افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 29 November , 2024
3

دلایل رویکرد غیرحرفه ای گروسی علیه تهران فرافکنی تل آویو و واشنگتن در پرونده هسته ای

  • کد خبر : 227185
دلایل رویکرد غیرحرفه ای گروسی علیه تهران فرافکنی تل آویو و واشنگتن در پرونده هسته ای

بازار؛ گروه بین المللی: پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران با رد اتهام عدم شفافیت کامل در برنامه هسته ای تهران، گفت: از روز اول به صراحت اعلام کرده ایم که فعالیت های هسته ای ما منحصراً صلح آمیز است. هر بار که آژانس از ما توضیح خواسته، ما پاسخ داده ایم. هیچ چیز […]

بازار؛ گروه بین المللی: پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران با رد اتهام عدم شفافیت کامل در برنامه هسته ای تهران، گفت: از روز اول به صراحت اعلام کرده ایم که فعالیت های هسته ای ما منحصراً صلح آمیز است. هر بار که آژانس از ما توضیح خواسته، ما پاسخ داده ایم. هیچ چیز تغییر نکرده است. به ما بگویید چه بخشی از برنامه هسته ای ما شفاف نیست و ما نشان خواهیم داد که شفاف است.»

کنار گذاشتن سیاست هسته ای اسرائیل

پژمان شیرمردی این اظهارات را پس از آن بیان کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران را به عدم شفافیت کامل در مورد روابط ایران با آژانس در نشست سران در اوایل ماه جاری متهم کرد. با این حال، حتی مطبوعات غربی نیز به دلایل این اظهارات پرداختند و نوشتند که واکنش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به احتمال زیاد تهدیدات هسته‌ای نگران‌کننده اسرائیل علیه فلسطینی‌ها در ماه‌های اخیر را نادیده گرفته و طبق معمول بر این موضوع تمرکز کرده است. ایران تغییر کرده است

کارشناسان تخمین می زنند که رژیم اسرائیل بین 200 تا 400 کلاهک هسته ای در زرادخانه خود به دلیل عدم شفافیت در مورد سیاست هسته ای خود دارد. این رژیم بارها از بازرسی تاسیسات هسته ای نظامی خود امتناع کرده است.

لازم به ذکر است که آمیهای الیاهو وزیر میراث ملی رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه تاکنون دو بار پیشنهاد نابودی نوار غزه و غیرنظامیان فلسطینی ساکن در آن را با سلاح هسته ای داده است. به گفته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، اظهارات وزیر اسرائیل به وضوح تایید می کند که اسرائیل دارای سلاح هسته ای است.

لازم به ذکر است که کارشناسان تخمین می زنند که رژیم اسرائیل بین 200 تا 400 کلاهک هسته ای در زرادخانه خود به دلیل عدم شفافیت در مورد سیاست هسته ای خود دارد. این رژیم بارها از بازرسی تاسیسات هسته ای نظامی خود امتناع کرده است. با این حال، ایران به عنوان یکی از اعضای مسئول جامعه بین‌المللی، عضو NPT است و همواره تاکید کرده است که برنامه هسته‌ای این کشور منحصراً ماهیت غیرنظامی دارد و تحت نظارت شدید سازمان ملل متحد در جهان است.

در موضوع هسته ای، سیاست استانداردهای دوگانه کاملاً مشخص است. وقتی نوبت به توقف گسترش سلاح های هسته ای می رسد، اسرائیل از مسئولیت مبرا است. ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، برنامه صلح آمیز انرژی و پزشکی دارد اما مشمول سخت ترین برنامه بازرسی در تاریخ آژانس است. بنابراین غرب دردناک ترین رژیم تحریم را بر آن تحمیل کرده است. اسراییل با صدها کلاهک هسته ای مشمول هیچ اقدام تنبیهی نیست. در عوض رژیم صهیونیستی با تسلیحات نظامی (که توسط مالیات دهندگان آمریکایی پرداخت می شود)، پول بیشتر و حمایت دیپلماتیک و سیاسی پاداش می گیرد.

