افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 29 November , 2024
2

مزارع معدنی طعمه های بزرگی شدند. نیروی کار متخصص و هوش، دو نیاز معادن

  • کد خبر : 35006
مزارع معدنی طعمه های بزرگی شدند.  نیروی کار متخصص و هوش، دو نیاز معادن

بهناز صفری; بازار: در برخی مناطق شاهد هستیم که چند سالی است که برخی مناطق به دلایل موقت مسدود شده و ایمیدرو هیچ اقدامی برای آزادسازی آنها انجام نداده است. اما در این زمینه برخی کارشناسان معتقدند که محاصره مناطق معدنی دلایل زیادی دارد که یکی از آنها به دلیل مافیایی است که در این […]

بهناز صفری; بازار: در برخی مناطق شاهد هستیم که چند سالی است که برخی مناطق به دلایل موقت مسدود شده و ایمیدرو هیچ اقدامی برای آزادسازی آنها انجام نداده است. اما در این زمینه برخی کارشناسان معتقدند که محاصره مناطق معدنی دلایل زیادی دارد که یکی از آنها به دلیل مافیایی است که در این بخش رشد کرده است. بنابراین معلوم نیست منافع چه کسانی در محاصره مناطق معدنی است؟

حتی برخی از کارشناسان معتقدند این موضوع به آفت بزرگی برای برخی مناطق معدنی تبدیل شده و مانع از توسعه فعالیت‌های معدنی شده است. اما با توجه به اینکه مشکلات پشت پرده وجود دارد، فعالان حوزه معدن نباید به دنبال این موارد بروند و به این گونه موارد بپردازند. زیرا موضوع آزادسازی مناطق معدنی و محاصره آنها به موانع تجاری مربوط می شود که پرداختن به آن بی فایده است.

موضوع آزادسازی مناطق معدنی به منافع شخصی برمی گردد

جلال بهبودی، کارشناس سنگ در آزادسازی مناطق معدنی بازار وی گفت: از این نظر ایرادات زیادی وجود دارد اما باید توجه داشت که بحث آزادسازی پهنه های معدنی موضوعی است که به منافع شخصی برمی گردد و مشکلات خاص خود را دارد.

وی تاکید کرد: من شخصا از این موارد دوری می کنم. زیرا تعقیب این مشکلات انرژی زیادی را هدر می دهد و در نتیجه هیچ نتیجه و نتیجه ای ندارد. زیرا این مسائل در پشت صحنه انجام می شود و محدودیت هایی در این بخش ها وجود دارد که ماینرها از آن بی اطلاع هستند.

بهبودی ادامه داد: مثلا یک منطقه معدنی را محاصره می کنند و اجازه فعالیت نمی دهند. در نتیجه مشخص نیست چه منافعی در مسدودسازی برخی مناطق وجود دارد. به همین دلیل بهتر است اصلا دنبال چنین چیزهایی نروید و دچار مشکل نشوید زیرا در نهایت بی فایده است.

موضوع مناطق معدنی یک مافیای بزرگ است که در آن دیدگاه تجاری وجود دارد. به همین دلیل افرادی که نگاه منطقی دارند اصلا وارد چنین مسائل حاشیه ای نمی شوند.

به گفته این فعال معدنی؛ موضوع مناطق معدنی یک مافیای بزرگ است که در آن دیدگاه تجاری وجود دارد. به همین دلیل افرادی که نگاه منطقی دارند وارد چنین مسائل حاشیه ای نمی شوند.

این کارشناس سنگ بیان کرد: در حال حاضر حدود 3000 پروانه معدن و بهره برداری سنگ در کشور وجود دارد که به این معناست که معادن، ذخایر و تنوع کافی در حوزه معدنی وجود دارد. بنابراین اگر منطقه ای که دارای مواد معدنی خاصی است مسدود شده است، نباید به دنبال راه حل باشیم. زیرا تعقیب چنین چیزهایی فقط پرداختن به حاشیه های بیهوده است.

یک کارشناس سنگ درباره چالش های صنعت سنگ گفت: مهمترین مشکلی که در حال حاضر در صنعت سنگ ایران وجود دارد این است که افراد ماهر و ماهر در این صنعت وجود ندارد. البته چالش های متعددی در این بخش وجود دارد، اما کمبود افراد متخصص و تحصیل کرده یکی از مواردی است که بسیار به چشم می آید.

وی افزود: عدم آموزش فعالان صنعت سنگ بسیار نگران کننده است. زیرا این افراد اطلاعات کافی در زمینه کاری خود ندارند. این صنعت مانند سایر بخش های اقتصادی کشور نیازمند افراد آموزش دیده و متخصص برای دستیابی به پیشرفت های لازم است.

بهبودی خاطرنشان کرد: درست است که کمبود تجهیزات و ماشین آلات در این بخش وجود دارد. مقررات محدود کننده ای وجود دارد که کار را دشوار می کند و در برخی جاها حتی پیشرفت را دشوار می کند. همچنین فرسودگی ماشین آلات و عدم دسترسی به مواد اولیه آزاردهنده است، اما هیچ یک از این چالش ها در صنعت سنگ با مشکلاتی مانند کمبود افراد آگاه و ماهر مواجه نشده است.

