افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
3

استرالیا با بریتانیا و ایالات متحده برای تبادل اسرار و مواد هسته ای توافق نامه امضا کرد.

  • کد خبر : 323959
استرالیا با بریتانیا و ایالات متحده برای تبادل اسرار و مواد هسته ای توافق نامه امضا کرد.

استرالیا امروز (دوشنبه) اعلام کرد که توافقی را با بریتانیا و ایالات متحده امضا کرده است که اجازه به اشتراک گذاری مواد و اسرار هسته ای را می دهد. یک اقدام کلیدی برای تجهیز ناوگان نیروی دریایی استرالیا به زیردریایی های هسته ای انجام شده است. به گزارش ایسنا، این توافق سه کشور را موظف […]

استرالیا امروز (دوشنبه) اعلام کرد که توافقی را با بریتانیا و ایالات متحده امضا کرده است که اجازه به اشتراک گذاری مواد و اسرار هسته ای را می دهد. یک اقدام کلیدی برای تجهیز ناوگان نیروی دریایی استرالیا به زیردریایی های هسته ای انجام شده است.

به گزارش ایسنا، این توافق سه کشور را موظف می کند در چارچوب توافقنامه امنیتی سه جانبه «آکوس 2021»، قراردادهایی را برای انتقال مواد و دانش هسته ای حساس از آمریکا و انگلیس تضمین کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، معاهده ACOUS که ساخت ناوگان زیردریایی هسته ای برای استرالیا و توسعه مشترک قابلیت های رزمی پیشرفته را پیش بینی می کند، اقدامی علیه چین در منطقه اقیانوس آرام تلقی می شود.

ریچارد مارلز، وزیر دفاع و معاون نخست وزیر استرالیا گفت: این توافق گام مهمی در جهت دستیابی کانبرا به زیردریایی های مسلح، متعارف و هسته ای برای ناوگان دریایی این کشور است.

وی با بیان اینکه استرالیا به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای نیست، افزود: دستیابی به این نوع زیردریایی منجر به ایجاد بالاترین استانداردهای منع گسترش سلاح های هسته ای می شود.

این توافق که هفته گذشته در واشنگتن امضا شد و امروز در پارلمان استرالیا مطرح شد، شامل مقرراتی است که کانبراست شرکای خود را در قبال خطرات هسته ای ناشی از مواد ارسال شده به کشور غرامت می کند.

این مقررات ادامه می‌دهد: «مواد هسته‌ای برای تأمین انرژی زیردریایی‌های آینده از ایالات متحده یا انگلیس به استرالیا تحویل داده می‌شود، اما کانبرا مسئول ذخیره و دفع سوخت هسته‌ای مصرف‌شده و زباله‌های رادیواکتیو از واحدهای انرژی هسته‌ای است که تحت این توافقنامه منتقل می‌شوند». زیردریایی‌ها بخش مهمی از قابلیت‌های دریایی استرالیا هستند و یک مزیت استراتژیک از نظر نظارت و حفاظت از رویکردهای دریایی ما ارائه می‌کنند.

در همین حال، وانگ یی، وزیر امور خارجه بریتانیا در سفر آوریل خود به کانبرا هشدار داد که معاهده ACOS خطرات جدی اشاعه هسته ای را به همراه دارد و ACOS مخالف پیمان جنوبی اقیانوس آرام است که سلاح های هسته ای را در این منطقه ممنوع کرده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=323959

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.