به گزارش رکنا از اصفهان؛ دکتر مهدی جمالی نژاد در نشست اعضای شورای سیاسی اولین دایره المعارف مرجع اصفهان گفت: اصفهان جایگاه ویژه ای در کشور دارد و چندین دوره پایتخت بوده است و به نظر می رسد شهری باسابقه مانند اصفهان با آن پیشینه میراث معنوی باید شناخته شود و مرجعی برای هویت شهر داشته باشد.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه انتظار این است که تدوین این دانشنامه عظیم پیگیری سریع و بسیار جدی داشته باشد، افزود: بسیار خرسندیم که بخش خصوصی اتاق بازرگانی اصفهان نیز به هیئت حاکمه پیوسته است و به شهر مدیریت
علی قاسم زاده شهردار اصفهان نیز در این نشست گفت: دایره المعارف اصفهان یکی از کلان پروژه های فرهنگی شهر اصفهان است که امیدواریم این دانشنامه قوت بگیرد تا با تغییر و تحولات مختلف دچار وقفه نشود. دوره ها، و نسل های آینده می توانند از آن به عنوان مرجع استفاده کنند.
وی افزود: دایره المعارف اصفهان در یک تعریف کلی مجموعه ای استوار و خدشه ناپذیر از اطلاعات سرزمینی است که با اطمینان می توان به آن اعتماد کرد. زیرا بسیاری از اطلاعات موجود در مورد اصفهان، صحت و سقم آن را روشن نمی کند.
در ادامه امیر کشانی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست گفت: سبک معماری اصفهان، موضوع تجارت، هنر، ادبیات، موسیقی، آواز و مینیاتور اصفهان منحصر به فرد است و ما نیاز به سبک خاصی در اصفهان داریم. تمدن حوزه ای که از مسائل هویتی شهر جدایی ناپذیر است و نسل های آینده به یادگار خواهند ماند.
مصطفی نباتی نژاد عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه جایزه اصفهان حدود 20 نشست اتاق فکر با نخبگان برگزار کرده است، گفت: جایزه اصفهان برای زنده نگه داشتن بزرگواران است و از همه جا می توانند در آن شرکت کنند. جهانی که 200000 نفر در اصفهان در خارج از ایران هستند که می توانند تاثیر موثری در جهان داشته باشند.
وی افزود: البته جایزه اصفهان داوری می شود و بیشتر متقاضیان کسانی هستند که دغدغه اصفهان و حل مشکل اصفهان را دارند که شاید شایسته دریافت جایزه در اصفهان و شناخته شدن به عنوان یک اثر ماندگار بین المللی باشند. .
سعید عدالت نژاد، عضو هیأت علمی و پژوهشگر پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست گفت: سابقه تدوین دایره المعارف برای اولین بار به سال 1390 برمی گردد. 1750 توسط گروهی در فرانسه که دایره المعارفی برای این کشور تدوین کردند.
وی افزود: هدف اصلی ما ایجاد خزانه ای برای شهری مانند اصفهان بود که در هر کجا که اتفاق می افتد همه تحقیقات لازم را به صورت دقیق یا مسئله محور داشته باشد.
اصغر آذربایجانی عضو شورای سیاسی دانشنامه اصفهان نیز گفت: این دایره المعارف فرهنگ هویت والای اصفهان در بستر ترویج نوآوری و خلاقیت، گفتمان سازی و توسعه توانمندی است.
وی افزود: همچنین این دایره المعارف در حوزه های وسیع علمی، فناوری، فرهنگی، هنری، اقتصادی و ورزشی علاوه بر امیدآفرینی، اعتماد به نفس و الگوسازی با روایت فرصت ها، دستاوردها، راهکارها و تجلیل از دانشمندان است. ، تجار و کارشناسان.
عضو شورای سیاستگذاری دایره المعارف اصفهان تصریح کرد: این جایزه در واقع تجلیل از کسانی است که برای اصفهان نقش آفرینی کردند و زحمات زیادی کشیدند و اصفهان را در منظومه مصائب و دستاوردهای اصفهان در سطح ملی و بین المللی شناسایی کردند.
باید گفت؛ این دایره المعارف یکی از وظایف مهم آن برای ارائه مراکز زندگی، فرهنگ، هنر و تمدن شهر اصفهان به جهانیان و نسل های آینده است.