سیاست ریاکارانه گروسی

سیاست ریاکاری و استانداردهای دوگانه در رفتار مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به وضوح دیده می شود که در اظهارات مکرر وی در خصوص بازرسی از برنامه صلح آمیز هسته ای ایران منعکس شد. هر بار که بازرسی ها در ایران انجام می شد و گزارش های رسمی پایبندی ایران به تعهداتش را تایید می کرد، گروسی در تهران مدعی شد که همه چیز عادی است و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. اما پس از بازگشت از ایران و متهم کردن وی از غرب و به ویژه آمریکا، همواره بدون توضیح مناسب نظر خود را تغییر داد. او ایران را متجاوز به عنف معرفی کرد و آن را به عدم رعایت قوانین متهم کرد. چندین نشریه به ویژه رسانه های اسرائیلی به تغییر روایت گروسی پس از بازگشت از ایران اشاره کردند و خاطرنشان کردند که برخلاف اظهارات قبلی وی، ناگهان شروع به انتقاد از طرف ایرانی و متهم کردن آن به نقض قوانین بین المللی کرد.

بنابراین مشخص است که گروسی پس از بازرسی ها در ایران بارها نظر خود را تغییر داده است. او که از حامیان گفتگو و همکاری بود، ناگهان بدون توضیح دقیق موضع خود، شروع به متهم کردن ایران به نقض قانون کرد. این سؤالات جدی در مورد یکپارچگی آن ایجاد می کند. این رفتار دوگانه دلایل زیربنایی خاص خود را دارد که می توان آن ها را به روش های مختلف تفسیر کرد. شاید عوامل سیاسی یا اقتصادی بر گروسی تأثیر گذاشته است تا موضع خود را نسبت به ایران تغییر دهد. ممکن است او را تحت فشار قرار داده اند تا نظرش را تغییر دهد. در مجموع، بررسی گروسی از ایران بیشتر بر اساس سوگیری سیاسی است تا واقعیات. با این حال، تغییر موضع او پس از سفرش به تهران، سؤالاتی را در مورد انگیزه های واقعی او و دلایل احتمالی رفتار دوگانه او ایجاد می کند.

وضعیت پیچیده روابط بین آژانس بین المللی انرژی اتمی و شخص گروسی با ایران موضوعی مرتبط و پیچیده در ژئوپلیتیک کنونی است. گرچه قرار است گروسی در ارزیابی های خود حرفه ای باشد، اما تعصب شدید او علیه ایران را می توان با عوامل متعددی توضیح داد. نخست اینکه گروسی به عنوان یک کارشناس سیاسی و امنیتی از شرایط منطقه آگاه است. به گفته وی، ایران با حمایت از دولت اسد و شرکت در جنگ، نقش فعالی در درگیری سوریه ایفا می کند. در این شرایط احتمالا گروسی ایران را تهدیدی بالقوه برای ثبات منطقه می داند.

گروسی به عنوان یک حرفه ای باید دائماً بر مشاهده پافشاری کند و تمام حقایق و استدلال ها را به دقت بسنجید. در نتیجه، تحلیل‌ها و ارزیابی‌های بعدی گروسی باید بر اساس واقعیت‌ها باشد، نه فریب‌های آمریکایی.

دوم، گروسی احتمالاً تحت تأثیر تعدادی از عوامل درونی است که بر باورها و علایق شخصی او تأثیر می گذارد. برای مثال، ممکن است با کشورها و مناطقی که روابط تیره‌ای با ایران دارند، روابط قوی داشته باشد. این ارتباط ممکن است شخصی و احتمالاً به دلایل تاریخی، مذهبی یا تجاری باشد. این نوع روابط باعث می شود تمرکز خود را اغراق کنید. سرانجام، گروسی به عنوان مسئول انتقال اطلاعات و تحلیل، ممکن است با فشارهای عمومی و سیاسی مواجه شود که احتمالاً مشاهدات او را تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، با وجود این عوامل، گروسی به عنوان یک حرفه ای باید دائماً بر مشاهدات پافشاری کند و همه حقایق و استدلال ها را به دقت بسنجید. در نتیجه، تحلیل‌ها و ارزیابی‌های بعدی گروسی باید بر اساس واقعیت‌ها باشد، نه فریب‌های آمریکایی.

