افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
3

عطا مهراد: سر و صدای جنبش هنر از بیرون بلند است، اما تاثیر آن محدود است

  • کد خبر : 220880
عطا مهراد: سر و صدای جنبش هنر از بیرون بلند است، اما تاثیر آن محدود است

ماهرخ عباسپور: نمایشگاه تصویری 18×24 با نمایش 1200 اثر با محوریت نوروز در حال برگزاری است و عطا مهراد یکی از برگزارکنندگان آن است. عطا مهراد را بیشتر با کارهای سینمایی اش به یاد داریم، چه شد که از سینما به سمت هنرهای تجسمی رفتید؟ فکر می کنم درست است که سینماگر شدم، اما اگر […]

ماهرخ عباسپور: نمایشگاه تصویری 18×24 با نمایش 1200 اثر با محوریت نوروز در حال برگزاری است و عطا مهراد یکی از برگزارکنندگان آن است.

عطا مهراد را بیشتر با کارهای سینمایی اش به یاد داریم، چه شد که از سینما به سمت هنرهای تجسمی رفتید؟

فکر می کنم درست است که سینماگر شدم، اما اگر شرایط دیگری داشتم شاید نقاش می شدم. با همه این اجراها اولویت من همیشه ساختن کار هنری بود. فرصتی برای من پیش آمد که فکر کردم شاید بتوانم در نقش مدیریت فضای هنرهای تجسمی شرکت کنم.

آرت یونیتی در واقع یک تجارت خانوادگی است و اعضای هیئت مدیره همه اعضای یک خانواده هستند. ایده این کار با پیشنهاد اولیه دکتر ترقی که دایی من هستند شروع شد و ایشان پیشنهاد دادند که چنین فضایی را راه اندازی کنیم و خودشان هم از همان زمان شروع به حمایت از پروژه کردند.

هسته اصلی، مدیر کل و موسس مجموعه، سارا مدقلچی نیز برای ما آشناست و حالا که پنج سال از شروع این تجربه می گذرد، باید بگویم که در این مدت این نگاه بصری بسیار عالی بود. تاثیر بر آثار سینمایی من هنر به ما این امکان را داد که صدای آن دسته از هنرمندانی شویم که صدایی نداشتند.

آیا این مجموعه می تواند نیازهای هنری قشر متوسط ​​جامعه را برآورده کند؟

در دهه های اخیر طبقه متوسط ​​ایران رشد چشمگیری داشته است، این طبقه نیازهای خاص خود را دارد و بخشی از این نیازها نیازهای فرهنگی است، نیازهای فرهنگی طبقه متوسط ​​ایران عمدتاً توسط تئاتر، سینما و ادبیات و بخش تجسمی پاسخ داده می شود. . جهان ایران پاسخ مشخصی ندارد زیرا نیازهای طبقه متوسط ​​را ندارد و عمدتاً به طبقه ثروتمند جامعه در این زمینه پاسخ داده است. جامعه هنری در ایران شکل گرفته است که جمعیت آن قابل مقایسه با دهه های گذشته نیست و این به این دلیل است که خانواده ها فرصت بیشتری به فرزندان خود می دهند تا هنرمند شوند، دانشگاه ها به این رشته توجه بیشتری کردند و این اتفاق باعث شد ما با هم ارتباط برقرار کنیم. با جمعیت بیشتری از هنرمندان

ما فکر می‌کردیم که این نیاز توسط یک ارائه‌دهنده پاسخ داده می‌شود، اما در این بین نیاز به یک مجری است که در مورد هنر تجسمی صحبت کند و بگوید چرا مهم است که هنرمند معاصر را دنبال کنیم، از یک طرف به هنرمند بستری بدهیم که بتواند به آن طبقه باید ارائه شود. مجموعه ما بستری است که این موارد را به یکدیگر متصل می کند و این ایده اصلی شکل گیری این مجموعه است.

مجموعه ما در تلاش برای ایجاد فرصت است و این فرصت ها می تواند تضمین کننده بقای مجموعه و مسئولیتی باشد که برای خود تعریف کرده و فرصتی که برای آن هنرمندان ایجاد شده است. باید دو سوال کمیت و کیفیت را بررسی کنیم. شما به عنوان یک فعال در عرصه هنر می دانید که سروصدای جریان هنری از بیرون قوی است، اما تاثیرات آن محدود است، یعنی هیچ تئاتر، سینما، نمایشگاه و کنسرتی توانایی ایفای نقش انقلابی را ندارد. جامعه. گاهی به دلیل برداشت های غیرفرهنگی این برچسب ها زده می شود، اما هنر دایره تأثیرگذاری محدودی دارد، اما کیفیت این تأثیرگذاری متفاوت است و زیرساخت های اجتماعی می طلبد. شهروندان باید آموزش ببینند تا این قابلیت ها را بشناسند، به همین دلیل است که می گویم حوزه نفوذ هنر محدود است.

با توجه به نگاه هایی که این مجموعه داشته، آیا توانسته در فضای هنری تاثیرگذار باشد؟

این داستان دو شاخص دارد، اگر بخواهیم بگوییم تاثیرگذار بوده یا نه، باید بگوییم بله تاثیرگذار بوده و بازیگر جدی در بازار بصری ایران است، اما اگر بخواهیم بدانیم آیا این تاثیرات اساسی هستند؟ باید بگویم نه، محلی و کشوری است.

از آنجایی که این مجموعه پس از اختراع NFT راه اندازی شد، رویکردهای شما چقدر به این ایده نزدیک بود؟

اگرچه ایجاد NFT بر اساس بیت کوین در سال های 2013-2012 انجام شد، زمانی که این فضا به یک ترند در حوزه بصری تبدیل شد و جای خود را در بین مخاطبان باز کرد، بیش از دو سال از شروع مجموعه ما می گذشت. NFT از ابتدا برای کمک به پلتفرم ها نیامد، بلکه هدف آن ارتباط مستقیم هنرمندان با مخاطب و حذف واسطه ها بود و ما به عنوان یک پلتفرم، کار میانجیگری انجام دادیم، بنابراین با نگاهی تیزبین، نه تنها رویکردهای ما نبود. همان، اما آنها می توانستند به حذف ما منجر شوند. بنابراین، ما نمی‌توانیم نقش مهمی ایفا کنیم، مگر اینکه سرویس NFT را که برنامه تجاری ما نبود، ارائه دهیم.

یکی از مشکلاتی که در مورد NFT وجود دارد این است که به همان اندازه که در جامعه هنری ظاهر شد، خدمات خاصی به هنرمندان ارائه نکرد. برخی هنرمندان هستند که می توانند همه آثار خود را به قیمت بالایی بفروشند و برخی هنرمندان هستند که نتوانستند چیزی بفروشند، به همین دلیل آن فضا بازتولید نظام سرمایه داری حاکم در جهان بود. با بررسی این جزئیات می توان گفت که مجموعه برای همان گروهی از هنرمندان طراحی شده است که نمی توانند محصولات خود را به فروش برسانند.

۲۴۵۲۴۵

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=220880

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.