حاج یدالله کلهر در سال 1333 در روستای «باباسالمان» شهریار به دنیا آمد. پس از گذراندن دوران کودکی و دبستان به دلیل کمبود امکانات در روستا، دوره راهنمایی را در شهریار به پایان رساند. در سال 1353 به خدمت سربازی پرداخت و سپس خود را وقف کار مستقل کرد. یکی از خصوصیات بارز او در جوانی کمک به همنوعانش بود.
از وضعیت سخت زندگی در روستا و دیدن فقر مردم عصبانی بود. به همین دلیل به صف انقلابیون پیوست و با جمعی از جوانان در تصرف پادگان قدیمی «باغشاه» (دانشگاه جنگ فعلی) شرکت کرد. یک بار در جریان مبارزات انقلابی علیه شاه، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و مجروح شد.
پس از پیروزی انقلاب و نیاز به دفاع در آن شرایط آشفته، با تشکیل قرارگاه ها و کمیته های دفاعی در مساجد برای پاسداری از دستاوردهای انقلاب در محل سکونت خود، نقش ویژه ای ایفا کرد و با اطلاع رسانی به مردم، دست به اقداماتی زد. برای ارضای نیازهایشان
عملیات انتقام جویانه نیروی هوایی ارتش از عراق/ هشدار مهم به صدام
آسمان شب کریسمس با زبانه های آتش از بمب های آمریکایی بابانوئل روشن شد/ ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه های نظامی را به 5 هزار نفر می رسانیم.
در شهریور 1358 با تشکیل سپاه کرج به عضویت این سازمان درآمد و به پاس شایستگی به عنوان «جانشین عملیاتی سپاه کرج» استخدام شد. در اولین اعزام سپاه کرج به کردستان، سرپرستی گروهی را برعهده گرفت و پس از آزادسازی سنندج، با اینکه نیروهای تحت امر او به کرج بازگشتند، کلهر در منطقه ماند و به «شهر تکاب» اعزام شد. فرماندهی عملیات».
با شروع جنگ تحمیلی به کرج بازگشت و پس از سازماندهی نیروهای مختلف رسمی و بسیجی راهی جنوب شد و در اولین روزهای جنگ جبهه فیاضیه را در آبادان تشکیل داد و به عنوان «فرمانده محور جبهه فیاضیه» خدمت کرد. زمان طولانی. او چرخید.
وی به عنوان فرمانده گردان در عملیات طریق القدس شرکت کرد و با توجه به درایت، رشادت و خلاقیت خود به عنوان «جانشین تیپ المهدی» منصوب شد. وی به عنوان یکی از فرماندهان لشکر 27، در عملیات فتح المبین به سمت بیت المقدس و رمضان، فرماندهی محور را بر عهده داشت و در عملیات والفجر، «بدل تیپ پیامبر اکرم (ص)» بود. (ص) )». کلهر «فرمانده لشکر 10 سیدالشهدا» در عملیات کربلای 5 بود و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
کلهر در سال 59 ازدواج کرد و ثمره این ازدواج فرزندی بود که به دلیل شرایط دوران جنگ و حضور شهید کلهر در جبهه، این فرزند طعم محبت پدرانه را بسیار کم کرد. کالر چندین بار در جنگ مجروح شد و آخرین زخمش آنقدر شدید بود که بهبود آن یک سال طول کشید. صلابت، شجاعت، صبر و توکل به خدا و حضور در عرصه های مختلف از دوران جوانی از او فرماندهی شایسته ساخت. شجاعت در ذات او بود. به گفته رزمندگان «علمدار رشید لشکر» بوده است.
در «میدان کوثر» در 10 کیلومتری سوسنگرد و در ساعاتی که شهید کلهر در حسینیه تشییع می شد، برای اولین و آخرین بار، خیمه های اردوگاه مورد حمله حدود 25 فروند هواپیمای دشمن قرار گرفت و به برکت خون شهیدان. شهید، هیچکس آسیب ندید، نه در چادر، وگرنه بسیاری از رزمندگان شهید می شدند.
۲۷۲۱۵