به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حسین نوروزی رئیس دانشگاه آموزش عالی تبریز و جابر صادقی عضو شورای مرکزی اتحادیه موسسات آموزش عالی کشور ظهر سه شنبه برگزار شد. در کمک خبرنگاران در تبریز بازداشت شدند.
نوروزی گفت: این دانشگاه از سال 1383 فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون در 21 رشته کارشناسی ارشد و 40 رشته در مقطع کارشناسی دانشجو داریم.
وی با بیان اینکه علیرغم مشکلات عدیده ای که موسسات آموزش عالی با آن مواجه بودند توانستیم سربلند باشیم، گفت: ما الهام بخش سایر موسسات هستیم. بار آموزشی موسسات تعطیل بر دوش ماست.
وی با اشاره به اینکه 2800 دانش آموز داریم، گفت: بحث کیفیت آموزشی و سطح علمی معلمان برای ما بسیار مهم است. ما به دنبال ارتباط بین دانشگاه و صنعت هستیم. پذیرش در برخی از موسسات معادل اخراج تحصیلی از این دانشگاه است زیرا با دانشجویان شوخی نمی کنیم و اگر دانشجویی توانایی علمی بالایی نداشته باشد از این دانشگاه اخراج می شود. ما برای ایجاد و افزایش کیفیت آموزشی تلاش می کنیم. متاسفانه برخی از دانشگاه ها به راحتی مدرک می دهند و این یک فاجعه است.
یکی از اعضای شورای مرکزی اتحادیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه موسسات آموزش عالی مظلوم هستند، گفت: 10 درصد دانشجویان کشور در موسسات آموزش عالی تحصیل می کنند.
جابر صادقی با اشاره به اینکه 280 هزار دانشجو در 282 دانشگاه غیرانتفاعی فعال کشور تحصیل می کنند، گفت: 354 موسسه آموزش عالی در کشور داشتیم اما برخی موسسات تعطیل شدند. در استان آذربایجان شرقی 9 مؤسسه فعال است، اما تعداد مؤسسه های این استان کم است.
وی با بیان اینکه یک ریال هم از دولت نگرفته ایم، گفت: این در حالی که هر دانشجو در دانشگاه های ملی در طول چهار سال تحصیل حدود 400 میلیون گوجه فرنگی هزینه جاری برای دولت دارد. 60 درصد دانشجویان کشور توسط سازمان های مردم نهاد آموزش می بینند و نقش مهمی در توسعه علمی کشور دارند.
صادقی به بروکراسی اداری و قوانین دست و پا گیر اشاره کرد و گفت: این عوامل برای ما مشکل ایجاد می کند. این فرصت باید داده شود. ما مثل بخش خصوصی و اقتصادی نیستیم و بخشی از بار علمی کشور بر دوش ما است.
وی تاکید کرد که دانشگاه سراج بخشی از چهار موسسه برتر کشور انتخاب شدند، تصریح کرد: بهترین دانشگاه های دنیا خصوصی هستند. منابع باید برای مؤسسات آموزشی تعریف شود.
صادقی در خصوص شهریه دانشگاه ها نیز گفت: برای تحصیل مبلغ کمی می گیریم، مدارس ابتدایی شهر تبریز به طور متوسط برای هر دانش آموز ۲۲ میلیون تومان هزینه دارد. دانش آموز آنها از والدین خود پول می گیرند در حالی که در مقطع کارشناسی برای هر ترم 6 میلیون تومان از دانش آموزان دریافت می کنیم.