علی خزریان درباره اینکه افرادی که فرزندانشان تابعیت کشور دیگری دارند نباید در کارهای حساس حضور داشته باشند و امروز همین موضوع را برای محمدجواد ظریف مطرح می کنند و خواهان برکناری او از دولت هستند اما چرا مجلس در دولت قبل در خصوص یکی از معاونین رئیس جمهور که در وضعیت مشابهی قرار داشت، سکوت کرد و گفت: موضوعی که در مورد مشاغل حساس به کمیسیون امنیت ملی رسید، مربوط به ماده 2 قانون انتصاب افراد برای کارهای حساس است می گوید انتصاب افراد زیر در مناصب و پست های حساس ممنوع است، منظور شما چه کسانی است؟ افرادی که خود یا فرزندان یا همسرشان تابعیت مضاعف دارند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت و گو با ایلنا ادامه داد: گروهی از نمایندگان برای این موضوع درخواست ماده 234 داشتند، بنابراین جلسه ای با معاون حقوقی رئیس جمهور تشکیل شد یا خیر؟ من به آقای انصاری گفتم که برداشت غیرمجاز انجام می دهم، این خلاف قانون است، لطفا کمکم کنید. چیزی که من از اظهارات آقای انصاری گرفتم این بود که ایشان قبول دارند که در حال حاضر یک کار غیرقانونی وجود دارد، من به ایشان گفتم شما آنقدر عادل هستید که در جلسه خود اعتراف می کنید.
وی تاکید کرد: بنابراین فعلا نمی توانیم وارد فرامتن شویم، آنچه پیش می آید درخواست اعمال ماده 234 قانون است و در پاسخ به این درخواست نظر معاون حقوقی رئیس جمهور این است که باید قانون را برای قانون اساسی تغییر دهیم. خوب از افرادی که استفاده می کنیم.
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی ادامه داد: آقای انصاری همچنین نظر دادند که این یک نفر نیست که در چنین شرایطی کارهای حساس انجام دهد، بلکه چند نفر مسئولیت دارند و ما در شورای اسلامی کمیسیون معتقد بودیم که همه باید شامل شوند. و نباید فقط برای یک نفر اعمال شود. بحث ما هم فردی نیست. معاون حقوقی رئیس جمهور نیز معتقد است که این خلاف قانون است، آیا کمیسیون می تواند رأی دهد که این خلاف قانون نیست؟
وی یادآور شد: می گویند چرا در دوره های گذشته این موضوع پیگیری نشد، من در دوره قبل در کمیسیون اصل 90 بودم، باید بگویم اعضایی که در کمیسیون امنیت بودند باید این کار را می کردند؟ آیا کسی باید برای بخش 234 درخواست می داد، اما نکرد؟ ما باید در مورد همه اینها صحبت کنیم.
خزریان خاطرنشان کرد: اما آیا می توان گفت در یازده سال گذشته اتفاقاتی افتاد و ما مسیر درستی را طی نکردیم، بنابراین هرگز نباید راه درست را طی کنیم؟ این قطعا خلاف عقلانیت است. من باید مسئول عملکرد امروزم باشم. حتی زمانی که در کمیسیون اصل 90 بودم، رفتار سیاسی نداشتم، یعنی در بحث حقوق کارگری سعی کردم پیگیری کنم، بنابراین مسائلی را که نهادهای مختلف باید به آن پاسخ می دادند، پیگیری می کردم. ایشان با عناوین مختلف به کمیسیون آمدند و توضیحات خود را دادند و من گزارش های روزانه ارائه دادم و الان نظر من این است.
وی تاکید کرد: در کمیسیون امنیت به دنبال رفتارهای سیاسی و مثال زدنی نیستیم، اما وقتی درخواستی مطرح میشود نمیتوانم بگویم که به آن رسیدگی نمیکنم زیرا در گذشته چنین درخواستی برای کسی وجود نداشته است. سوگند خورده که به قانون احترام بگذارم و نمی توانم با او مخالفت کنم.” من طبق شرع و قانون رفتار می کنم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بله، تعدادی از مسئولان هستند که ما در کمیسیون امنیت گفتیم باید در همه آنها حضور داشته باشند. حتی گفتند این افراد ممکن است جزو افرادی باشند که در سازمان های مردم نهاد هستند و در حال حاضر مشغول هستند. اگر در مقطعی قانون تغییر کرد، می توانیم طبق آن قانون عمل کنیم، اما تا زمانی که قانون تغییر نمی کند، چه در کمیسیون باشیم و چه به عنوان معاون حقوقی رئیس جمهور، قانون باید محل بحث باشد.
