به گزارش Intiter به گزارش عصر ایران، سعید جلیلی کاندیدای شکست خورده ریاست جمهوری خطاب به محمدجواد ظریف گفت: در این شرایط حساس می گویید ملت ما خسته شده و از فلسطینی ها بیشتر فلسطینی شده ایم. اصلا میفهمی چی میگی؟ رفت و معامله ضعیفی انجام داد و 15 بار به تعهداتش عمل کرد اما ترامپ از برجام خارج شد. حالا که ترامپ برگشته، مقالهای نوشته است که این بار مایلیم در مورد مسائل جدید به توافق برسیم.»
جالب است؛ نامزدی که دو بار با شعارهای مشخص وارد کارزار انتخاباتی شد و در هر دو نوبت مردم از طریق صندوقها به او نشان دادند که طرفدار مذاکره و گفتوگو است، دوباره میکروفون را میگیرد و به برجام و حامیان گفتوگو حمله میکند.
در اینجا قابل تأمل است که مذاکرات هسته ای ایران با غرب در دوران دبیری وی در شورای عالی امنیت ملی به بن بست رسید. تنها توافق او با طرف مقابل تعیین محل مذاکرات بعدی بود.
ویلیام برنز، دیپلمات آمریکایی با اشاره به اولین دیدار خود با جلیلی در ژنو می گوید: جلیلی به مدت 45 دقیقه در مورد تاریخ و فرهنگ ایران سخنرانی کرد و بر نقش سازنده ایران در منطقه تاکید کرد. وقتی می خواست از دادن پاسخ سریع خودداری کند، سعی می کرد مخاطب را گیج کند. این سخنرانی یکی از آن لحظات بود. او در بخشی از صحبت هایش گفت که در دانشگاه تهران به صورت نیمه وقت تدریس می کند و آنجا بود که احساس کردم اصلاً به شاگردانش حسادت نمی کند.
آیا یک ناهار شرکتی متنوع و خوشمزه می خواهید؟ سفارش از ممپاز
نتیجه این سخنرانی های تاریخی گالیله چه بود؟ قطعنامه های پی درپی علیه ایران که حتی چین و روسیه به آن رای دادند.
بسیاری از مشکلات امروز کشور نتیجه اقدامات افرادی مانند جلیلی است. کسانی که خود را دلسوزتر از مردم می دانند، اما واقعیت های جامعه را درک نمی کنند. آنها مشکلات را «آزمایش الهی» می دانند و معتقدند در صورت ادامه این راه موفق خواهند شد.
برعکس، مردم اینطور فکر نمی کنند. فشار اقتصادی کمر جامعه را شکسته است. شکاف های اجتماعی و فاصله طبقاتی به اوج خود رسیده و این مردان همچنان مشغول آواز خواندن هستند.
تصمیم بزرگ در شرایط فعلی دستیابی به توافق کافی با ایالات متحده است. مردم زمانی طعم شیرین برجام را چشیدند؛ چهار سال صلح در دولت اول روحانی نتیجه مذاکرات و توافق هسته ای بود. مشکلات پس از خروج آمریکا از برجام ناشی از فقدان برجام بود نه خود برجام. این توافق آنقدر درست بود که ترامپ آن را اشتباه بزرگی دانست و از آن خارج شد. این اقدام با استقبال اسرائیل و برخی کشورهای عربی منطقه مواجه شد.
باید به سعید جلیلی و یارانش بگوییم: اصلاً متوجه میشوید چه میگویید؟ آیا شرایط کشور را می بینید؟ تا کی می خواهند با شعار «مذاکره نکردن» کشور را به ورطه ورطه بکشانند؟ تنها راه نجات ایران از این بحران اقتصادی، دستیابی به توافق و بازکردن راه سرمایه گذاری است. مسیری که مرحوم رئیسی و جلیلی طی کردند به وضعیت فعلی منتهی شده است.
اگر مسعود مزیکیان میخواهد نام خود را در تاریخ ماندگار کند، باید به حرف ظریف و معتقدان به مذاکره و ثبات گوش دهد، نه به افرادی مانند جلیلی و شبح ثبات که راه کره شمالی را ترجیح میدهند.
در شرایط کنونی، آینده ایران در گرو اتخاذ تصمیمات هوشمندانه مبتنی بر تعامل و گفتگو است.