به گزارش بازار،سعدالله منصوری مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود نرخ اصلاح شده کلزا ۳۰ هزار تومان است و به زودی مابه التفاوت کلزای خریداری شده به کشاورزان پرداخت خواهد شد.
به گفته منصوری، کشت کلزا در سال زراعی جدید در استانهای سردسیر آغاز شده است. شهرستان مهاباد یکی از این مناطق است که سطح زیر کشت کلزا در آن در مقایسه با پارسال، سه برابر شده است.
پیش از این مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفته بود با اجرای طرح تناوبِ کشت گندم با دانه روغنی کلزا، میتوان یک سومِ نیاز روغن خوراکی کشور را در داخل تامین کرد.
به گفته منصوری، سالانه ۵۰۰ هزار هکتار از سطح اراضیِ کشت گندم را میتوان به دانه روغنی کلزا اختصاص داد که علاوه برافزایش تولید کلزا باعث پایداری تولید گندم نیز میشود.
به گفته کارشناسان، با جایگزینی و اختصاص حدود ۵۰۰ هزار هکتار از زراعت گندم به زراعت کلزا، یک میلیون تن دانه روغنی تولید میشود که حدودا ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تن روغن استحصالی آن، یک سوم نیاز کشور را تامین میکند.
کلزا، محصول راهبردی که حاوی بیش از ۴۰ درصد روغن و کنجاله آن دارای ۳۵ درصد پروتئین است.
این محصول با باردهی خوب، علاوه بر خاصیت فراوانی که برای حاصلخیزی بیشتر خاک دارد، به علت ریشه عمیقیش در واقع شخم بیولوژیک داخل خاک نیز انجام میدهد.
کشت محصولاتی مثل کلزا، گلرنگ و کامیلنا در پاییزه و سویا، کنجد و آفتابگردان در کشت بهاره، مهمترین نیازهای تامین روغن مصرفی کشور است.
طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه بیش از ۴ میلیارد دلار ارز برای تامین دانههای روغنی از کشور خارج میشود در حالی که با اجرای طرح کشت متناوب دریک دوره ۵ ساله میتوان تا ۵۰ درصد در ارزبری این محصول استراتژیک صرفه جویی کرد.