اصغر آهنیها در ارزیابی یک هزار و 403 جلسه تعیین دستمزد اظهار داشت: جلسات شورای عالی کار پس از بررسیهای کارگروه دستمزد با اطلاعات ارائه شده تشکیل میشود و پس از بحث و بررسی در نهایت جمعبندی میشود. از امروز که کارگروه دستمزد گزارش خود را به شورای عالی کار ارائه می کند، قطعا مسائل دستمزدی با جدیت پیگیری می شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وی در خصوص پیش بینی حقوق کارگران برای سال آینده گفت: تا زمانی که این گزارش ها را نبینیم نمی توانیم نظر بدهیم، البته بازرگانی نظر مشخصی ندارد و قاعدتاً با چشم انداز وارد موضوع نمی شود. “ایده از پیش تعیین شده.” ما همه گزارشها را بررسی میکنیم و سعی میکنیم با دو شریک اجتماعی دیگر در بخشهای عمومی و کارگری پیش برویم.
آهنی ها تصریح کرد: سه اداره دولتی، کارگری و کارفرمایی با توجه به شرایط خود و جامعه هدف خود نظر دارند و هر سه باید گزارش خود را ارائه کنند. سپس برای رسیدن به یک نقطه تعادل در این زمینه و رسیدن به یک تصمیم واحد که برای همه گروه ها معتبر است، بحث های کارشناسی انجام می شود.
در بحث حقوق منطقه ای کاهش درآمدی وجود ندارد
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار درباره بحث حقوق منطقه ای گفت: حقوق منطقه ای یا صنایع یا صنوف جزء قانون کار است و در قانون دیده شده است و بسیاری از کشورها نیز این حقوق را دارند و اعمال می کنند اما متاسفانه بدون بحث عمق مشکل راه منفی یا راهی را نشان خواهیم داد که قابل اجرا نیست. این سوال در سال های اخیر مطرح شده و بحث های زیادی در این باره صورت گرفته است. اگر بتوانیم با دانش برنامه ریزی کنیم و اصولاً مانند بسیاری از کشورها بتوانیم از این الگو به نفع جامعه کارگری استفاده کنیم. این چشم انداز که برای صنایع یا طبقات و مناطق مختلف است، چشم انداز کاهش درآمد نیست، بلکه بحث تصمیم گیری بر اساس میزان هزینه است.
وی در گفتوگوی رادیویی ادامه داد: البته در بحث سبد معیشت بخشی از هزینههای سبد مانند اصول 29 و 30 قانون اساسی به عهده کارفرما است و جزو وظایف قانون اساسی است. کارفرما و بخشی دیگر به دولت ها می رسد که مجلس باید در بودجه های سالانه ببیند تا بتواند اجرا کند.
افزایش حقوق و دستمزد کنترل کننده تورم
این مقام کارگری در مورد اهمیت نیروی کار به عنوان سرمایه انسانی و حقوق ثابت سال 1402 بر خلاف سال قبل نظر داد و گفت: افزایش حقوق در سال های گذشته بیشتر از تورم و گاهی کمتر از تورم بوده است. سال هاست که حقوق ها بالاتر از تورم تعیین می شود. یکی از مشکلاتی که در این سال ها در شورای عالی داشتیم بحث تورم است. اگر نتوانیم مشکل تورم را در کشور حل کنیم، هر چقدر هم دستمزدها را افزایش دهیم، ممکن است در ابتدا خوب باشد، اما تورم یکی دو ماه دیگر آن را از بین می برد، بنابراین باید فکری اساسی کرد، زیرا با این روش ها مردم قدرت خرید را نمی توان حفظ کرد.
آهنی ها افزود: سایر اقشار جامعه وظیفه دارند در این زمینه کمک کنند، اما برخی از کارها در دست گروه بازرگانی نیست که تصمیم گیری کند.
توجه به تاب آوری واحدها در بحث افزایش حقوق
وی خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که جامعه تولیدی داریم که تعدادی واحد بزرگ و تعدادی واحد خرد، کوچک و متوسط در آن فعالیت می کنند. البته هرکسی مقاومت خودش را دارد. در برخی بخش ها اگر افزایش حقوق بیشتری داشته باشیم مشکل خاصی ایجاد نمی شود و ظرفیت مناسب سازی بالاست، اما در کارگاه های کوچک و صنایع متوسط با مشکل مواجه هستیم، بنابراین باید به جایی برسیم که برخی مشاغل را محدود یا محدود کنیم. افزایش تاب آوری واحدها
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی از واحدها با مشکلات زیادی مواجه هستند. وقتی هوا گرم یا سرد می شود با مشکل برق و گاز مواجه می شوند و این مشکل ادامه تولید را تحت تاثیر قرار می دهد و در این شرایط سخت اقتصادی، تامین بودجه و ادامه زندگی سخت می شود.
حفظ قدرت خرید کارگر به عنوان سرمایه مولد
آهنی ها بیان کرد: نکته سوم بحث نیروی کار است که در هر واحد سرمایه انسانی ارزشمند و مهمی است و سنگری است که در کنار تولیدکننده کار می کند، بنابراین باید بسترهای مناسبی ایجاد کنیم که قدرت خرید آنها افزایش یابد تا زندگی بهتری داشته باشند. شرایط
وی در پایان گفت: فکر می کنم اگر حقوق سال 1403 را 20، 30 یا 40 درصد افزایش دهیم تا زمانی که نتوانیم تورم را کنترل کنیم، دچار مشکل می شویم. سال ها افزایش دستمزدها بیشتر از میزان تورم بود، اما با فرا رسیدن تورم اثربخشی آن از بین رفت. بحث تعیین حقوق روی یک سری پارامترها متمرکز است و امسال از وزرای دارایی گزارش های مشخصی را می خواهیم و اینطور نیست که حرفی زده شود و تصمیمی در این باره گرفته شود. ما باید چند پارامتر را تنظیم کنیم. در هر صورت برخی واحدهای بزرگ محدودیتی ندارند اما واحدهای کوچک و خرد با مشکل مالی مواجه هستند.