افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
5

تولید بر اساس شعار سال موفق یا ناموفق/چرا امکانات پیشرو نیست؟ – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 236310
تولید بر اساس شعار سال موفق یا ناموفق/چرا امکانات پیشرو نیست؟  – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار مهر، اولین کلیدواژه شعار 1402 «رشد تولید» بود. این شعار در واقع نقشه راه بخش تولیدی و صنعتی کشور بود به طوری که در 365 روز سال 1402 همه سیاست ها و برنامه های دولتمردان با این محور تدوین شد. این در حالی است که آخرین گزارش بانک مرکزی نشان می دهد […]

به گزارش خبرنگار مهر، اولین کلیدواژه شعار 1402 «رشد تولید» بود. این شعار در واقع نقشه راه بخش تولیدی و صنعتی کشور بود به طوری که در 365 روز سال 1402 همه سیاست ها و برنامه های دولتمردان با این محور تدوین شد.

این در حالی است که آخرین گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که رشد بخش صنعت در 9 ماهه امسال به 4.2 درصد رسیده است، در حالی که این نرخ در 9 ماهه سال گذشته 8.1 درصد بوده است.

همچنین در سه ماه پاییز امسال رشد بخش صنعت 4.9 درصد بوده که این رقم برای سه ماه پاییز سال گذشته 11.6 درصد بوده است.

بر این اساس سهم صنعت از رشد تولید ناخالص داخلی ایران که در 9 ماهه سال گذشته به 1.1 درصد افزایش یافته بود، در 9 ماهه امسال به 0.6 درصد کاهش یافته است.

این شرایط زمانی است که بخش تولید و صنعت قرار بود بر اساس شعار سال 1402 حرکت کند و نسبت به سال قبل رشد بیشتری داشته باشد، اما گزارش رسمی بانک مرکزی خلاف این هدف را نشان می دهد.

سهولت هزینه های سرمایه در گردش!

بررسی وضعیت مالی بخش صنعت و معدن نشان می دهد که در 11 ماهه امسال 14 میلیون و 214 هزار و 697 میلیارد ریال در قالب تسهیلات بانکی به این بخش پرداخت شده که سهم 36.6 درصدی از صنعت را به خود اختصاص داده است. و بخش معدن از مجموع نصب های پرداخت شده

بررسی دقیق تسهیلات پرداختی نشان می دهد که این بخش به طور فزاینده ای نیاز به تامین نقدینگی و سرمایه در گردش دارد، زیرا سهم سرمایه در گردش از مبلغ تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن در 11 ماهه امسال به 81.7 درصد و تنها 12 درصد رسیده است. با هدف ایجاد و 5.2 درصد به منظور توسعه شرکت ها پرداخت شد.

فاجعه بزرگ تورم

شرایط سخت تولید برای تامین سرمایه در گردش که هر روز افزایش می یابد، بر یک نکته تاکید دارد و آن اینکه دولت باید اولویت اول خود را کاهش نرخ تورم قرار دهد، زیرا هرچه افسار تورم شل شود، صنایع در بخش ها بیشتر می شوند. چندین شرکت به ویژه در استخدام نیروی کار، هزینه خرید مواد اولیه و موجودی مواد اولیه دچار مشکل هستند و این مشکل تمایل این بخش را برای دریافت تسهیلات بیشتر افزایش می دهد.

البته وظیفه نظام بانکی کمک به بخش مولد است اما دو نکته را نباید فراموش کرد: اولاً شبکه بانکی به دلیل وجود خود نمی تواند نقش ابزاری مطمئن برای رفع نیازهای صنعت و تولید را ایفا کند. چالش های متعدد

علاوه بر مشکل مذکور، بسیاری از واحدهای تولیدی با توجه به تورم موجود و شرایط آن، نمی توانند اعتبارات دریافتی را پرداخت کنند که این امر موجب افزایش معوقات بانکی و جریمه های گزاف روزانه می شود.

بنابراین همانطور که اشاره شد دولت باید تمام توان خود را در جهت کاهش نرخ تورم و رقابت پذیری و بهره وری بیشتر صنایع کشور به کار گیرد و همچنین نظام بانکی را مجبور به ارائه خدمات ارزان به بخش مولد کند زیرا در غیر این صورت اقتصاد کشور درگیر رکود و بدهی هایی است که عواقب جدی در پی خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=236310

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.