به گزارش رکنا، احمد نژادیان با بیان اینکه کارگروه بررسی فرمول پرداخت خدمات پرستاری در وزارت بهداشت تشکیل شده است، اظهار داشت: کارگروه بررسی فرمول پرداخت حق الزحمه تاکنون دو بار تشکیل جلسه داده و مسائلی را مطرح کرده است. در این جلسه مورد بحث قرار گرفته است.
عدم شفافیت فرمول پرداخت هزینه
وی با بیان اینکه نگرانی پرستاران در خصوص قانون حق الزحمه خدمات پرستاری از دو جنبه قابل بررسی است، گفت: «عدم شفافیت در فرمول پرداخت» و «تاخیر پرداخت» از دغدغه های پرستاران در رابطه با پرستاری است. قانون نرخ خدمات پرستاران معتقدند فرمول فعلی پرداخت حق پرستاری چندان شفاف نیست. اگرچه وزارت بهداشت فرمولی برای پرداخت شهریه ارائه کرده است، اما میزان حق الزحمه پرستاران در بخش ها و بیمارستان های با کارکرد مشابه متفاوت است. به عنوان مثال، پرستاران یک بیمارستان 3 میلیون تومان به عنوان حق الزحمه دریافت می کنند، در حالی که پرستاران بیمارستان دیگری با عملکرد مشابه 8 میلیون تومان به عنوان حق پرستاری دریافت می کنند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تفاوت نرخ های دریافتی پرستاران منطقی نیست، تاکید کرد: وقتی پرستاران برای بیمارستان ها نرخ های یکسانی تولید می کنند، انتظار دارند به همان میزان نرخ دریافت کنند.
8 ماه تاخیر به دلیل تعرفه
نجاتیان با بیان اینکه هزینه های پرستاری با تاخیر پرداخت می شود، تصریح کرد: حق پرستاری با تاخیر پرداخت می شود و بررسی ها نشان می دهد که به طور متوسط 8 ماه عقب هستیم. نرخ ها به دلیل عملکرد سازمان های بیمه گر با تاخیر پرداخت می شود.
فرمول تعرفه پیشنهادی
وی با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری پیشنهاد فرمول خود را به وزارت بهداشت ارائه کرده است، گفت: سازمان نظام پرستاری در پاسخ به نگرانی پرستاران در خصوص نحوه پرداخت حق الزحمه، پیشنهاد فرمول خود را به وزارت بهداشت ارائه کرده است. بر اساس فرمول پیشنهادی، بین نرخ دریافتی و کارایی ایجاد شده توسط پرستاران رابطه مستقیم وجود دارد. فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری واضح و شفاف است تا پرستاران بتوانند میزان تولید خود را محاسبه کنند.
پرداخت هزینه بر اساس بخش بیمارستان
نجاتیان با اشاره به فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری گفت: بر اساس فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری، نرخ دریافتی پرستاران بسته به حوزه ای که در آن خدمات ارائه می کنند بین 60 تا 80 درصد متغیر است. تحت این مدل، پرستاران میدانند که اگر بیماران بیشتری را تحت پوشش قرار دهند، نرخ بالاتری دریافت خواهند کرد. به دلیل کمبود نیروی انسانی، پرستاران مجبور به مراقبت از بیماران بیشتری هستند و بر اساس این شرایط در صورت اجرای فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری می توانند نرخ بالاتری دریافت کنند.
ارزش حق پرستاری در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است و اظهار داشت: اگرچه ارزش ریال هزینه های پرستاری در سال گذشته رشد نسبتا خوبی داشته است، اما نرخ پرستاری باید بازنگری شود.
خدمات پرستاری اما از طرف دیگران
مسئول سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه پرستاران خدماتی را ارائه می دهند که نرخ آن برای سایر گروه ها در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: پرستاران همچنان به ارائه خدماتی ادامه می دهند که نرخ آن برای سایر گروه ها در نظر گرفته شده است. یعنی پرستاران خدمات ارائه می دهند اما خدمات ارائه شده به نام گروه دیگری ثبت می شود. وقتی پرستاران برای ارائه خدمات اقدام می کنند، انتظار دارند که هزینه ها برای آنها در نظر گرفته شود نه گروه دیگری. سازمان نظام پرستاری این موضوع را مورد توجه قرار داده و درخواست کرده است که این موضوع در بسته پیشنهادی خود پیشرو و محور باشد.
بررسی فرمول در وزارت بهداشت
نجاتیان با بیان اینکه کارگروه بررسی فرمول تعرفه های پرستاری تاکنون دو جلسه تشکیل داده است و درباره نتایج این جلسات گفت: فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری بر اساس بخش های بیمارستانی ایجاد شده و از این رو دارای مجموعه ای است. ساختار یک فرمول مشترک و یکسان را نمی توان برای همه بخش ها در نظر گرفت. برای مثال فرمول ارائه خدمات پرستار در اتاق عمل با فرمول پرستار در بخش بالینی متفاوت است. بررسی فرمول های هر پرستار توسط بخش بیمارستان کاری دشوار و زمان بر است. قرار بر این است که وزارت بهداشت توصیه ها را بررسی و جلسات بعدی در هفته های آینده برگزار شود.
وی با بیان اینکه بررسی نرخ های پرستاری محدود به کارگروه وزارت بهداشت نیست، افزود: سازمان نظام پرستاری در نظر دارد تا یک هفته آینده کارگروه اختصاصی خود را در رابطه با نرخ پرستاری تشکیل دهد. کارگروه های بررسی فرمول «سازمان نظام پرستاری» و «وزارت بهداشت» هر کدام فرمول را بررسی کرده و نتایج را به اشتراک می گذارند. امیدواریم وزیر بهداشت دولت چهاردهم پس از در دست گرفتن زمام امور، بر وضعیت حق پرستاری تمرکز کند و صدور دستورالعمل حق الزحمه از اولین اقدامات وی باشد.