وی در خصوص اینکه برخی افراد ظاهراً در مأموریت خارج از کشور بودند، فرزندانشان به دنیا آمده و طبیعتاً در آنجا تابعیت دارند، تکلیف آن افراد چیست، گفت: می توانند تابعیت خود را لغو کنند. دوستانی داشتیم که وقتی پسرشان به دنیا آمد خارج از کشور درس می خواندند، نرفتند شناسنامه آن کشور را بگیرند، به سفارت ایران رفتند و شناسنامه ایرانی گرفتند. ابتدا دوستانش از او خواستند شناسنامه بگیرد. هیچ کس به در خانه شما نمی آید و به شما می گوید که این شناسنامه را به عنوان یادگاری از ما نگه دارید. دوم، آنها می توانند برای لغو تابعیت ایالات متحده درخواست دهند، اما گاهی اوقات مردم نمی خواهند تابعیت ایالات متحده لغو شود. ما هم نگفتیم که کسی که تابعیت آمریکا را رد نکرده است، حق شهروندی در کشور ما را ندارد. ببینید قانون خیلی عادلانه است، می گوید در کارهای ظریف نباید از آن استفاده کرد.
خزریان خاطرنشان کرد: وقتی به پرچم کشوری که با شما دشمنی می کند قسم می خورید نباید به علی القاعده جایگاه حساسی داد چرا که بخشی از قلب، جگر و فکر انسان آنجاست و ما باید این را بپذیریم.
وی در پاسخ به اینکه گفته می شود برخی از نمایندگان مجلس گرین کارت دارند، آیا نباید با این افراد مانند قانون مشاغل حساس برخورد کرد، گفت: قطعا آنها هم نمی توانند نماینده باشند، نمایندگی مجلس یکی از مشاغل حساس است. کاملاً واضح است که فردی با داشتن تابعیت آمریکا یا گرین کارت نمی تواند نماینده باشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از نمایندگان فعلی گویا گرین کارت دارد، تصریح کرد: بارها در این خصوص شفاف سازی کرده است. امام جمعه شهرستانی بود و به دور ایران هم رفت و آمد داشت و مدتی برای رفت و آمدش گرین کارت داشت و با توقف سفر، گرین کارت باطل شد.
وی با بیان اینکه گرین کارت تابعیت نیست، گرین کارت برای مسافرت است و به مرور زمان باطل می شود، گفت: وقتی فردی گرین کارت داشته باشد اما دیگر برای آن اقدام نکند، گرین کارت او اعتبار ندارد. مثلا بعضی از فوتبالیست ها که گرین کارت می گیرند می گویند سالی یکی دو بار می روند تا گرین کارت ما باطل نشود. آقای آقا تهرانی کی به آمریکا رفتند؟ وی گفت: فردی که در آمریکا زندگی می کند می تواند بعد از 5 سال از آن دولت گرین کارت بگیرد. وزارت خارجه آن دوره نیز برای تسهیل سفر، گرین کارت صادر کرد، اما این به معنای تابعیت یا سوگند زیر پرچم آمریکا نیست. وی گفت پس از پایان دوره گرین کارت و پس از اینکه دیگر نیازی به سفر به آمریکا نداشتم اقدامی برای اخذ مجدد گرین کارت انجام ندادم. امام جمعه ای بود که به آمریکا رفت و در آنجا به تحصیل طبابت پرداخت. نه فقط ایشان، آقای سقای بریا هم اینطور بوده است. دوره آنها تمام شده و آنها را ترک نکرده اند.
نماینده تهران در مجلس گفت: مراقب باشید گرین کارت با تابعیت فرق دارد. مدل مسافرتی هست، وقتی زیاد اونجا میمونی خواه ناخواه بهت گرین کارت میدن چون برای سفرت لازمه ولی اگه دوباره درخواست نکنی نمیشه معتبر باشد . این موضوع توسط وزارت اطلاعات و شورای نگهبان کنترل خواهد شد. هرکسی که گرین کارت دائمی داشته باشد نمی تواند این موقعیت های حساس را پر کند. ولی یک وقت آهنربای جمعه بود و درس می خواند، رفت و حالا برگشت، چه اشکالی دارد؟ آیا الان کسی می گوید که آقای ظریف به دلیل اینکه نماینده ایران در سازمان ملل بوده حق ندارد مسئولیت های حساس در ایران را بر عهده بگیرد؟ کسی این را گفته است؟ مطمئناً این خلاف عقل است، هیچ کس چنین چیزی نمی گوید. اما اگر آقای ظریف به آنجا برود و تابعیت بگیرد یا فرزندانش آن را از دست ندهند، نمی گویم که تابعیت ایرانی خود را از دست می دهد، اما می تواند شغل دیگری را انتخاب کند، اما قانون مشاغل حساس باید عاقلانه و عادلانه برای همه اجرا شود. .