به گزارش بازار، قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر حجم ارز در کشورها و همچنین یکی از عوامل تعیین کننده نرخ ارز است و تغییرات آن از اهمیت بالایی برخوردار است. کلیه کدهای تعرفه واردات از سال 1400 (سال پایه) در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی استفاده شده است.
اطلاعات مورد استفاده در این طرح برگرفته از آمار ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی استفاده شده توسط سامانه طبقه بندی هماهنگ توصیف و کدگذاری (HS) می باشد. نتایج این طرح در سراسر کشور و برای 20 گروه عمده طبقه بندی HS قابل انتشار بوده و به صورت جداگانه به دلار و ریال محاسبه و منتشر می شود.
برای محاسبه شاخص فصل بهار 1403 از داده های اولیه گمرک جمهوری اسلامی ایران استفاده شده است. بنابراین نتایج اعلام شده اولیه بوده و باید با ملاحظه مورد استفاده قرار گیرد. شایان ذکر است پس از استخراج و ارائه اطلاعات نهایی سال 1403 توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص واردات نیز توسط مرکز آمار مورد بازنگری قرار گرفته و ارقام شاخص نهایی این دوره به صورت قطعی منتشر خواهد شد. دوباره
شاخص کل قیمت ریال
در فصل بهار 1403، شاخص کل قیمت کالاهای وارداتی بر اساس داده ها 628.7 ریال است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی 12.0 درصد) و نسبت به فصل مشابه سال قبل 44.8 درصد (نقطه- تورم وقت شناس) و در چهار فصل قبل از فصل جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 47.1 درصد افزایش داشته است (تورم سالانه).
شاخص کل قیمت به دلار
در فصل بهار سال 1403 شاخص کل قیمت کالاهای وارداتی بر اساس داده های دلاری برابر با 128.4 است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 3.5 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 4.7 درصد است (نقطه). به نقاط تورم). و در چهار فصل قبل از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل (تورم سالانه) 5.2 درصد افزایش داشته است.
افزایش تورم ریالی فصلی
در فصل بهار 1403 درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 12.0 درصد است که در مقایسه با اطلاعات مشابه فصل قبل (11.9 درصد)، در این فصل بیشترین تورم فصلی با 18.6 درصد مربوط به گروه «تجهیزات و تجهیزات نوری، عکاسی» و کمترین تورم فصلی با 0.5 درصد مربوط به گروه «چوب، اشیاء چوبی» است. گروه «چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی» نیز با تورم 2.3- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.
افزایش تورم فصلی دلار
در بهار 1403 درصد تغییر شاخص قیمت کالاهای وارداتی بر اساس داده های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) معادل 3.5 درصد است که نسبت به اطلاعات مشابه فصل قبل (1.7) 1.8 واحد است. ٪. درصد افزایش یافته است.
تورم نقطه به نقطه ریال
در فصل بهار 1403 درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 44.8 درصد است که در مقایسه با همین اطلاعات در فصل قبل (44.0%)، 0. 8 درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با 100.7 درصد مربوط به گروه «تجهیزات و دستگاه های نوری، عکاسی» و کمترین تورم نقطه به نقطه با 0.1 درصد مربوط به گروه «پوست خام، گروه چرم گروه «چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی» نیز با تورم 22.1- درصد بیشترین کاهش را تجربه کرده است.
افزایش نرخ دلار به نقطه تورم
در فصل بهار 1403 درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس دادههای دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطهای) معادل 4.7 درصد است که این نسبت همین رقم نسبت به فصل قبل (3.1 درصد). 1.6 واحد درصد افزایش داشته است.
کاهش تورم سالانه ریال
در بهار 1403 درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس دادههای ریالی در چهار فصل قبل از بهار 1403 نسبت به مدت مشابه سال قبل 47.1 درصد است که این میزان در مقایسه با اطلاعات مشابه در سال 1392 است. فصل قبل (66.3%). 19.2 واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با 104.4 درصد مربوط به گروه «تجهیزات و تجهیزات اپتیکال، عکاسی» و کمترین تورم سالانه با 0.47 درصد مربوط به گروه «محصولات گیاهی» است. گروه «چربی ها و روغن های حیوانی یا گیاهی» نیز با تورم 15.6 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرده است.
کاهش تورم سالانه دلار
در بهار 1403 درصد تغییرات شاخص بهای کالاهای وارداتی بر اساس داده های دلاری در چهار فصل قبل از بهار 1403 نسبت به مدت مشابه سال قبل معادل 5.2 درصد است که نسبت به همین رقم نسبت به فصل قبل (6.4 درصد)، 1.2 واحد درصد کاهش داشته است.