به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی – سوئدی AstraZeneca و با همکاری دانشگاه آکسفورد و توسط موسسه سرم هند تولید شده است. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور در سراسر جهان از جمله انگلستان و هند توزیع شد.
برخی از مطالعات در طول اپیدمی کرونا نشان داد که این واکسن 60 تا 80 درصد در محافظت از افراد در برابر ویروس کرونا موثر است، اما از آن زمان، تحقیقات بیشتر نشان داده است که سپر کووید میتواند منجر به تشکیل لختههای خون در بدن برخی افراد شود. . که می تواند کشنده باشد.
در این راستا حدود 50 قربانی در انگلیس شکایت دسته جمعی را مطرح کردند که مدعی شدند این واکسن باعث مرگ و جراحت شدید افراد شده و شاکیان خواستار غرامت 100 میلیون پوندی شدند.
یکی از شاکیان مدعی شده بود که پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خون دچار آسیب دائمی مغزی شده و قادر به کار نیست.
اگرچه آسترازنکا در برابر این اظهارات از خود دفاع کرد، اما برای اولین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد که این واکسن در موارد بسیار نادر باعث ایجاد TTS یا ترومبوز با سندرم ترومبوسیتوپنی می شود که با تشکیل لخته های خون و کاهش تعداد مشخص می شود. پلاکت ها در خون در میان مردم است.
اعتراف AstraZeneca با بیانیه شرکت در سال 2023 که نمیپذیرد TTS عموماً توسط واکسن ایجاد میشود، تناقض دارد. از سوی دیگر، سازمان بهداشت جهانی نیز تایید کرده بود که سپر کووید می تواند عوارض جانبی کشنده ای داشته باشد.