افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
3

آغاز پروژه راه آهن رشت – آستارا تا یک ماه آینده

  • کد خبر : 155078
آغاز پروژه راه آهن رشت – آستارا تا یک ماه آینده

به گزارش بازار، شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل، راهداری و شهرسازی به مناسبت روز حمل و نقل در برنامه خط مقدم حضور یافت و به سوالات پاسخ داد. افندی زاده درباره نامگذاری روز حمل و نقل گفت: در زمان جنگ تحمیلی در سال 61 تعداد زیادی کشتی در بنادر ایران لنگر انداختند و […]

به گزارش بازار، شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل، راهداری و شهرسازی به مناسبت روز حمل و نقل در برنامه خط مقدم حضور یافت و به سوالات پاسخ داد.

افندی زاده درباره نامگذاری روز حمل و نقل گفت: در زمان جنگ تحمیلی در سال 61 تعداد زیادی کشتی در بنادر ایران لنگر انداختند و این کشتی ها دارای کالاهای اساسی بودند. از سوی دیگر کشور در تامین کالاهای اساسی دچار مشکل شد و با توجه به اینکه کشتی‌ها مورد حمله دشمن قرار می‌گرفت، با دستور امام (ره)، کامیون‌داران بسیج شدند تا این کالاها را از بنادر به کشور بیاورند. در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه این روز به نام روز حمل و نقل نامگذاری شد.

وزیر راه معان ادامه داد: دو پروژه بزرگ در وزارت راه وجود دارد که یکی از آنها در حوزه مسکن با عنوان نهضت ملی مسکن است. موضوع دوم پروژه بزرگ ایران جاده است. تقاطع کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب که ایران می تواند در آن نقش مهمی داشته باشد، قابلیت های بزرگی را برای ما و کشورهای منطقه ایجاد می کند. ایران از طریق آبی یا زمینی به 15 کشور جهان متصل است و با این پروژه تمامی کشورهای آسیای میانه به راحتی می توانند به آب های آزاد متصل شوند.

وی افزود: سه وظیفه اصلی در این پروژه انجام خواهد شد. اولین مورد پروژه های زیربنایی است. تامین این پروژه ها برای این مسیر بر عهده وزارت راه و شهرسازی است. یکی از مهم ترین مسائل حمل و نقل زمینی که دنیا به آن توجه دارد، حمل و نقل ریلی است. در ایران اولویت در این زمینه بوده و پروژه رشت تا آستارا یکی از آنهاست که طراحی های آن در حال تکمیل است. پیش بینی می کنیم این پروژه تا حدود یک ماه دیگر به مرحله بهره برداری برسد. این پروژه 162 کیلومتر طول دارد و حدود 30 تا 40 درصد از طول آن به دلیل مسائل زیست محیطی پل خواهد بود. با تکمیل این حلقه مستقیماً به آذربایجان و از این طریق به روسیه و سپس شمال اروپا متصل می شویم.

افندی زاده در خصوص سایر پروژه های ریلی نیز گفت: پروژه چابهار به زاهدان را نیز در دستور کار داریم که پروژه مهمی است و مسیر بسیار کوتاهی را برای اتصال کشورهای آسیای میانه به آب های آزاد فراهم می کند. 150 کیلومتر از این پروژه افتتاح شده و 450 کیلومتر باقی مانده نیز ظرف یکی دو سال آینده آماده می شود. پروژه اخیری که با آذربایجان به توافق رسیده ایم این است که این کشور می تواند از طریق ایران با نخجوان ارتباط برقرار کند. پیش بینی می شود پروژه راه آهن خزر – رشت تا پایان سال به اتمام برسد. حدود 85 تا 90 درصد حمل و نقل ترانزیت ما از طریق جاده است که باید به سمت حمل و نقل ریلی متمایل شود. به همین دلیل است که باید تعداد ناوگان را در حمل و نقل ریلی افزایش دهیم.

معاون وزیر راه با اشاره به برنامه های جذب سرمایه گذاری برای پروژه های ریلی گفت: قسمت خارجی سرمایه گذاری بر عهده سازمان سرمایه گذاری است. قسمت داخلی از طریق سازمان برنامه و بودجه انجام می شود و وزارت راه در قسمت اجرایی و فنی است.

وی افزود: در هشت ماهه امسال 9.5 میلیون تن کالا در ترانزیت داشتیم که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است. پیش بینی می کنیم این رقم تا پایان سال به بیش از 13.5 میلیون تن برسد. در برنامه هفتم رقم هدف 50 میلیون تن پیش بینی شده است. 88 درصد از حجم کالا از جاده ها عبور کرده است. شبکه‌های جاده‌ای ما کامل است اما نیاز به بهبود دارد.

افندی زاده ادامه داد: در طرح جامع حمل و نقل که در حال تدوین است و اولین نتایج آن در ماه های آینده ارائه می شود، تقریبا بین تمام استان ها شبکه بزرگراهی یا شبکه بزرگراهی داریم و می توانیم تحولی در حمل و نقل جاده ای داشته باشیم. ما باید با تضمین های ارائه شده توسط دولت کاری انجام دهیم تا سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شود. وزارت راه در حال توسعه یک بسته پیشنهادی است که به تسریع سرمایه گذاری کمک می کند.

افندی زاده گفت: خدمات عمرانی انجام شده در سایر کشورها از دیگر اهداف وزارت راه و شهرسازی است. پروژه هایی در ترکمنستان از طریق شرکت های ایرانی در حال اجراست و خدمات مهمی نیز در ارمنستان ارائه شد که نشان می دهد خدمات فنی و مهندسی ایران به کشورهای مختلف نیز صادر می شود.

معاون وزیر راه اقدامات انجام شده برای رفع مشکل رانندگان کامیون را برشمرد و گفت: طی 3 سال گذشته 26 هزار دستگاه کامیون وارد کشور شد که به نوسازی ناوگان خودرویی کشور کمک کرد و از این حیث کمیته ای تشکیل شد. ایجاد شده برای نوسازی ناوگان ریلی، هوایی و جاده ای.” او چرخید. به رفاه حال رانندگان نیز توجه شده است اما می توان گفت همچنان مشکلاتی برای رانندگان وجود دارد.

وی در خصوص کاهش نقاط حادثه خیز گفت: در چهارمین جلسه شورای عالی حمل و نقل و ایمنی اعلام شد که نقاط پرخطر باید از منابع و منابع وزارت راه و شهرسازی حذف شود. که از طریق تولید ایجاد می شوند. در سراسر کشور 878 نقطه حادثه خیز شناسایی شد که از این تعداد تاکنون مشکل حدود 160 نقطه برطرف شده است. بر اساس این اطلاعیه در پایان سال قسمت دیگری ساخته می شود که به 400 می رسد و مابقی بین استان های مختلف تقسیم می شود تا در استانداری ها انجام شود. پیش بینی ما این است که نقاط حادثه خیز را تا پایان شهریور 1403 رفع کنیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=155078

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.