سید عباس عراقچی در گفت و گو با اشپیگل با ارائه جزئیاتی از اقدامات تروریستی «جمشید شارمهد» سرکرده گروه تروریستی تندر در ایران، گفت: شرمهد طبق قوانین ایران محاکمه عادلانه ای داشت.
به گزارش ایسنا، بخش هایی از مصاحبه این دیپلمات ارشد ایرانی با این رسانه آلمانی به نقل از کانال تلگرامی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه به شرح زیر است: جمشید شرمهد سرکرده یک گروه تروریستی بود. این واقعیتی است که دوستان ما در آلمان آن را نادیده می گیرند و دوست ندارند به آن اشاره کنند.
شرمهد به انتخاب خود مسئول انفجار مسجد شیراز است که در آن 14 نفر کشته و بیش از 200 نفر مجروح شدند.
اعترافات شرمهد مربوط به قبل از دستگیری است نه بعد از دستگیری. زمانی که در آمریکا بود در مصاحبه ای با شبکه های تلویزیونی با افتخار به این اقدام اشاره می کند و می گوید ما با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شدیم و آنها را کشتیم. بنابراین جنایت شرمهد به عنوان تروریست و قاتل 14 نفر روشن است.
مایلم مقامات و جامعه آلمان این واقعیت را بپذیرند. اگر فکر می کنید که آقای Charmhead آلمانی است، باید اعتراف کنید که او یک تروریست آلمانی است.
البته از نظر ما او یک ایرانی بود چون تابعیت مضاعف را قبول نداریم. او به عنوان یک ایرانی دستگیر و به ایران منتقل شد و پس از یک محاکمه عادلانه طبق قوانین ایران، به اعدام محکوم شد. این یک پدیده است.
من هم دلیل این واکنش های تند را نمی فهمم، یک تروریست به اعدام محکوم شده است. موافقم که اطلاعیه دادستانی تهران در این خصوص دارای ابهام بوده و در این اطلاعیه به هیچ گونه اعدامی اشاره نشده است. در هر صورت قوه قضاییه ایران در صورت نیاز اطلاعات بیشتری در این زمینه منتشر خواهد کرد.
ما اطلاعاتی را که داشتیم به مقامات آلمانی دادیم که شارمد زنده نیست. این که آیا او مجازات شد یا به مرگ طبیعی مرد، یک سوال ثانویه است. موضوع اصلی این است که این فرد سرکرده یک گروه تروریستی بوده و به جنایات خود اعتراف کرده است. در این باره با مقامات آلمانی در تماس هستیم، خانواده وی می توانند درخواست انتقال جسد را داشته باشند.
طبق قوانین ایران، خانواده متوفی محل دفن را تعیین می کنند. اگر خانواده ایشان رسماً درخواست کنند که جنازه را برای دفن به جایی منتقل کنند، به نظر ما مانعی ندارد. آنچه در حین دستگیری اتفاق می افتد و ممکن است با خشونت پلیس همراه باشد، شکنجه نامیده نمی شود.
من صحنه ای را در آلمان دیدم که در آن پلیس آلمان فردی را که در حال توقف ماشین پلیس بود به ضرب گلوله کشت و کشت. ممکن است در حین دستگیری اتفاقی بیفتد، اما در حین دستگیری شکنجه ای صورت نگرفته است، جنازه او نیز موجود است و اگر خانواده اش مایل باشند، حتی با کالبد شکافی هم مشکلی نداریم. ادعای شکنجه او در زندان فقط یک اتهام است.
کاظم دارابی 15 سال در زندان های آلمان بود و در دو ماه اول دستگیری 17 کیلوگرم وزن کم کرد. او همچنین ادعا می کند که شکنجه شده است و ادعا می کند که چیزی ثابت نشده است. شرمهد طبق قوانین ایران مورد محاکمه عادلانه قرار گرفت. البته قوانین ایران و آلمان متفاوت است اما این تفاوت نباید باعث شود که ما به قوانین یکدیگر احترام نگذاریم.
در دادگاه وکیل دارد و مدارک موجود است. وقتی شخصی برای خود وکیل انتخاب نمی کند، دادگاه وکیل تسخیری تعیین می کند، او هم اجازه دارد وکیل انتخاب کند و نخواسته است، اما دادگاه برای او وکیل تسخیری تعیین کرده است. من همچنین می توانم شواهد زیادی در مورد بی عدالتی دادگاه های آلمان ارائه کنم. اما ما اینجا نیستیم که بین خودمان بحث کنیم.
در هر صورت متاسفم که این تحولات در روابط ایران و آلمان در حال وقوع است. امیدواریم بتوان از این رویدادها جلوگیری کرد، اما این امر مستلزم آن است که دولت آلمان از یک تروریست حمایت نکند. دولت فعلی آلمان تمام استانداردهای حقوق بشر را زیر پا گذاشته است. وی علاوه بر ارسال تسلیحات آلمانی برای رژیم صهیونیستی و مشارکت در کشتار مردم غزه و لبنان، از تروریست مسئول کشتار 14 نفر نیز حمایت می کند.