مطابق با؛ همه این مشکلات به هم مرتبط هستند و از گذشته تاکنون چنین چالش هایی در صنعت سنگ وجود داشته است، اما آنچه به کل این صنعت در بخش معدن و فرآوری لطمه می زند، کمبود افرادی است که کار بلد باشند. علاوه بر این در زمینه صادرات، بازرگانی و بازرگانی نیز کمبود نیروی متخصص بسیار مشهود است و صنعت سنگ نیز از این موضوع آسیب زیادی دیده و مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته است.

بهترین راه حل این است که فعالان صنعت سنگ آموزش های مورد نیاز خود را تکمیل کنند و موارد و تکنیک های لازم را بیاموزند. متأسفانه برخی از افراد برای دریافت آموزش باید مجبور به شرکت در کلاس های آموزشی شوند.

وی در خصوص حل مشکل افراد متخصص در صنعت سنگ، بهترین راه حل این است که فعالان صنعت سنگ آموزش های مورد نیاز خود را بگذرانند و موارد و فنون لازم را بیاموزند. متأسفانه برخی از افراد برای دریافت آموزش باید مجبور به شرکت در کلاس های آموزشی شوند. در حالی که برخی حتی ابتدایی ترین اصول فنی کار خود را نمی دانند و تمایلی به آموزش نشان نمی دهند.

این کارشناس سنگ تاکید کرد: متأسفانه هیچ سازمانی برای بررسی سوابق و آموزش این افراد برای بررسی عملکرد فعالان این بخش وجود ندارد. البته در برخی بخش‌های خصوصی روی این موضوع کار شده است، اما برای اینکه کار کند باید سیستمی وجود داشته باشد که همه موارد را بررسی کند.

وی تاکید کرد: باید حداقل دانش فنی در این راستا وجود داشته باشد و سازماندهی موثری در این زمینه صورت گیرد. یعنی فعالان این بخش بخواهند در بخش معدن کار کنند یا در فرآوری. یا اگر در بخش های مختلف تجارت می کنند باید یک سری دوره های مختلف را بگذرانند و در بازارهای ملی و بین المللی به صورت حرفه ای عمل کنند.

بهبودی گفت: این نوع آموزش ها ربطی به دولت و قوانینی که در مورد آن وضع می کنند ندارد. چون خود فعالان بخش دولتی هم نیاز به آموزش دارند و باید دوره ها را بگذرانند. در واقع بیشتر بدبختی های ما آموزش نبودن است. یعنی در نقاط مختلف کشور و در سازمان های مختلف افراد نیاز به گذراندن دوره های آموزشی دارند.

این معدنچی گفت: در واقع همین کمبود آموزش است که باعث فقر زیادی در بخش های مختلف اقتصادی کشور به ویژه در بخش تخصصی معدن و صنایع معدنی شده است. اینکه هر کدام به صورت تخصصی سر جای خود باشند که متاسفانه اصلا اینطور نیست.

وی در خصوص استخراج هوشمند گفت: استخراج هوشمند در سال های اخیر بسیار خوب شده است. با کمک ابزارهایی که از راه رسیده، وضعیت خیلی بهتر شده است. بررسی ها با پهپادها انجام می شود که بسیار دقیق و دقت بسیار بالایی دارند.

وی تاکید کرد: میزان استخراج سنگ معدن را نیز می توانید تا یک تن تخمین بزنید. حتی ذخایر موجود را می توان با کمک ابزارهای موجود ارزیابی کرد. در واقع با ابزارهای هوشمندی که در سال های اخیر مورد استفاده قرار گرفته اند، به راحتی می توان به نتایج بسیار خوبی دست یافت.

مطابق با؛ در واقع این همان هوش معدنی است که اکثر معادن بزرگ دارای سیستم های ارسال ویدیوی آنلاین هستند که می توانند بسیار دقیق و فوراً از شرایط مواد معدنی و نوع فعالیت کارگران آگاه شوند. همچنین از وضعیت ماشین آلات، ذخایر موجود و میزان ذخایر معدنی مطلع می شوند.

بهبودی گفت: این ابزارها عمومی هستند، تقریبا در همه جا وجود دارند و نیاز به تجربه و سرمایه زیادی ندارند و همه معادن می توانند از این ابزار پیشرفته استفاده کنند. علاوه بر این، پرسنل واجد شرایط و آموزش دیده زیادی در این بخش ها در کشور وجود دارند که می توانند از این ابزارها استفاده کرده و در فرآیند هوشمندسازی معادن مشارکت فعال داشته باشند.

وی تاکید کرد: ابزارهای هوشمند به طور گسترده در معادن دنیا استفاده می شود و از این طریق می توان به موفقیت و پیشرفت خوبی دست یافت. در واقع این ابزارها به راحتی در دسترس همه هستند و اصلاً پیچیده نیستند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=35006

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.