شبکه بلومبرگ نوشت: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری مشترک با نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی گفت: ما امیدواریم با حمایتی قوی که از آفریقای جنوبی انتظار داریم، از فرصت عضویت سریع (در بریکس) بهرهمند شویم.
امیرعبداللهیان همچنین در این نشست گفت: نگاه ما به عضویت در بریکس نگاه به تقویت چندجانبهگرایی است. ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اندونزی و دیگر کشورهایی که علاقهمندی خود را به همراه جمهوری اسلامی ایران به عضویت در ائتلاف بریکس اعلام کردهاند، همه دوستان جمهوری اسلامی ایران هستند.
درباره هدف ایران از عضویت در بریکس اظهار داشت: نگاه ما در عضویت در بریکس، تقویت چندجانبه گرایی است. ما از عضویت کشورهای مختلف با هدف نیرومندسازی هرچه بیشتر بریکس استقبال میکنیم.
او درباره حضور ایران در اجلاس سران بریکس بیان کرد: جناب آقای دکتر رئیسی، رئیس جمهور کشورم، در پاسخ به دعوت رئییسجمهور محترم آفریقای جنوبی، در روزهای آینده به آفریقای جنوبی سفر خواهند کرد و مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص بریکس را در این اجلاس به روشنی بیان خواهند کرد. آقای رئیسی در پاسخ به دعوت همتای خود در روزهای آینده به آفریقای جنوبی سفر میکند و مواضع ایران را درباره بریکس در اجلاس سران این پیمان به روشنی بیان خواهد کرد.
رییس دستگاه سیاست خارجی همچنین گفت: در نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، وزارتخانههای دو کشور گفتگوهای مهم و نتیجه بخش داشتند. این گفتگوها به عنوان بخشی از توافقات جدید و نقشه راه همکاریهای دو کشور قلمداد میشود.در چارچوب این نشست، کمیتههای مشترک در ذیل کمیسیون مشترک در خصوص آماده سازی اسنادی برای امضا در سفر آینده آقای رئیسی به آفریقای جنوبی گفتگو و توافق کردند.
امیرعبداللهیان گفت: در مقابل راه مان، نقشه راهی داریم که در چارچوب آن همکاریهای دو کشور را در تمام زمینهها بدون محدودیت و بیش از پیش، گسترش دهیم.باوجود تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران، در چارچوب حقوق بینالملل همواره فرصتهای متنوعی فراروی دو کشور برای احیای روابط پیشین و گسترش روابط موجود قرار دارد.
وزیر امور خارجه ایران درباره جنگ اوکراین گفت: در خصوص وضعیت اوکراین، در گفتوگوهای امروزم با همکارم سرکار خانم پاندور، به روشنی، مواضع ایران را بیان کردم. ما در جنگ اوکراین در کنار هیچ یک از طرفین برای تداوم جنگ نبوده و نیستیم. جنگ را راه حل نمیدانیم و معتقد هستیم که همه طرفها باید برای رسیدن به راهحل سیاسی تلاش کنند. اتهام بیاساس کاربرد پهپادهای ایرانی در جنگ علیه اوکراین کاملا نادرست است. من در این باره بارها با همکارم وزیر امور خارجه اوکراین گفتگو کردم. حتی توافق کردیم که نظامیان دو کشور دیداری با یکدیگر داشته باشند. هدف ما از این دیدار به دست آوردن اسناد ادعایی اوکراین و برخی کشورهای غربی برای کاربرد پهپاد ایرانی در اوکراین بود. هیات اوکراینی و هیات ایرانی در سطح نظامی، حدود هفت ماه پیش در کشور عمان باهم گفتگو کردند.
امیرعبداللهیان ادامه داد: هیچ مدرک معتبری به هیات نظامی ایران از سوی هیات نظامی اوکراین ارائه نشد. ما از طرف اوکراینی خواستیم اسناد معتبر خود را در این رابطه ارائه دهند. ضمن این که مقامات روسیه به ما اطمینان دادهاند که در چارچوب همکاریهای موجود و قدیمی بین تهران و مسکو، هیچ گاه از تجهیزات ایرانی در جنگ علیه اوکراین استفاده نکرده و نخواهند کرد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین گفت: در موضوع برجام اگر طرفهای مقابل از اراده لازم برای بازگشت به تعهدات برخوردار باشند ایران پایدارترین طرف برجامی است ما هیچگاه از مسیر دیپلماسی و گفتگو فاصله نگرفتیم.پیامهای غیرمستقیمی میان ایران و آمریکا از طریق برخی واسطهها تبادل میشود. همواره گفتهایم که اگر در طرف مقابل ارادهای وجود داشته باشد ایران از هرگونه ابتکار برای بازگشت همه طرفها به تعهدات خود استقبال میکند.
رییس دستگاه سیاست خارجی همچنین گفت: در نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، وزارتخانههای دو کشور گفتگوهای مهم و نتیجه بخش داشتند. این گفتگوها به عنوان بخشی از توافقات جدید و نقشه راه همکاریهای دو کشور قلمداد میشود. در چارچوب این نشست، کمیتههای مشترک در ذیل کمیسیون مشترک در خصوص آماده سازی اسنادی برای امضا در سفر آینده آقای رئیسی به آفریقای جنوبی گفتگو و توافق کردند.در مقابل راه مان، نقشه راهی داریم که در چارچوب آن همکاریهای دو کشور را در تمام زمینهها بدون محدودیت و بیش از پیش، گسترش دهیم.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: باوجود تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران، در چارچوب حقوق بینالملل همواره فرصتهای متنوعی فراروی دو کشور برای احیای روابط پیشین و گسترش روابط موجود قرار دارد.