان ایرانی خارج از دایره بازی و میدان عرضه بودند.

وی افزود: بر اساس تدابیر اتخاذ شده در این حوزه، قاچاق پوشاک به یک هزار و 139 میلیون دلار رسیده است.

البته فعالان صنعت پوشاک معتقدند میزان قاچاق بیش از آمار اعلام شده از سوی مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. به گفته آنها می توان تخمین زد که قاچاق پوشاک در کشور از مرز 3 میلیارد دلار گذشته است. حتی برای حجم قاچاق پوشاک در ایران ارقامی تا 5 میلیارد دلار نیز اعلام می شود.

در این خصوص مجید نامی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک به سخنرانی پرداخت. برو با خبرنگار بیشتر وی با بیان اینکه واردات پوشاک ممنوع است، تصریح کرد: طبق آمار خود وزارتخانه سکوت ارزش کل بازار پوشاک نزدیک به 9 میلیارد دلار است که 5.5 میلیارد دلار آن تولید داخل و 3.5 میلیارد دلار آن به صورت قاچاق و غیرقانونی وارد کشور می شود.

و افزود: با توجه به آن مبارزه با قاچاق پوشاک کنار گذاشته شده است و دیگر کسی به فکر این بخش نیست قاچاق پوشاک کنار گذاشته شده است و دیگر کسی به این بخش اهمیت نمی دهد، روز به روز بر حجم قاچاق افزوده می شود و پوشاک قاچاق مانند پوشاک استوک از مسیرهای مختلف وارد کشور می شود.

نامی ادامه داد: لباس های فصول گذشته یا لباس های مانده در انبارهای خارج از کشور به صورت انباری و کیلویی به قاچاقچیان فروخته می شود. در واقع خرید کالاهای موجود در خارج از کشور ارزان است، اما همین کالاها در ایران با قیمت بسیار بالاتری فروخته می شود، بنابراین 10 تا 20 برابر سود می کنند. از این رو وقتی این شغل سود زیادی دارد و امکان پرداخت آن وجود ندارد، محل مناسبی برای درآمدزایی شده است.

وی با توجه به اینکه بر اساس اعلام اداره کل مبارزه با قاچاق کالا، حجم قاچاق پوشاک بالغ بر 1.3 میلیارد دلار است، افزود: به نظر ما محاسبات اداره کل مبارزه با قاچاق کالا صحیح نیست. در حال حاضر حجم قاچاق پوشاک به 3.5 میلیارد دلار می رسد که به نظر ما می تواند از این هم بیشتر باشد.

نامی گفت: مرکز مبارزه با قاچاق کالا یکی دو سال با برندهای قاچاق برخورد کرد اما چند سالی است که این حوزه رها شده است و دیگر کسی به فکر این حوزه نیست.

علاوه بر تفاوت آمار اتحادیه پوشک با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این وزارتخانه سکوت در نظر بگیرید که برآورد آمار قاچاق کار چندان آسانی نیست. در همین راستا محسن گرجی، مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت سکوت به مهر وی بیان کرد: برآورد آماری از قاچاق پوشاک سخت است اما بر اساس آمار مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان مرجع رسمی و البته مافوق ما، حجم قاچاق در حال حاضر به حدود 1.3 میلیارد می رسد. دلار.

وی تاکید کرد: در مواقع لزوم به ستاد مبارزه با قاچاق انسان اطلاع داده ایم اما به هر حال ستاد، نهاد قبلی ماست.

بنابراین در اینجا با سه آمار متفاوت از قاچاق پوشاک روبرو هستیم. یک میلیارد و 139 میلیون دلار از اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک میلیارد و 300 میلیون دلار از وزارت سکوت و رقم 3 میلیارد و 500 میلیون دلار تا 5 میلیارد و 500 میلیون دلار اتحادیه تولید و صادرات منسوجات و پوشاک!

ورود کشورهای جدید به بازار پوشاک ایران

همانطور که گفته شد، اگرچه واردات پوشاک ممنوع است و مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا مدعی برخورد با ورود غیرقانونی این کالا هستند، اما بررسی ها نشان می دهد هر روز کشورهای جدیدی وارد بازار پوشاک ایران می شوند.

