حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی آژه ای در ادامه بازدیدهای میدانی و بررسی های آسیب شناسی و مشکل محور مراجع و مراکز قضایی از نماینده قضایی قوه قضائیه بازدید کرد.
در این بازدید رئیس قوه قضائیه با مساعدت اداره کل «بررسی پروندههای خاص» ریاست قوه قضائیه ضمن نظارت و بررسی برخی از پروندههای مطروحه در این اداره، توصیههای تخصصی در خصوص رسیدگی به پروندههای شناخته شده ارائه کرد. به عنوان «گروه 1» که جزو پرونده های ملی و پیچیده و در برخی پرونده های چند جانبه بوده و در اداره کل «بررسی پرونده های خاص» معاونت قضایی مورد بررسی قرار می گیرد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه از ادارات مربوط به ثبت و ارجاع پرونده به معاونت قضایی که بر پرونده های «استخواست ماده ۴۷۷»، «عفو عمومی»، «استیزان»، «ماده ۳۵۶ قانون مجازات اسلامی» نظارت دارد، ادامه می دهد. . ” و ” مصوبه ورشکستگی ” بازدید و بررسی اجمالی برخی موارد و ارائه توصیه های کارشناسی در خصوص سرعت و دقت در روند ثبت و ارجاع پرونده ها.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، محسنی آژه ای در بازدید از معاونت قضایی قوه قضاییه در نشست مسئولان و کارکنان این معاونت ضمن تشریح وظایف خود اظهار داشت: بر اساس ماده 477 ق.م. در آیین دادرسی کیفری، در صورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی هر یک از مراجع قضایی را «مخالف شرع» تشخیص دهد، با تمهیدات خاصی، اعاده دادرسی مقرر خواهد شد. نظارت بر انجام تحقیقات مشورتی در این زمینه و ارائه تحقیقات مربوطه به رئیس قوه قضائیه از جمله وظایف وی در دفتر قضایی است.
رئیس قوه قضاییه گفت: باید روندهای موجود در شورای قضایی از جمله گردش پرونده ها و ثبت و ارجاع آنها، اتخاذ تدابیر و تدابیری را در جهت تسهیل و تسریع در اداره امور قضایی و حقوقی مردم کاهش دهیم. ، بنابراین نمی بینیم که تعیین تکلیف پرونده های «درخواست اعمال ماده ۴۷۷» یا «استیزان» یا «ماده ۳۵۶ قانون مجازات اسلامی» تمدید شود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه به مواردی اشاره کرد که می تواند به تسریع فرآیندها و جلوگیری از تاخیر در تحقیقات در نیابت قضایی کمک کند و گفت: وقتی پرونده ای در معاونت قضایی مطرح می شود از نظر اعمال ماده 477 یا سایر جهات. ، ممکن است لازم نباشد که همه پیوست ها درخواست شوند. بلکه با بررسی و توجه به آراء صادره از محاکم و لوایح موجود می توان چنین موردی را مشخص کرد.
محسنی آژه ای افزود: تاکید ما بر این است که مسئولان قضایی ادارات مختلف با اجرای ابتکاراتی در چارچوب قوانین و مقررات به کوتاه شدن هر چه بیشتر فرآیندهای رسمی برای تسریع در پیشبرد امور قضایی و حقوقی شهرستان کمک کنند.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: تاکید اکید داریم که تا حد امکان برای تسهیل و تسریع در رسیدگی به امور قضایی و حقوقی مردم، فرآیندهای رسمی را کوتاه کرده و از تاخیر جلوگیری کنیم.
قاضی در ادامه آسیب شناسی ساختار و رژیم رسیدگی به تقاضاهای اعمال ماده 477 گفت: نحوه و رژیم رسیدگی به درخواست اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری که در صورت تایید، خواهد بود. در نهایت منجر به از سرگیری روند، نامناسب به نظر می رسد و باید وضعیت مطلوبی در این زمینه ایجاد شود.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: برای ساماندهی رسیدگی به درخواست های اعمال ماده 477 بخشنامه ای صادر کردیم که بر اساس آن رؤسای دیوان عالی کشور زمانی مکلف و مکلف هستند که رأی یکی از قضاتشان خلاف شرع و شرع باشد. جهت بررسی به معاونت قضایی مرکز ارسال شود. توصیه می شود در مرحله اول با قاضی مربوطه ملاقات و به استدلال آنها گوش فرا دهید. این رویه به این معناست که اگر استنباط و درک یک قاضی از موضوعی نادرست بود، به سرعت متوجه می شوند و تذکر داده می شوند و در رای های بعدی خود به این مقوله توجه می کنند.
