نامه های کشیش به دفتر رهبری
به نظر می رسد یکدستی نتوانسته مشکل اصولگرایان را حل کند.
او به عنوان رهبر دولت اصولگرا مجبور است در نامه ای خطاب به مقام معظم رهبری از عملکرد مجلس اصولگرایان انقلابی انتقاد کند. چندی پیش ابراهیم رئیسی در ماجرای تغییرات لایحه برنامه هفتم توسعه بر خلاف حسن روحانی دست به قلم و کاغذ زد و نامه ای خطاب به رهبری نوشت و از تغییرات گسترده نمایندگان مجلس در لایحه برنامه هفتم توسعه گلایه کرد. . به گفته محمدرضا پورابحیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به «شرق»، «رئیسجمهور در نامهای اعتراض آمیز خطاب به رهبران اعلام کرد که اگر مصوبات کمیسیون تلفیق در مجلس تصویب شود، دولت «نه ما میشویم». بتواند برنامه هفتم را اجرا کند زیرا بار مالی هنگفتی را بر دوش دولت تحمیل می کند. با توصیه رهبران، شرایط برنامه هفتم نسبت به تغییراتی که کمیسیون تلفیق مجلس از ابتدا در این برنامه قرار داده بود، بهتر شده است. مواد تکمیلی زیادی وجود داشت که بسیاری از آنها حذف شده اند.»
*نقد نامه رئیسی
ظاهرا مشکل دولت فقط مجلس نیست. بیست و سوم شهریور امسال آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در موضوع طرح شفافیت، شورا و شورای نظارت متهم به تاخیر در اجرای قانون شده اند و بزرگواری گفت: قانون شفافیت 9 ماه است که در شورا آمده است! این در حالی است که مصوبه پافشاری مجلس با نامه ریاست محترم مجلس در تاریخ 1402/01/15 به مجلس ارسال شد و پس از آن نامه، مجمع بلافاصله مصوبه را به نظم درآورد و 4 را برگزار کرد. جلسات . چطور می گویند مجلس تعطیل شده است؟ بحث عدم موافقت و اصرار مجلس بر طرح شفافیت، بحث شفافیت خود مجلس بود که در آنجا به تفصیل توضیح داده شد که مجمع به هیچ وجه مخالف شفافیت نیست، در حالی که طبق قانون اساسی مجلس هیچگونه مخالفتی ندارد. حق نوشتن در مورد کیفیت اداره مجلس مقننه. مجمع در حال بررسی این موضوع بود که دفتر رهبری به ایشان اعلام کردند که نسبت به سایر نیروها نظر دارند. رئیس جمهور محترم گلایه و گلایه داشتند که این مصوبه کار دولت را با مشکل مواجه می کند و این موضوعی بود که در کمیسیون عالی نظارت مطرح شد و در دور اول این مشکلات را به مجلس منعکس کردیم، اما بار دیگر در جلسه دوم مجلس مطرح شد. چون مصادف با بحث بودجه 1402 بود نتوانستیم به آن بپردازیم و به همین دلیل در شورای عالی نظارت رد نشد. آیت الله آملی لاریجانی گفت: در پی درخواست رئیس جمهور محترم، مقام معظم رهبری اجازه بررسی مجدد دادند و در شورای عالی نظارت بر اساس این اجازه، بحث و بررسی و تصریح کردند که برخی از ایراداتی که قبلاً اصلاح شده بود، رفع شده است. دیگران پافشاری می کنند این موارد به شورای نگهبان ارائه شد و شورای نگهبان نظر کسانی را که می گویند شورای عالی نظارت و مجمع تشخیص مصلحت نظام قانون گذاری می کنند رد کرد و گفت: اینجا قانونی وجود ندارد اما بر اساس آیین نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام مجاز است اصلاح کلیات مصوبات مجلس. قبلا هم همینطور بوده و حالا کمی واضح تر شده است. شورای عالی نظارت آن مجوز را ندارد اما مجلس داده است و در صورت لزوم انجام می شود. آیت الله آملی لاریجانی گفت: برخی فضاسازی می کنند و برخلاف واقعیت ادعا می کنند مصوبات در مجلس یا شورای عالی نظارت 9 ماه تعلیق می شود.. رها شده، اشتباه است. و این در حالی است که جنابعالی از آنچه در بحث شفافیت رخ داده است آگاه هستند. این برنامه ای بود که توسط مقام معظم رهبری تدوین شد و ما موظف به پیگیری آن هستیم.»
* روحانی برای انتخابات نامه نوشت
رئیسی البته تنها رئیس جمهوری نیست که به رهبری نامه نوشته است. حسن روحانی نیز این اقدام را به گونه ای انجام داده بود که 14 خرداد ساعت 14 با اشاره به مصوبه شورای نگهبان درباره صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: انتخابات مراحل مختلفی دارد، مرحله مرحله. صلاحیت بر عهده دولت نیست و نهاد دیگری برای آن تصمیم گیری می کند. حالا اینکه مبنای تصمیم گیری آنها از کجا می آید و چگونه تصمیم گرفته می شود بحث ما نیست، اما به هر حال این موضوع در اختیار دولت نیست و نهاد مستقلی برای آن تصمیم می گیرد. رئیس جمهور ادامه داد: بعدازظهر دوشنبه از تصمیم شورای نگهبان مطلع شدیم و عصر همان روز برای ما مشخص شد و مشخص شد که آنها چه کسانی را مد نظر دارند. برای بسیاری از سیاستمداران و برای ما اینگونه میخواستیم شرایط به گونهای باشد که فرصتهای بیشتری بدهند و افراد دیگر هم بپیوندند. زیرا اساس انتخابات و جوهره آن رقابت است و اگر این جان را از انتخابات بگیریم چیزی در بدنه انتخابات باقی نمی ماند. روحانی با تاکید بر اینکه دولت نمی تواند کاری در این زمینه انجام دهد، تصریح کرد: من قطعا اصل 113 قانون اساسی را می دانم و مشکل دارم. در نتیجه هر وقت ما اصل 113 را به شورای نگهبان می نویسیم، تفسیر خودشان را دارند و می گویند نمی توان در این زمینه تذکر داد. وی افزود: به هر حال من دیروز به ناچار در این خصوص نامه ای به مقام معظم رهبری نوشتم و آنچه را در ذهن داشتم به ایشان ابلاغ کردم، حالا ایشان تصمیم می گیرند که چه چیزی مناسب و مطابق با مصالح مردم کشور است. البته در این موارد به ندرت وارد می شوند، اما باز هم مواردی بوده که وارد شده و از حکمی از دولت خود استفاده کرده اند. به هر حال این موضوع به همه مربوط می شود و از آنها خواسته ایم در صورت صلاحدید اقدام کنند.