به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا قاسمی بعدازظهر پنجشنبه نهمین اجلاس سران اعتکاف که در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، به بررسی تاثیرات گسترده هوش مصنوعی در دنیای امروز پرداخت و با اشاره به جایگاه استراتژیک این فناوری در وی گفت: هوش مصنوعی نه تنها یک ابزار فنی است، بلکه یک فناوری قدرتمند است که بر تمام جنبه های زندگی انسان تأثیر می گذارد و محدودیتی در کاربرد آن ندارد.
دبیر ستاد اجرایی فناوری های هوشمند حوزه های علمیه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سال های اخیر بارها بر اهمیت راهبردی این فناوری تاکید کرده اند، گفت: رهبر انقلاب 1400 فرمودند که ایران باید بخشی از جزو 10 کشور برتر در زمینه هوش مصنوعی باشد، اما متأسفانه علیرغم پیشرفتهای دفاعی، این فناوری نیاز به کار در حوزه عمرانی و کاربردهای عمومی دارد و این به دلیل عدم سرمایهگذاری در این زمینه است.
وی با تاکید بر ویژگی های منحصر به فرد این فناوری گفت: هوش مصنوعی مانند برق در قرن اخیر تحولی اساسی در تمدن بشری و این فناوری ایجاد کرده است. مقابل این رشد است و همه علوم و صنایع را تحت تأثیر قرار می دهد و همچنین تحول آفرین است، به طوری که در دهه های آینده میلیون ها شغل از بین می رود و مشاغل جدید جایگزین می شوند. فناوری های پردازش داده، تصویر و صدا نمونه هایی از این اثرات هستند.
قاسمی با اشاره به اهمیت داده ها در این زمینه گفت: داده ها به عنوان سوخت هوش مصنوعی عمل می کنند، اما متاسفانه هنوز از پروتکل های داده مناسب در کشور بی بهره هستیم، دسترسی آزاد شبکه های خارجی به داده های داخلی ما یک مشکل جدی تلقی می شود. . جامعه را تهدید می کند.
وی در خصوص لزوم نگاه متمدنانه به هوش مصنوعی اظهار داشت: این فناوری را نباید تنها به عنوان یک ابزار دید، بلکه باید با دیدی ارزیابانه و متمدنانه به آن نگاه کرد. نظام ارزشی و هستیشناسی دینی ما باید مبنای توسعه مدلهای هوش مصنوعی باشد تا بتوانیم با توجه به اهداف فرهنگی و اجتماعی از آنها بهرهبرداری کنیم.
قاسمی در بخشی دیگر از سخنان خود به نقش هوش مصنوعی در عرصه های فرهنگی و مذهبی اشاره کرد و گفت: رهبری اعتکاف باید بدانند که فناوری هوش مصنوعی چگونه می تواند برای پیوست های فرهنگی و نظام های ارزشی جامعه مفید باشد و این فناوری یک ابزار که در صورت استفاده صحیح می تواند تهدیدی برای سبک زندگی مذهبی باشد.
دبیر تیم مدیریت فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: باید با نگاه متمدنانه و برنامهریزی بلندمدت به نفع جامعه و ارزشهای اسلامی از این فناوری استفاده کنیم و بیتوجهی به هوش مصنوعی و برنامههای حساس میتواند هزینههای زیادی را برای جامعه به همراه داشته باشد کشور .