GDP اسمی ارزش کل بازار کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور را با استفاده از قیمت های جاری و بدون در نظر گرفتن تورم توصیف می کند.
اگرچه ژاپن دوره طولانی رشد پایینی را تجربه کرده است، اما برای بیش از یک دهه سومین اقتصاد بزرگ جهان بوده است. ژاپن در گذشته دومین اقتصاد بزرگ جهان پس از ایالات متحده بود، اما در سال 2010 این موقعیت را به چین از دست داد.
علیرغم تفاوت های جغرافیایی، ژاپن و آلمان روابط سیاسی خود را در سال های اخیر تعمیق بخشیده اند و با چالش های مشابهی روبرو هستند، از جمله وابستگی شدید تجاری به دستگاه های فکس، که اغلب به عنوان نمادهای بوروکراسی انعطاف ناپذیر استفاده می شوند. هر دو بازار برای دیجیتالی شدن با یک نبرد سخت روبرو هستند. این دو کشور از نظر بخش تولید قوی و پسانداز بالا اشتراکات زیادی دارند، اما آلمان مشکلات ارزی منحصر به ژاپن را ندارد.
افزایش شکاف بین نرخ بهره در ژاپن و سایر بازارها منجر به کاهش شدید ارزش ین و کاهش قدرت خرید خارجی شده است. مقامات دولت ژاپن بر اهمیت ثبات پولی تاکید کرده اند و در مورد مسائل مربوط به مداخله پولی و نحوه جلوگیری از شوک های بازار اظهار نظر محتاطانه کرده اند.
گزارش ماه اکتبر صندوق بین المللی پول نرخ رشد دو درصدی را برای ژاپن در سال 2023 پیش بینی می کند که متاثر از افزایش گردشگری داخلی و بهبود صادرات خودرو است. اما رتبه اقتصاد ژاپن ممکن است در سال های آینده بیشتر کاهش یابد و این کشور بین سال های 2026 تا 2028 به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان سقوط کند.
طبق گزارش ژاپن تایمز، به نظر می رسد تولید ناخالص داخلی هند تا سال 2023 از ژاپن پیشی بگیرد و تا سال 2027 آن را به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کند. تا سال 2030 به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.