به گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، این مصوبه دارای ایرادات فراوانی است.
اولین مشکل این است که این یک شکل قانونگذاری است، در حالی که قانونگذاری بر اساس قانون اساسی بر عهده شورای اسلامی است. اصل 58 قانون اساسی می گوید: «تصویب قوه مقننه از طریق شورای اسلامی مرکب از نمایندگان منتخب مردم انجام می شود و مصوبات آن برای اجرا به قوه مجریه و قضاییه ابلاغ می شود.» اصل 71 نیز می گوید: «شورای اسلامی می تواند در موضوعات کلی در حدودی که در قانون اساسی مقرر شده است، قوانینی وضع کند. بر اساس این دو اصل قانونگذاری در انحصار شورای اسلامی است و هیچ نهاد دیگری حق آن را ندارد.
مشکل دوم این است که آنچه در مصوبه تلفیقی تکمیلی مقرر شده است شامل کلیه حقوق دانشجویان، اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی است و طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها مرجع رسیدگی به مشکلات شکایت مردم از تضییع حقوق آنها، دستگاه قضایی است که سلب این دستگاه خلاف قانون اساسی است.
ایراد سوم این است که رسیدگی به اموری که وزرا یا دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم می گیرند به عهده خودشان است و این به معنای شکایت از متهم به خود متهم است که از نظر قانونی به هیچ وجه موجه نیست. چشم انداز. چشم انداز.
مشکل چهارم این است که هیچ یک از قوه قضائیه حق ندارند آنچه را که قانون اساسی به عنوان تکلیف برای آنها تعیین کرده به قوه دیگری بسپارند و خود را سلب اختیار کنند. به همین دلیل پیشنهاد اولیه معاونت حقوقی قوه قضائیه و دیوان عدالت اداری مبنی بر سلب صلاحیت از رسیدگی به تصمیمات آموزشی و پژوهشی مغایر با قانون اساسی است.
و مهم ترین اشکال این است که مراکزی که سران سه قوه در آن حضور دارند، تصمیماتی که با قانون اساسی سازگار نیست، اتخاذ نکنند. این ایراد شامل شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی اقتصادی سران قوا و هر گروه دیگری است که بخواهد قانون را تصویب کند یا بخشی از قانون را لغو و حذف کند. انتظار سران قوا حفظ قانون اساسی است نه اقدام بر خلاف آن. هر قطعنامه ای که مخالف قانون اساسی باشد، غیرقانونی است، حتی اگر به اتفاق آراء سران کشورها باشد.
23302