اقدامات تحریک آمیز آمریکا و اسرائیل

با درگیری رژیم اسرائیل در غزه، اطلاعات اسرائیل و آمریکا در حال برنامه‌ریزی یک بحران هسته‌ای جدید با ایران هستند که بحران فاجعه‌بار انسانی کنونی در سرزمین‌های تحت محاصره فلسطین را تحت الشعاع قرار خواهد داد. زمان نسبتاً طولانی از آخرین باری که برنامه هسته ای ایران در اخبار منتشر شد، می گذرد. آخرین نمونه دیپلماسی سازنده بین تهران و واشنگتن زمانی رخ داد که دو طرف با موفقیت در مورد معامله تبادل زندانیان و آزادی دارایی های مسدود شده ایران در حساب های بانکی کره جنوبی مذاکره کردند. این توافق نوعی تنش زدایی موقت بود که بخشی از آن با هدف حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از تشدید تنش انجام شد. عملیات غافلگیرانه گروه های مقاومت فلسطینی در نوار غزه در 7 اکتبر و جنایات متعاقب آن اسرائیل به نظر می رسید که دیپلماسی هسته ای را حتی به عقب برگرداند.

اسرائیل، همراه با ایالات متحده، جهان را به سمت یک بحران هسته ای جدید سوق می دهند و این بار ایران را به غنی سازی اورانیوم تا 90 درصد، یعنی سطح درجه تسلیحات، متهم می کنند. آنها با طرح چنین اتهامات خطرناکی علیه تهران به دنبال ایجاد فضای خصمانه با هدف نهایی محکومیت ایران در نشست شورای حکام آژانس هستند.

اکنون شرایط دوباره در حال تغییر است، اما نه در جهت حل مشکل، بلکه در جهت ایجاد یک بحران هسته ای جدید که انتظار می رود پیامدهای آن کل درام غزه را بی اهمیت جلوه دهد. اگرچه هیچ مورد جدیدی در فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد، اما پیش از نشست بعدی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در 6 مارس، فشار دیپلماتیک اسرائیل بر ایران افزایش یافته است. اسرائیل، همراه با ایالات متحده، جهان را به سمت یک بحران هسته ای جدید سوق می دهند و این بار ایران را به غنی سازی اورانیوم تا 90 درصد، یعنی سطح درجه تسلیحات، متهم می کنند. آنها با طرح چنین اتهامات خطرناکی علیه تهران به دنبال ایجاد فضای خصمانه با هدف نهایی محکومیت ایران در نشست شورای حکام آژانس هستند.

بر اساس داده‌های روزنامه تهران تایمز، نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شخصاً در این خصوص به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مراجعه کرده و گفته است که بحران برنامه‌ریزی شده را از طریق تبلیغات پیش خواهد برد و در آینده سیا را متقاعد خواهد کرد. نتانیاهو که در باتلاق غزه غوطه ور شده است، به طور فزاینده ای احساس انزوای داخلی و بین المللی می کند. در حالی که جنگ بر سر رفح ادامه دارد، نتانیاهو ایده آغاز یک بحران هسته‌ای با ایران را مطرح کرده است، طرحی که برای منحرف کردن توجه جهان از غزه و تضعیف دولت بایدن با معرفی آن به عنوان ناتوان از ایستادگی در برابر ایران طراحی شده است.

ما باید منتظر بمانیم که آیا رژیم اسرائیل از طریق یک توطئه موفق به ایجاد یک بحران جهانی با ایران شود. ایران تاکنون از هرگونه ابتکار منفی خودداری کرده و حتی ابراز امیدواری کرده است که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که اکنون ویران شده احیا شود.

همچنین، ایران مقدمات سفر آتی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران را آغاز کرده است که انتظار می‌رود در این سفر تعدادی از موضوعات مورد علاقه طرفین مورد بررسی قرار گیرد. با این حال، ادامه تشدید تنش می تواند تلاش های فعلی برای تقویت کاهش تنش هسته ای را از مسیر خود خارج کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=227185

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.