افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
0

ضرر فیلترینگ ارتباطات کشور از مرز 50 میلیارد تومب گذشت.

  • کد خبر : 442679
ضرر فیلترینگ ارتباطات کشور از مرز 50 میلیارد تومب گذشت.

به گزارش بازار، سید ستار هاشمی ظهر شنبه در کمیسیون توسعه اقتصاد دیجیتال و بنگاه های دانش بنیان خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار داشت: مدیران هشیار، آگاه و شناخته شده نقش بی بدیلی در رشد و توسعه دارند. وزیر فناوری های اطلاعات و ارتباطات در خصوص فناوری های جدید […]

به گزارش بازار، سید ستار هاشمی ظهر شنبه در کمیسیون توسعه اقتصاد دیجیتال و بنگاه های دانش بنیان خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار داشت: مدیران هشیار، آگاه و شناخته شده نقش بی بدیلی در رشد و توسعه دارند.

وزیر فناوری های اطلاعات و ارتباطات در خصوص فناوری های جدید و همزیستی این فناوری ها گفت: اگر برنامه مشخصی برای استفاده از توانمندی های فناورانه نداشته باشیم، این فرصت ها از دست می رود. نتیجه رویارویی با فناوری مشخص است و هنر این است که از ظرفیت فناوری استفاده کنیم. اگر با فناوری مقابله کنیم، دیر یا زود سلطه خود را از دست خواهیم داد.

وی افزود: وقتی امروز می بینیم که هوش مصنوعی در حال تغییر و دگرگونی زندگی انسان ها است و وضعیت اشتغال را تهدید می کند و همچنین فرصت ایجاد می کند، باید هشداری جدی برای دیر نکردن دوباره باشد. سهمی که هوش مصنوعی در دنیای امروز داشته است، اگر کسی آن را پنج سال پیش یا کمتر برای من توصیف می کرد، باور می کردم که یا دچار توهم شده اند یا چیزی در مورد آن نمی دانند.

هاشمی با اشاره به اینکه امروز با پدیده عدم تعادل انرژی در کشور مواجه هستیم، تصریح کرد: این مشکل گریبان بسیاری از صنایع ما را گرفته است. عدم تعادل انرژی یک اثر دومینویی بوده که زیرساخت های ارتباطی را مختل کرده است. اگر زیرساخت های انرژی کافی نباشد، اتصال قطع می شود و اگر اتصال قطع شود، پرداختی نخواهیم داشت و بعد امور روزمره مردم تحت تأثیر قرار می گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: 65 درصد بیشتر از میانگین جهانی انرژی مصرف می کنیم. افزایش مصرف برق از سال 1402 نسبت به سال 1401 چهار درصد و از سال 1402 تا 1403 8.5 درصد افزایش یافته است. از طرفی هوشمندسازی می تواند مصرف انرژی را بین 20 تا 25 درصد کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت موضوع خاصی را مد نظر قرار دادیم و طرحی را تهیه کردیم تا بتوانیم فضایی متناسب با نیازهای کنونی کشور و ایجاد اقتصاد دانش بنیان ایجاد کنیم. وقتی از هوش مصنوعی صحبت می کنیم، داده ها نقش مهمی دارند و مهم است که در مورد حریم خصوصی افراد صحبت کنیم.

هاشمی افزود: اگر از داده ها بدون رضایت مردم استفاده کنیم، می تواند برای حوزه زیست اجتماعی چالش های جدی ایجاد کند. دولت لایحه حفاظت از داده های شخصی را بررسی می کند و از پلتفرم های دانش بنیان در کشور حمایت می کند. این یک موضوع حقوقی-فناوری است که ما به ویژه در کشور به این دانش نیاز داریم. مهمترین عملکرد 5G تولید داده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید مشهد مقدس را به شکل ویژه ببینیم و خواهیم دید، گفت: قابلیت هایی که در شهر مشهد برای رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال فراهم کرده ایم در اختیار مردم قرار دارد. بخش خصوصی یکی از این مراکز مرکز شهید میری و دیگری مرکز شهید فکوری است که به ترتیب 9.5 و 21 هکتار وسعت دارند. در حال آماده سازی زیرساخت های لازم در این مراکز هستیم. ما در حال واگذاری زمین به بخش خصوصی هستیم و آماده هستیم تا سازوکار آن را نهایی کنیم.

وی در خصوص کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال گفت: ظرفیت بسیار خوبی است که بخش خصوصی در کنار ما باشد. ما به بخش خصوصی اعتقاد خاصی داریم، باید فضایی را در نظر بگیرند که بخش خصوصی بتواند در کنار این بخش، ماموریت های وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه را انجام دهد.

هاشمی در خصوص ورود روشنفکری صنعت در تبصره 18 اظهار داشت: امیدواریم بخصوص در این مدت به دنبال روشنفکری صنعت باشیم. رشد اقتصاد دیجیتال مستلزم آن است که این موضوع را هوشمندانه بررسی کنیم. اتفاقی که تا امروز افتاد ضروری بود اما این رشد مثل گذشته ادامه پیدا نکرده و این نشان می دهد که باید این طیف را گسترش دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: باید با صنایع بزرگ همکاری کنیم، با حضور در عرصه بین المللی، بازار را توسعه دهیم و در بورس نیز حضور داشته باشیم که در برنامه هفتم باید بورس تخصصی را ایجاد کنیم. اقتصاد دانش بنیان یکی از نکاتی که در دستور کار ما قرار دارد، تبیین مکانیزم حضور شرکت ها در بورس و تسهیل مسیر است.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از تولید ملی یکی از محورهای ما و ماموریت های وزارت ارتباطات است که با جدیت به آن ادامه خواهیم داد. سفر اخیر ما به آمریکای لاتین نیز به همین معنا بود. در حوزه کیفیت شبکه و ارتباطات، ارتقای کیفیت ارتباطات ضروری است و این یک اصل غیرقابل انکار است.

هاشمی با اشاره به اینکه بحث فیلترینگ دغدغه همه مردم است، تصریح کرد: فیلترینگ ابعاد مختلفی دارد و ما در دولت و وزارت ارتباطات با جدیت پیگیر این موضوع هستیم. فیلترینگ باعث شده کیفیت شبکه های ما کاهش پیدا کند و این کاهش چشمگیر بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: طبق بررسی میدانی، 10 درصد درخواست های دریافت سرویس شبکه از سایت های برون مرزی پاسخ داده نمی شود که این به دلیل آلوده شدن شبکه ما با استفاده از فیلترشکن است. استفاده از فیلتر سوئیچ ها علاوه بر چالش هایی که برای کسب و کارها ایجاد کرده، مهاجرت نخبگان را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: استفاده از فیلتر سوئیچ ها نیز باعث شده تا شبکه ما یکی از شبکه های آلوده به حساب بیاید که وقتی درخواستی را به سایت های ارائه دهنده خدمات ارسال می کنیم، پاسخی دریافت نمی کنیم. تلفات فیلترینگ ارتباطات کشور از 50 همات گذشت. فضای اقتصادی غیرشفافی نیز شکل گرفته است که چند ده میلیارد تومان ساکن در آن زندگی می کنند. وضعیت فعلی فایده ای ندارد و باید رویه را تغییر داد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=442679

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.