محمدرضا بهنار گفت: خود آقای احمدی نژاد مدعی است که در انتخابات شرکت نمی کند. اینطور نیست که به طور رسمی لیست ارائه کند، اما ممکن است یک لیست پشت صحنه ارائه دهد. احمدی نژاد را در جلسات مجمع می بینم و فعال است اما مدتی است در مسائل سیاسی سکوت کرده است.
گفتن فردا | محمدرضا بهنار گفت: افرادی که در نظام خدمت کردند، حتی اگر اصلاح طلب باشند، یا جریان اصولگرایی یا شخص بهنر را قبول نداشته باشند و از دولت آقای رئیسی انتقاد کنند، این گناه نیست و اتفاقاً سیاسی است. فعالیت کنند و تشویق شوند. اینکه یک نفر با دولت مشکل داشته باشد و طرد شود معنایی ندارد، این یک نوع مهندسی انتخابات است.
آیا احمدی نژاد و یارانش را می شناسید؟
بهنار: خود آقای احمدی نژاد می گوید در انتخابات شرکت نمی کنم. اینطور نیست که به طور رسمی لیست ارائه کند، اما ممکن است یک لیست پشت صحنه ارائه دهد. احمدی نژاد را در جلسات مجمع می بینم و فعال است اما مدتی است در مسائل سیاسی سکوت کرده است.
جریان اصولگرایان برای انتخابات دوازدهم مجلس را توضیح دهید؟
بهنار: انتخابات این دوره ویژگی های خاص و عام دارد، مهم ترین موضوع انتخابات این دوره میزان مشارکت است. با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود داشته و مشکلاتی که در اغتشاشات سال گذشته شاهد بودیم، این بار مقام معظم رهبری یک سال قبل از انتخابات این موضوع را مطرح کردند و چهار کلید واژه مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات را بیان کردند. خواستار این شد که دست اندرکاران انتخابات، کار را مدیریت کرده و برای پیشرفت کار تلاش کنند.
از آن زمان تا کنون ما در جامعه اسلامی مهندسین و جبهه پیروان امام و رهبری بر این چهار کلمه تاکید کرده و در جلسات علنی و غیرعلنی شورای مرکزی این موارد را مطرح کرده ایم، زیرا این از الزامات جدی جایگاه است. مقام معظم رهبری و پشت آن منطق خاصی نهفته است. در این دوره موضوع مشارکت برای ما بسیار مهم است و حتی با برخی از دوستان ما در این زمینه اختلاف نظرهایی داشته ایم اما به شخصه فکر می کنم در این دوره بحث میزان مشارکت بیشتر است. مهمتر از نوع انتخاب است و این مشارکت باید در محدوده کمی باشد، هرچند اگر ما هم انتخاب شویم برایمان چندان خوشایند نخواهد بود.
اگر بتوانیم در رقابتی فشرده برای کسب رای تلاش کنیم، ارزشمند خواهد بود. اگر دو سناریو برای آینده تصور کنم، یکی این است که 15 درصد مردم تهران در انتخابات شرکت کنند و من اول باشم، یا اینکه 30 درصد مردم تهران پای صندوق های رای بروند در حالی که من اصلا رای نمی دهم. من سناریوی دوم را ترجیح می دهم، که یک انتخاب پرشور است: رقابتی و جدی باشید.
دولت ها باید یک سری اقدامات را برای هیجان انگیز کردن انتخابات انجام دهند. مثلاً هیئت های اجرایی و نظارت باید در بحث صلاحیت ها رهبری بیشتری داشته باشند. علاوه بر این، فعالان سیاسی نیز باید یک سری اقدامات را انجام دهند.
من در اینجا یک انتقاد سیاسی می کنم. همین چند روز پیش با خبر شدیم که بالاخره هیات های اجرایی کار خود را به پایان رساندند و نتایج آن اعلام شد، البته برخی چهره های معروف تایید نشدند. از هیأتهای نظارت میخواهم توجه کنند، اگر واقعاً مشخص است که فردی مخالف نظام و برانداز است، بله، در این مورد هیچکس به تأیید صلاحیت او اعتقاد ندارد، اما افرادی که در نظام خدمت کردهاند، حتی اگر باشند. اصلاح طلبان یا جریان اصولگرایی یا فردی که باهنر را قبول ندارد و از دولت آقای رئیسی انتقاد می کند این گناه نیست و اتفاقاً فعالیت سیاسی و متحرک شدن است. اینکه یک نفر با دولت مشکل داشته باشد و طرد شود معنایی ندارد، این یک نوع مهندسی انتخابات است.
درخواست من از هیئت های نظارت بر انتخابات و شورای محترم نگهبان این است که با افزایش تعداد داوطلبان کاندیداتوری، مشارکت مردم نیز افزایش یابد. باید تلاش کنیم موانع مشارکت مردمی را کاهش دهیم و انگیزه های مشارکت مردمی را افزایش دهیم.
در برخی شهرهای بزرگ مانند تهران، تبریز، مشهد و برخی از نمایندگان فعلی رد صلاحیت شدند، باید اتفاق بزرگی در این بین رخ داده باشد وگرنه فردی که چندین دوره نماینده بوده و در حال اصلاح طلبی است، نمی تواند. ملاک باشد موضوع دیگر این است که در این دوره تعداد افرادی که ثبت نام کردند بسیار زیاد است، مثلا در پیش ثبت نام ها شاهد بودیم که حدود 48 هزار نفر ثبت نام کردند و برای مرحله بعد حدود 24 هزار نفر ثبت نام کردند. ما می دانیم که شاید 20000 نفر رای قابل توجهی کسب نکنند. اگر این افراد مشکل جدی اخلاقی و صلاحیتی ندارند تقاضا دارم تا حد امکان تایید شوند.
ما حدود 180 حوزه انتخاباتی داریم که تک کرسی دارند و در این حوزه های تک کرسی هر چند جریان های سیاسی می توانند موثر باشند، مسائل قومیتی، صنفی و… آنها مهمتر از هر چیز دیگری هستند. یک نفر فقط می تواند 200 رای داشته باشد اما اگر صلاحیتش تایید نشود همان 200 نفر در انتخابات شرکت نمی کنند. اگر فرض کنیم 20000 نفر از این نامزدها 300 یا 400 رای بیشتر نداشته باشند، رد صلاحیت این افراد میزان مشارکت را کاهش می دهد.
اکنون که زمان اقدامات هیأت های نظارت و در نهایت شورای محترم نگهبان فرا رسیده است، سعی کنند حداقل رد صلاحیت ها را انجام دهند. البته منظورم افراد فتنه گر یا ضد نظام نیست، چون طبیعی است که این افراد صلاحیت پست های حساس را ندارند، بلکه افراد دیگری هستند که این مشکلات را ندارند و پرونده شان پاک است، حتی اگر اصلاح طلب باشند. . ، دلیلی برای رد صلاحیت آنها وجود ندارد.