محسنی آژه ای با اشاره به فهرست هایی از عفوهای موردی که در مقاطع مختلف تدوین، پیشنهاد و به رهبر معظم انقلاب ارائه می شود، گفت: در حیطه تدوین فهرست عفوهای موردی باید شاخص هایی را تعریف و مشخص کنیم که هر محکومی که این شاخص ها را دارد می تواند در لیست عفو قرار گیرد و از طرفی خط قرمز این منطقه را مشخص کند تا نام محکومی که در دایره آن خط قرمز قرار می گیرد، باشد. اولا خودت را در لیست عفو قرار نده.
محسنی آژه ای افزود: در عفو اخیر اسامی 700 نفر از 3500 محکومی که در لیست عفو قرار دارند را رد کردم. این آمار نشان می دهد که در معاونت قضایی بین ما و شما اختلاف اساسی وجود دارد و باید با تعیین شاخص ها این اختلاف اساسی برطرف شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: البته در بخشودگی اخیر اسامی ۷۰۰ نفر را از لیست ارسالی معاونت قضایی حذف کردم که عمدتاً مربوط به محکومان تعزیرات حکومتی است که طبق یک رویه ناعادلانه در برخی موارد هنگام تعیین جریمه نقدی، بیشترین مبلغ به متخلفان تعلق می گرفت. بخشی از این مبلغ تعیین و به آنها پرداخت شد و در مورد بخشی دیگر نیز پیشنهاد عفو شد. این عمل قطعا نادرست و ناعادلانه است.
رئیس قوه قضاییه افزود: این موضوع را به وزیر دادگستری و رئیس وقت سازمان تعزیرات حکومتی تاکید کردم. شخصی که شغلی در حوزه تعزیری دارد، وقتی تخلفی انجام داده و تمکن اقتصادی داشته باشد، باید جریمه ای را که به حکم قاضی تعیین می کند، تماماً بپردازد و در صورت نداشتن تمکن اقتصادی، باید پرداخت کند. حداقل در همان مرحله از صدور حکم توسط قاضی اجرای احکام، به این موضوع توجه کنید و برای کسانی که بعداً در لیست عفو قرار می گیرند، بالاترین میزان جریمه را در نظر نگیرید.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: اکنون در دستگاه قضایی حرکت بازدید و ضرب و شتم مسئولان قضایی از زندان ها آغاز شده است و در نقاط مختلف کشور بازدید و سرکشی مستمر مسئولان قضایی از زندان ها انجام می شود. در سطح معاونت قضایی نیز می توان برای درج نام افراد واجد شرایط در فهرست عفو، شاخص هایی را در اختیار مقامات قضایی ذیربط قرار داد تا در بازدیدها و سرکشی های خود از ندامتگاه ها مدنظر قرار گیرند.
قاضی القدات افزود: در درج اسامی محکومان در لیست عفو باید بسیار دقت شود. بنابراین مبنایی است که وقتی محکوم با تخفیف و عفو آزاد می شود و دوباره مرتکب جرم می شود دیگر در لیست عفو قرار نمی گیرد.
رئیس قوه قضائیه توصیه های ویژه ای به مسئولان معاونت قوه قضائیه برای ارائه آموزش های حین کار به قضات و کارکنان و همچنین مراقبت حداکثری در امور مربوط به «دانشجویان» و «ماده 356 مجازات اسلامی» ارائه کرد. قانون”. کد”.
عفو 7670 محکوم از ابتدای سال جاری تاکنون
پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین «علی مظفری» معاون قضایی قوه قضاییه با اشاره به کاهش محسوس زمان رسیدگی به پرونده های موضوع ماده 477 از ابتدای سال جاری تاکنون، گفت: : با انجام اقداماتی در زمینه رسیدگی مقدماتی به پرونده های موضوع ماده 477 درصدد کاهش زمان رسیدگی به این پرونده ها هستیم.
وی ادامه داد: در نتیجه فرآیندهای اداره کل عفو و بخشش قوه قضاییه به مناسبت اعیاد فطر، قربان، غدیر خم و میلاد با سعادت از ابتدای سال جاری تاکنون در مجموع 7 هزار و 670 نفر مورد عفو قرار گرفتند. پیامبر اکرم (ص).
همچنین در این جلسه مدیران کل پرونده های مشمول ماده 477، موارد خاص، بخشودگی و بخشودگی، اداره تصفیه ورشکستگی و زیرمجموعه به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند و گزارش هایی نیز ارائه کردند.