مجید افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات منسوجات و پوشاک ایران در این باره گفت: شاهد سونامی واردات پوشاک قاچاق هستیم و این در حالی است که واردات این حجم قاچاق تا به حال دیده نشده است و هر ساله تعدادی کشور جدید وارد بازار می شوند. ایران می شود و بنابراین این مشکلات ظرفیت بازار ایران را از بین می برد.

افتخاری گفت: بیش از 3.5 دلار قاچاق پوشاک در کشور وجود دارد و متاسفانه برنامه ای برای مبارزه با آن وجود ندارد. در گذشته از ترکیه کالای قاچاق وارد می‌کردیم، سپس این واردات از بنگلادش صورت گرفت که لباس‌های قاچاق از این کشور به مقدار زیاد و با قیمت بسیار پایین وارد کشور ما می‌شد، در حالی که نحوه نگهداری کالا در وضعیت نامناسبی قرار داشت. . و گاهی از نظر بهداشتی مشکلاتی ایجاد می کند و سلامتی را برای مصرف کنندگان ایجاد می کند.

یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: اکنون سونامی واردات پوشاک قاچاق از چین به کشورمان آغاز شده است و پاکستان نیز پوشاک قاچاق به کشورمان وارد می کند و می گوید این کشور برنامه ریزی قوی در بازار ایران دارد که سازمان تولید را با چالش هایی مواجه می کند که هر روز تغییر می کند.

چرا قاچاق پوشاک در ایران جذاب است؟

نکته قابل توجه این است که علیرغم اهمیت صنعت پوشاک در اقتصاد جهانی، این صنعت در ایران با مشکلاتی مواجه است که باعث شده در بازارهای داخلی و خارجی به حاشیه رانده شود. از جمله این مشکلات تامین مواد اولیه است. تولیدکننده ایرانی در تامین مواد اولیه و گرانی این مواد در داخل و خارج با مشکل مواجه است و همین امر باعث شده تا قیمت پوشاک ایرانی نسبت به سایرین گرانتر شود، به خصوص کالاهای قاچاق که به راحتی به بازار تزریق می شود، بدون تعرفه.

بهره برداری از ماشین آلات فرسوده، واردات غیرقانونی (قبل از ممنوعیت)، سود بانکی، کمبود نقدینگی، قاچاق کالا، فعالیت دلالان، وجود انحصار و برخی اجاره ها به همراه برخی بیمه ها و مالیات ها مشکلات مردم را دوچندان کرده است. تن پوش. صنعت. از سوی دیگر افزایش تورم و کاهش قدرت خرید جامعه باعث کاهش نسبت پوشاک در سبد کالاهای مصرفی خانوارهای ایرانی شده است.

این مشکلات منجر به ورود پوشاک قاچاق موسوم به «قاچاق محرز» به بازار 9 تا 10 میلیارد دلاری ایران شده است. جذاب ترین راه های کسب درآمد برای قاچاقچیان و به دلیل سود زیاد، قاچاقچیان حتی پس از کشف محصولات از قاچاق منصرف می شوند. خیر کشتن.

برای اثبات این موضوع نیازی به ارائه آمار نیست، زیرا بازدید از گالری ها و مغازه ها به راحتی این گفته را تایید می کند; دستفروشی ها، دستفروشی ها، برندهای ملی زیرزمینی و برندهای خارجی که تاریخ مصرف آنها در کشور تمام شده است، به راحتی پوشاک قاچاق می فروشند. اکثر این محصولات محصولاتی از ترکیه و بنگلادش هستند که اغلب فاقد استاندارد هستند.

نکته دیگر اینکه علاوه بر مشاهده قاچاق محرز در بازارهای فیزیکی، صفحات زیادی نیز وجود دارد که در فضای مجازی به فروش محصولات خارجی می پردازند به گونه ای که عرضه محصولات خارجی کاملا روان بوده و محدودیتی ندارد. در آن.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=118384

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.