افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
0

ماهواره استارلینک روی پشت بام هاست، هنوز نشتی داریم!

  • کد خبر : 442461
ماهواره استارلینک روی پشت بام هاست، هنوز نشتی داریم!

کسانی که به خواب رفته اند و گفته اند این ماهواره به دلایل فنی در ایران و حتی خارج از کشور کار نمی کند، در سال های آینده بیدار شوند. سرعت تکنولوژی بسیار سریعتر از تصور شماست. هزینه استفاده از ماهواره استارلینک در مجتمع های مسکونی از مجموع هزینه اینترنت و پول فیلترشکن بیشتر نیست. […]

کسانی که به خواب رفته اند و گفته اند این ماهواره به دلایل فنی در ایران و حتی خارج از کشور کار نمی کند، در سال های آینده بیدار شوند. سرعت تکنولوژی بسیار سریعتر از تصور شماست.

هزینه استفاده از ماهواره استارلینک در مجتمع های مسکونی از مجموع هزینه اینترنت و پول فیلترشکن بیشتر نیست. یعنی یک فناوری سودآور و توجیه اقتصادی است.

سرعت فناوری به خصوص در حوزه ارتباطات به حدی است که «اکنون» با «اکنون» فرق می کند و هر که هستید (حتی استاد دانشگاه شریف یا شورای عالی فضای مجازی) شما را لال می کند. برهنه ها را آشکار کند واقعیت جلوی چشمان شما

بله، ما در مورد فیلترینگ صحبت می کنیم. تصمیم یک قاضی برای افشای اطلاعات حتی در آن زمان به یک جنجال بزرگ تبدیل شد (اما عصبانیت برخی از مسئولان باعث شد تا آن را موجه جلوه دهد)، اما اکنون این تصمیم مضحک تر از همیشه است. استثناهایی مانند وقایع 1398 و 1401 شاید در آن زمان توجیه امنیتی برای فیلترینگ باشد، اما حتی اگر آن اتفاقات امروز هم تکرار می شد، فیلترینگ راه حلی نیست.

با این حال، تصمیمات موقت مانند آنچه اخیراً در ترکیه رخ داد، برای مدت کوتاهی و برای رعایت ملاحظات امنیتی، برای شهروندان قابل درک است. البته این در مورد کسانی که در این دوران زندگی نمی کنند صدق نمی کند. حتی اگر آن‌ها بفهمند که نشت چه آسیبی به کشور وارد کرده است، باز هم به خاطر حرفه‌اش از او دفاع می‌کنند.

این تجارت فقط پول نیست. گاهی اوقات این یک ژست انقلابی است. چند روز بعد اطلاعاتی به دست آوردیم که به نظر من عجیب بود و امیدوارم مسئولان وزارت ارتباطات آن را بررسی کرده و به اطلاع عموم برسانند. سرعت اینترنت شما پایین است؟ آیا قطع و وصل مکرر دارید؟ دلیل اصلی بسیار ساده است: فیلتر شکن شما روشن است.

بسیاری از ظرفیت های مخابراتی به دلیل استفاده از فیلترشکن ها هدر می رود و کندی اینترنت باعث نارضایتی کاربران می شود. به علاوه فیلترشکن ها درآمد هنگفتی دارند. اما جالب است بدانید که هیچکس (تاکید می کنیم که هیچکس) دقیقاً نمی داند درآمد سالانه حداقل 20 میلیارد تومانی از فروش فیلترشکن به چه کسانی می رسد. اگر این پول به حساب وزارت ارتباطات واریز شود می توان زیرساخت های کشور را تقویت کرد.

به این آفت ها فیلتر شکن ها را هم اضافه کنید که در واقع دروازه هایی برای سرقت اطلاعات و حتی جاسوسی هستند.

اگر دولت و وزارت ارتباطات اطلاعات فنی و استدلال های قانع کننده خود را به مردم ارائه دهند، عده معدودی که در برابر حق مردم برای استفاده از اینترنت بدون فیلتر در حوزه های تصمیم گیری مقاومت می کنند، مانع خواهند شد.

برخی از آنها مسائل امنیتی را به عنوان استدلالی برای ادامه فیلترینگ مطرح می کنند، در حالی که اطلاعات ما حاکی از آن است که نهادهای مسئول امنیت نیز خطر فیلترینگ فعلی را بیش از منافع آن برای امنیت می دانند.

گروهی دیگر استفاده از محتوای غیراخلاقی را دلیلی برای مخالفت با فیلتر زدایی قرار داده اند. این یک خط قرمز نه تنها در فرهنگ دینی ما، بلکه برای خانواده های ایرانی است و باید چاره ای اندیشید. همانطور که حساسیت نسبت به آن در کشورهای غربی نشان داده شده است. اما نباید فراموش کرد که نقطه ضعف ما در این زمینه به دلیل کم کاری نهادهای فرهنگی پرهزینه متعدد است.

متولیان این دستگاه ها نمی توانند با ادامه افشاگری، عدم اقدام خود را توجیه کنند. فضای اینترنت نسبت به دستور توقف این افراد بی تفاوت است. آنها باید وظیفه خود را انجام دهند (تولید محتوای مفید) و کاری کاملا حرفه ای و نوآورانه برای غلبه بر فضای حاکم انجام دهند.

دردناک تر، حتی فیلتر کردن، دسترسی فرزندان ما به محتوا و پلتفرم های غیراخلاقی را تشدید کرده است. علاوه بر این تهدید اخلاقی، اکثر حملات سایبری با وجود فیلترشکن هایی غیر از رژیم نامشروع صهیونیستی ممکن شده است. اطلاعات ما می گوید نسبت سرمایه گذاری وزارت ارتباطات به دلیل این محدودیت ها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

شورای عالی مجازی که خود را مسئول این امر می داند، درک دقیقی از تحولات زمانه ندارد. نکته مهم عدم پاسخگویی به نیازهای لحظه ای نیست، مهم این است که به موقعیت های نادرست تر نیز پاسخ های نادرست داده شود.

ماجرای مواجهه ایرانیان با تحولات جدید از زمان مشروطه گاه غم انگیز است و گاه طنز! وقتی امین الضرب موتور برق را به آستان مبارک امام رضا (ع) آورد، چند تن از این اولیای الهی نگران شدند که چرا صدای الهی از بلندگوهای کفر می آید.

نگرش او در تاریخ اهدای خون، حمام، سینما، تلویزیون، فکس، تلفن، ویدئو، ماهواره و… این یک تاریخ ناقص و تکراری است. تکنولوژی قوانین و اصول خود را بارها بر ما تحمیل کرده است. ما در جایی که راه حل منطقی برای تعامل با آنها پیدا کردیم، پیروز شدیم. هر جا خواستیم به جنگ تمدن ها برویم، بازنده شرمساری بوده ایم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=442461

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.