به گزارش بازار، محسن پاک نژاد وزیر نفت با بیان اینکه ترجیح می دهد در مقایسه با همین میزان ذخایر در اول شهریور سال 1402، روی بحث میزان ذخایر سوخت به ویژه گازوئیل که در نیروگاه ها دریافت می کنیم، زیاد تمرکز نکند. طی سه ماه گذشته تولید نفت و گاز در کشور افزایش یافته است. علاوه بر این، با افزایش خوراک پالایشگاه و تعداد تغییرات ایجاد شده در شرایط فرآیند پالایشگاه، تولید بنزین افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تولید گاز خام یعنی گازی که روی نفت قبل از تحویل به پالایشگاه ها تولید می شود نیز به 30 میلیون مترمکعب افزایش یافته است. همه این افزایش ها طی دو ماه و نیم گذشته اتفاق افتاده و به تدریج ادامه دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به محدودیت های حوزه لجستیک در تحویل این میزان سوخت به نیروگاه ها مشکلاتی وجود دارد، ادامه داد: زمانی که میزان ذخایر سوخت نیروگاهی دریافتی ما نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 45 درصد کمتر است. در سال هر چقدر هم برای تامین این ذخایر، واردات و افزایش تولید پالایشگاه ها تلاش کنیم، امکان رسیدن به ذخایر سال گذشته کم است.
وزیر نفت همچنین به فرا رسیدن زودهنگام سرما اشاره کرد و افزود: به ازای هر درجه کاهش دما 25 میلیون مترمکعب افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری داریم.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه خط قرمز ما محدود کردن میزان گاز تحویلی به بخش خانگی است، نمیتوانیم آن را در این حوزه محدود کنیم، در نتیجه ممکن است در سایر بخشها شاهد محدودیتهایی باشیم که البته سعی میکنیم از آن جلوگیری کنیم. . این موضوع است
پاک نژاد با بیان اینکه وقتی با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی مواجه هستیم طبیعتاً باید گازرسانی در بخش های صنعتی و نیروگاهی را محدود کنیم، اظهار داشت: وقتی گازرسانی را محدود کنیم، مصرف نفت و گاز در نیروگاه ها افزایش می یابد. . در 25 روز اول آبان ماه به طور میانگین روزانه بین 41 تا 42 میلیون لیتر نفت و گاز ارسال و به نیروگاه ها تحویل دادیم. خب از طرفی مصرف نیروگاهی هم به این دلایل زیاد شده است.
وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر در شرایطی قرار گرفته ایم که یکی از راه های موثر همراهی مردم شریف در تنظیم دمای آسایش در منازل است. این نظارت باید در ساختمان های اداری و تجاری نیز انجام شود که می تواند نقش بسیار تعیین کننده ای در مصرف گاز به ویژه در بخش خانگی و تجاری داشته باشد.